Ухвала
від 11.07.2023 по справі 2-751/11
ПАВЛОГРАДСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-751/11

Провадження № 6/185/177/23

У ХВ АЛ А

11 липня 2023 року м.Павлоград

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області у складі головуючого судді Зінченко А.С., за участю секретаря судового засідання Падафи А.А., розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «АССІСТО» про заміну сторони, шляхом заміни стягувача його правонаступником, заінтересована особа: Публічне акціонерне товариство «Всеукраїнський Акціонерний Банк», ОСОБА_1 , -

В С Т А Н О В И В:

В лютому 2023 року засобами поштового зв`язку Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «АССІСТО» звернулося до суду з заявою, в якій просить замінити стягувача Публічне акціонерне товариство «Всеукраїнський Акціонерний Банк» у виконавчому провадження з примусового виконання виконавчого листа № 2-751/11 виданого Павлоградським міськрайонним судом Дніпропетровської області, за позовом Публічного акціонерного товариства «Всеукраїнський Акціонерний Банк» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості, на його правонаступника Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «АССІСТО».

В обґрунтування вимог посилається на те, що в провадженні Павлоградського відділу державної виконавчої служби у Павлоградському районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління міністерства юстиції (м.Одеси) на примусовому виконанні перебуває виконавче провадження№ 35715710з примусового виконання виконавчого листа № 2-751/11 від 25.10.2012 про стягнення заборгованості з ОСОБА_1 на користь ПАТ ««Всеукраїнський Акціонерний Банк» (ПАТ «ВіЕйБі Банк»).

Проте згідно договору № 616802.1435 про відступлення прав вимог від 25.03.2020 ПАТ «Всеукраїнський Акціонерний Банк» передав свої права, обов`язки та майно ТОВ «Фінансова компанія «АССІСТО», відповідно до якого до заявника перейшли права вимоги до боржників ПАТ «Всеукраїнський Акціонерний Банк». У зв`язку з цим виникла необхідність у заміні сторони виконавчого провадження, тож заявник звернувся до суду із вказаною заявою.

Учасники справи, повідомлені належним чином про дату, час та місце розгляду справи в судове засідання не з`явилися, причини неявки суду не повідомили. Представник заявника просив розглянути питання про заміну сторони виконавчого провадження по вищевказаній справі без його участі.

Відповідно до ч. 3ст. 442 ЦПК Українинеявка учасників справи не є перешкодою для вирішення питання про заміну сторони виконавчого провадження.

Згідно ч. 2 ст. 247 ЦПК України, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Вивчивши матеріали справи, суд вважає, що заява підлягає задоволенню з наступних підстав.

Рішенням Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області № 2-751/11 від 22 лютого 2011 року стягнуто з ОСОБА_1 на користь Публічного акціонерного товариства «Всеукраїнський Акціонерний Банк» заборгованість за кредитним договором у сумі 3052 грн. 62 коп. та стягнуто з ОСОБА_1 на користь Публічного акціонерного товариства «ВіЕйБі Банк» судові витрати у сумі 171 грн.

На виконання рішення Павлоградського міськрайонного суду Дніпропетровської області від 22.02.2011 Павлоградським міськрайонним судом Дніпропетровської області 31.10.12 було направлено ПАТ «ВіЕйБі Банк» виконавчий лист по справі № 2-751/11 про стягнення з ОСОБА_1 .

Згідно даних АСВП у державного виконавця Павлоградського відділу державної виконавчої служби у Павлоградському районі Дніпропетровської області Південного міжрегіонального управління міністерства юстиції (м.Одеси) перебуває виконавче провадження № 35715710 з примусового виконання виконавчого листа № 2-751/11 від 25.10.2012 про стягнення заборгованості з ОСОБА_1 на користь ПАТ ««Всеукраїнський Акціонерний Банк».

25.03.2020 між ПАТ «Всеукраїнський Акціонерний Банк» та Товариством з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «АССІСТО» укладено Договір № 616802.1435 про відступлення прав вимог відповідно до якого право грошової вимоги за кредитним договором № 233/гр від 20.02.2008, укладеним між ПАТ «Всеукраїнський Акціонерний Банк» та ОСОБА_1 , перейшло до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «АССІСТО».

Відповідно до ч. 1 ст. 55 ЦПК України, у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Згідно п.1 ч. 1ст. 512 ЦК України, кредитор у зобов`язанні може бути замінений іншою особою внаслідок передання ним своїх прав іншій особі за правочином (відступлення права вимоги).

Відповідно до ч. 1ст. 514 ЦК Українипередбачено, що до нового кредитора переходять права первісного кредитора у зобов`язанні в обсязі і на умовах, що існували на момент переходу цих прав, якщо інше не встановлено договором або законом.

Відповідно до ч.1ст.442 ЦПК України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження суд замінює таку сторону її правонаступником.

Згідно ч. 5ст. 15 ЗУ «Про виконавче провадження» від 02.06.2016 № 1404-VIII, у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов`язковими тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Отже, заміна сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, (процесуальне правонаступництво) можливе на будь-якій стадії судового процесу, як на стадії розгляду справи так і на стадії виконання судового рішення, яке набрало законної сили, зокрема, і до видання виконавчого листа, і відбувається виключно за відповідним рішенням суду, а не державного виконавця (що стосується заміни сторони виконавчого провадження), незалежно від того виданий судом виконавчий лист на момент звернення із заявою про правонаступництво та чи пред`явлений він (виконавчий лист) до примусового виконання.

На підставі вищевикладеного, суд вважає можливим здійснити процесуальне правонаступництво стягувача Публічне акціонерне товариство «Всеукраїнський Акціонерний Банк» на Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «АССІСТО» та замінити стягувача у цивільній справі ЄУ № 2-751/11 на його правонаступника Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «АССІСТО».

Керуючись ст.55, 260, 442 ЦПК України, суд-

П О С Т А Н О В И В:

Заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «АССІСТО» про заміну сторони, шляхом заміни стягувача його правонаступником, заінтересована особа: Публічне акціонерне товариство «Всеукраїнський Акціонерний Банк», ОСОБА_1 - задовольнити.

Замінити стягувача у справі ЄУ № 2-751/11 за позовом Публічного акціонерного товариства «Всеукраїнський Акціонерний Банк» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості (виконавче провадження № 35715710), на його правонаступника - Товариство з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «АССІСТО», юридична адреса: 03035, м. Київ, вул. Сурікова, буд.3, корп. 8Б, код ЄДРПОУ 43426003.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку шляхом подачі в п`ятнадцятиденний строк апеляційної скарги безпосередньо до Дніпровського апеляційного суду.

До дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи апеляційна скарга може бути подана через Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області.

Учасник справи, якому ухвалу не було вручено у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження відповідно та в порядку і строки, визначені ст. 354 ЦПК України.

Ухвала знаходиться в Єдиному державному реєстрі судових рішень за веб - адресою:http://reyestr.court.gov.ua.

Суддя А. С. Зінченко

СудПавлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення11.07.2023
Оприлюднено13.07.2023
Номер документу112127836
СудочинствоЦивільне
КатегоріяЗаява про заміну сторони виконавчого провадження

Судовий реєстр по справі —2-751/11

Ухвала від 31.07.2024

Цивільне

Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області

Коваленко Д. С.

Ухвала від 01.01.2024

Цивільне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Бондар О. О.

Ухвала від 27.12.2023

Цивільне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Бондар О. О.

Ухвала від 10.11.2023

Цивільне

Кам'янець-Подільський міськрайонний суд Хмельницької області

Бондар О. О.

Ухвала від 22.07.2011

Цивільне

Здолбунівський районний суд Рівненської області

Мичка І. М.

Ухвала від 02.10.2012

Цивільне

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя

Світлицька В. М.

Ухвала від 17.04.2012

Цивільне

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя

Світлицька В. М.

Ухвала від 17.10.2011

Цивільне

Жовтневий районний суд м. Запоріжжя

Світлицька В. М.

Ухвала від 11.07.2023

Цивільне

Павлоградський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Зінченко А. С.

Постанова від 22.06.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Дундар Ірина Олександрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні