Ухвала
від 11.07.2023 по справі 479/678/23
КРИВООЗЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

479/678/23

2-о/479/26/23

У Х В А Л А

і м е н е м У к р а ї н и

11 липня 2023 року смт.Криве Озеро

Кривоозерський районний суд Миколаївської області

в складі: головуючої-судді Репушевської О.В.;

присяжних: Біденко Р.М., Бучило В.І.,

за участі:секретаря судовогозасідання Добровольської І.М.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в порядку окремого провадження цивільну справу №479/678/23 за заявою ОСОБА_1 ,заінтересована особа:орган опікита піклуванняКривоозерської селищноїради Миколаївськоїобласті про визнання фізичної особи недієздатною та встановлення опіки,

в с т а н о в и в :

ОСОБА_1 звернувся до суду з заявою про визнання ОСОБА_2 ,1943 року народження, недієздатною, встановлення опіки.

Заявник в судове засідання не з`явився, просив розглянути без його участі, крім того, клопотав про призначення у справі судово-психіатричної експертизи для з`ясування психічного стану ОСОБА_2 , 1943 року народження, яке просив доручити спеціалістам Одеської філії судово-психіатричних експертиз ДУ "Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків Міністерства охорони здоров`я України".

Представник заінтересованої особи в судове засідання не з`явився, причини неявки не повідомив, про дату та місце розгляду справи належним чином повідомлені.

Суд, розглянувши клопотання про призначення експертизи, приходить до наступного.

Відповідно доположень п.5ч.1ст.252ЦПК Українипровадження посправі судможе звласної ініціативиабо зазаявою учасникасправи зупинитипровадження усправі увипадку призначеннясудом експертизи.

Відповідно положень ч.2 ст.299 Цивільного процесуального кодексу України, судові витрати, пов`язані з провадженням справи про визнання фізичної особи недієздатною або обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, відносяться за рахунок держави.

З метою повного та всебічного розгляду справи по суті, суд дійшов висновку про наявність підстав для призначення по справі судово-психіатричної експертизи для встановлення психічного стану ОСОБА_2 , 1943 року народження, проведення якої доручити спеціалістам Одеської філії судово-психіатричних експертиз ДУ "Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків Міністерства охорони здоров`я України"(м.Одеса вул.Академіка Воробйова,9).

Керуючись ст.ст.103,104,105,258,298,355ЦПК України, суд, -

п о с т а н о в и в :

Призначити у цивільній справі №479/678/23 за заявою ОСОБА_1 ,заінтересована особа:орган опікита піклуванняКривоозерської селищноїради Миколаївськоїобласті провизнання фізичноїособи недієздатноюта встановленняопіки,судово-психіатричну експертизу, проведення якої доручити Одеської філії судово-психіатричних експертиз ДУ "Інститут психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків Міністерства охорони здоров`я України"(м.Одеса вул.Академіка Воробйова,9).

На вирішення експертизи поставити наступні питання:

-чи страждає ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , жителька АДРЕСА_1 , психічними захворюваннями?

-чи спроможний вона усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними?

-чи потребує ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , опіки та/або піклування?

Витрати за проведення експертизи відносяться за рахунок держави.

Попередити експертів про кримінальну відповідальність за ст.ст.384, 385 КК України.

Для проведення експертизи експертам надати матеріали цивільної справи №479/678/23 та медичну картку амбулаторного хворої ОСОБА_2 ..

Провадження по справі на час проведення експертизи зупинити.

Ухвала в частині зупинення провадження у справі може бути оскаржена до Миколаївського апеляційного суду шляхом подачі апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня оголошення ухвали, у іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя :

Дата ухвалення рішення11.07.2023
Оприлюднено13.07.2023
Номер документу112112988
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи, з них: про визнання фізичної особи недієздатною

Судовий реєстр по справі —479/678/23

Рішення від 21.03.2024

Цивільне

Кривоозерський районний суд Миколаївської області

Репушевська О. В.

Ухвала від 13.02.2024

Цивільне

Кривоозерський районний суд Миколаївської області

Репушевська О. В.

Ухвала від 11.07.2023

Цивільне

Кривоозерський районний суд Миколаївської області

Репушевська О. В.

Ухвала від 08.06.2023

Цивільне

Кривоозерський районний суд Миколаївської області

Репушевська О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні