Ухвала
від 10.07.2023 по справі 200/3154/23
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

10 липня 2023 року Справа №200/3154/23

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Чекменьов Г.А., розглянувши позовну заяву заступника керівника Покровської окружної прокуратури Донецької області (85302, Донецька область, м. Покровськ, буд. Центральна, буд. 148) в інтересах держави в особі Служби у справах дітей Селидівської міської ради (85400, Донецька область, м. Селидове, вул. К. Маркса, буд. 8, код ЄДРПОУ 44426334) до Новожеланівської спеціальної школи №39 Донецької обласної ради (85381, Донецька область, Покровський райн, сел. Новожеланне, вул. Центральна, буд. 83, код ЄДРПОУ 26000322), третя особа: ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1 , фактичне місце перебування: АДРЕСА_2 ), про визнання протиправною бездіяльності, зобов`язання виплатити одноразову грошову допомогу,

В С Т А Н О В И В:

04 липня 2023 року заступник керівника Покровської окружної прокуратури Донецької області звернувся до суду з позовом в інтересах держави в особі Служби у справах дітей Селидівської міської ради до Новожеланівської спеціальної школи № 39 Донецької обласної ради, третя особа: ОСОБА_1 , в якому просить:

визнати протиправною бездіяльність Новожеланівської спеціальної школи № 39 Донецької обласної ради щодо не нарахування та не виплати одноразової грошової допомоги, передбаченої статтею 8 Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування» дитині-сироті ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ;

зобов`язати Новожеланівську спеціальну школу № 39 Донецької обласної ради нарахувати та виплатити дитині-сироті ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 одноразову грошову, передбачену статтею 8 Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», у розмірі шести прожиткових мінімумів для осіб відповідного віку з розміру, встановленого Законом України «Про Державний бюджет України на 2022 рік».

Підставою позову заступник керівника Покровської окружної прокуратури Донецької області зазначає порушення відповідачем вимог Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування».

Позовна заява підсудна Донецькому окружному адміністративному суду, подана особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність та відповідає вимогам статей 160, 161, 172 КАС України. Позовну заяву належить розглядати в порядку адміністративного судочинства. Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених цим Кодексом не встановлено.

За приписами статті 12 та глави 10 КАС України, спрощене позовне провадження призначене для розгляду справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи

За правилами спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка справа, віднесена до юрисдикції адміністративного суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій статті 257 КАС України.

Враховуючи те, що ця справа є справою незначної складності, а також характер спірних правовідносин та предмет доказування не вимагають проведення судового засідання, справа підлягає розгляду в порядку спрощеного провадження без проведення судового засідання та повідомлення (виклику) учасників справи.

Керуючись статями 5, 12, 248, 256, 257 КАС України,

У Х В А Л И В:

Відкрити провадження у справі за позовом заступника керівника Покровської окружної прокуратури Донецької області в інтересах держави в особі Служби у справах дітей Селидівської міської ради до Новожеланівської спеціальної школи № 39 Донецької обласної ради, третя особа: ОСОБА_1 , про визнання протиправною бездіяльності, зобов`язання виплатити одноразову грошову допомогу.

Справа розглядатиметься за правилами спрощеного позовного провадження суддею одноособово без проведення судового засідання та повідомлення (виклику) учасників справи.

Встановити відповідачам строк для подання відзиву на позовну заяву протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі.

Копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. До відзиву додаються: 1) докази, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; 2) документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи (частини 3, 4 статті 162 КАС України).

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту підписання.

Учасники справи можуть отримати інформацію у справі, що розглядається, за сторінкою в мережі Інтернет http://adm.dn.court.gov.ua.

Суддя Г.А. Чекменьов

Дата ухвалення рішення10.07.2023
Оприлюднено12.07.2023
Номер документу112089027
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною бездіяльності, зобов`язання виплатити одноразову грошову допомогу

Судовий реєстр по справі —200/3154/23

Рішення від 09.10.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Чекменьов Г.А.

Ухвала від 10.07.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Чекменьов Г.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні