Ухвала
від 10.07.2023 по справі 323/2298/21
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ЗАПОРІЖЖЯ

10.07.23 Справа №323/2298/21

Провадження № 2/336/2235/2023

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до свого провадження та призначення до розгляду

10 липня 2023 року суддя Шевченківського районного суду м. Запоріжжя Звєздова Н.С., розглянувши матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ІН-ТАЙМ» про стягнення грошових коштів у зв`язку з порушенням прав, -

встановила:

31.08.2021 в провадження Оріхівського районного суду Запорізької області надійшов позов ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ІН-ТАЙМ» про стягнення грошових коштів у зв`язку з порушенням прав, в якому представник позивача адвокат Бігуняк Т.М., яка діє на підставі Ордеру про надання правничої (правової) допомоги від 13.08.2021 серії СЕ №1027802, Свідоцтва про право на заняття адвокатською діяльністю серії ЧЦ №000364 від 25.04.2019, Договору про надання правничої допомоги від 11.06.2021 (строк дії до 31.12.2021) просила суд стягнути з відповідач на користь позивача грошові кошти у сумі 65000,00 гривень згідно Декларації № 30074878886 від 20.02.20202 та судові витрати.

31.08.2021 позовній заяві було присвоєно єдиний унікальний номер №323/2298/21 (провадження №2/323/784/21)

Ухвалою суду від 01.09.201 позов залишено без руху, недоліки усунуто вчасно та у повному обсязі.

Ухвалою суду від 14.09.2021 відкрито провадження по справі, розгляд якої призначено за правилами загального позовного провадження. Підготовче судове засідання призначено на 18.11.2021.

04.01.2022 представником позивача адвокатом Бігуняк Т.М. подано клопотання про розгул справи без участі позивача та його представника. Клопотання направлено до суду 20.12.2021 шляхом поштового відправлення.

Ухвалою суду від 15.02.2022 закрито підготовче провадження по справі, розгляд якої призначено в судове засідання на 22.04.2022.

24.02.2022 у зв`язку з військовою агресією російської федерації проти України, Президентом України було видано Указ №64/2023 «Про введення воєнного стану в Україні».

На підставі Розпорядження Верховного Суду № 29/0/9-22 від 10.05.2022 «Про зміну територіальної підсудності судових справ в умовах воєнного стану», розгляд справ, які відносяться до територіальної підсудності Оріхівського районного суду Запорізької області здійснюється Шевченківським районним судом м. Запоріжжя.

На виконання вищевказаного розпорядження, 12.05.2023 до Шевченківського районного суду м. Запоріжжя з Оріхівського районного суду Запорізької області надійшли матеріали судових справ (цивільного провадження), до складу яких увійшли і матеріали вказаної справи.

На підставі Протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 12.05.2023, матеріали цивільної справи №323/2298/21 (провадження№2/336/2235/2023) надійшли в провадження судді Звєздової Н.С.

Справа підсудна Шевченківському районному суду м. Запоріжжя.

Підстави для залишення заяви без руху, повернення заяви чи відмови у прийнятті відсутні.

Враховуючи вимоги ст.33, 34 ЦПК України, суд дійшов висновку про необхідність прийняття вказаної справи до свого провадження та призначення справи до розгляду в порядку спрощеного позовного провадження з викликом (повідомленням) сторін.

Відповідно до ст.12-1 Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України», оскільки місцезнаходження відповідача знаходиться на території України, на якій проводяться активні бойові дії внаслідок агресії російської федерації, розпочатої 24.02.2022, виклик його представника необхідно здійснювати через оголошення на офіційному веб-порталі судової влади України.

Відповідно до ст. 43 ЦПК України, суд сприяє всебічному і повному з`ясуванню обставин справи.

Згідно з ч. 2 ст. 294 ЦПК України, з метою з`ясування обставин справи суд може за власною ініціативою витребувати необхідні докази.

Відповідно до ч. 2 ст. 4-1 Закону України «Про забезпечення прав і свобод внутрішньо переміщених осіб», порядок створення, ведення та доступу до відомостей Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб визначається Кабінетом Міністрів України.

Постановою Кабінету Міністрів України від 22.09.2016 № 646 затверджено Порядок створення, ведення та доступу до відомостей Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб (далі Порядок), у п. 2 якого визначено, що база даних автоматизований банк відомостей, створений для забезпечення єдиного державного обліку фізичних осіб, які є внутрішньо переміщеними. Відповідальним за забезпечення формування та ведення бази даних є Мінсоцполітики.

Згідно з п.11 вказаного Порядку органи державної влади мають право на безоплатній основі одержати інформацію з Єдиної інформаційної бази даних про внутрішньо переміщених осіб.

З огляду на викладене, вважаю необхідним витребувати у Міністерства соціальної політики України інформацію з Єдиної інформаційної бази даних про взятих на облік осіб, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції, щодо позивача, з метою забезпечення учасників процесу конституційною гарантією змагальності та правом на доведення суду переконливості своїх доводів, а також для дотримання вимог процесуального законодавства щодо належного повідомлення сторін про дату, час та місце розгляду справи.

Враховуючи, що для повного, об`єктивного та всебічного розгляду справи, з огляду на суть заявлених вимог та предмет доказування, суду необхідно встановити наявність або відсутність відомостей щодо місцезнаходження позивача, суд приходить до переконання про необхідність витребування з Міністерства соціальної політики України інформацію з Єдиної інформаційної бази даних про взятих на облік осіб, які переміщуються з тимчасово окупованої території України та районів проведення антитерористичної операції.

Частиною 7 ст. 187 ЦПК України передбачено, що інформація про місце проживання (перебування) фізичної особи має бути надана протягом п`яти днів з моменту отримання відповідного звернення суду відповідним органом реєстрації місця проживання та перебування особи.

Відповідно до ч.3 ст.53 ЦПК України, якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

З огляду на те, що відповідно до даних Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, керівником ТОВ «ІН-ТАЙМ» є ОСОБА_2 , суд вважає за необхідне залучити вказану особу в якості третьої особи та здійснювати її виклик у судове засідання здійснювати через оголошення на офіційному веб-порталі судової влади України.

Керуючись статтями 33, 34, 43, 187, 258, 260, 274, 279, 355 ЦПК України, суддя, -

постановила:

Прийняти до свого провадження матеріали цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ІН-ТАЙМ» про стягнення грошових коштів у зв`язку з порушенням прав.

Залучити у справі в якості третьої особи у справі керівника Товариства з обмеженою відповідальністю «ІН-ТАЙМ» - ОСОБА_2 .

Призначити розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження з викликом (повідомленням) сторін.

Судове засідання призначити на 14.00 годину 21 серпня 2023 року в залі Шевченківського районного суду м. Запоріжжя, за адресою: м. Запоріжжя, вул. Чарівна, буд. 117-А, каб. 24.

Відповідно до ст. 187 ч. 2 ЦПК України зазначаємо наступні відомості:

Позивач: ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , місце проживання (останнє відоме зареєстроване): АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 .

Відповідач: Товариство з обмеженою відповідальністю «ІН-ТАЙМ», місцезнаходження: 70504, Запорізька область, м. Оріхів, вул. Йогана Янцена, буд.31, ЄДРПОУ 32061200.

Третя особа: ОСОБА_2 , місце проживання (останнє відоме, згідно ЄДР): АДРЕСА_2 .

Ухвалу про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи.

Зобов`язати позивача надати суду копію позову та долучених до нього додатків задля направлення вказаних документів на адресу третьої особи.

Відповідач у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі має право надіслати: суду - відзив на позовну заяву і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову; позивачу - копію відзиву та доданих до нього документів. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи.

Позивач у п`ятиденний строк з дня вручення відзиву має право надіслати суду відповідь на відзив. Копія відповіді на відзив з копіями доданих до неї документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив до суду.

Відповідач у п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив має право надіслати суду заперечення. Копія заперечення з копіями доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) заперечення до суду.

Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, у п`ятнадцятиденний строк з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі має право надіслати: суду пояснення щодо позову, іншим учасникам справи - копію пояснень. Зазначені дії третя особа має право вчинити у п`ятиденний строк з дня вручення відзиву.

Роз`яснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи (позовна заява; відзив на позовну заяву (відзив); відповідь на відзив) є їхнім правом. У разі ненадання учасником розгляду заяви по суті справи у встановлений судом або законом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Виклик третьої особи ОСОБА_2 здійснювати через оголошення на офіційному веб-порталі судової влади України.

З метоюзабезпечення участіпозивача усудовому засіданніта йогоналежного повідомленняпро судовізасідання вищезазначеноїцивільної справи,зобов`язати Міністерствосоціальної політикинадати інформаціюз Єдиноїінформаційної базиданих внутрішньопереміщених осібщодо:

ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , місце проживання (останнє відоме зареєстроване): АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 ;

ОСОБА_2 , місце проживання (останнє відоме, згідно ЄДР): АДРЕСА_2 .

Копію ухвали направити до Мінсоцполітики (м. Київ, вул. Еспланадна, 8/10, 01601) на електронну адресу: infozapit@mlsp.gov.ua.

Вищезазначену інформаціюпросимо надати на e-mail: inbox@sh.zp.court.gov.ua та/або поштою з посиланням на номер справи та ПІБ судді.

Ухвала оскарженню не підлягає і набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається http://court.gov.ua.

Суддя: Н.С. Звєздова

Дата ухвалення рішення10.07.2023
Оприлюднено13.07.2023
Номер документу112130077
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення грошових коштів у зв`язку з порушенням прав

Судовий реєстр по справі —323/2298/21

Рішення від 08.01.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Звєздова Н. С.

Ухвала від 10.07.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Звєздова Н. С.

Ухвала від 15.02.2022

Цивільне

Оріхівський районний суд Запорізької області

Плечищева О. В.

Ухвала від 14.09.2021

Цивільне

Оріхівський районний суд Запорізької області

Плечищева О. В.

Ухвала від 01.09.2021

Цивільне

Оріхівський районний суд Запорізької області

Плечищева О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні