Ухвала
від 10.07.2023 по справі 372/2494/23
ОБУХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 372/2494/23

Провадження №2-1032/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

10 липня 2023 року м.Обухів

Суддя Обухівського районного суду Київської області Зінченко О.М., розглянувши матеріали цивільної справи № 372/2494/23 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа служба в справах дітей та сім`ї Виконавчого комітету Обухівської міської ради про усунення перешкод у спілкуванні та вихованні дітей та визначення способу в участі батька у вихованні дітей,

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до суду з вищевказаним позовом, до ОСОБА_2 ( адреса АДРЕСА_1 ), третя особа служба в справах дітей та сім`ї Виконавчого комітету Обухівської міської ради про усунення перешкод у спілкуванні та вихованні дітей та визначення способу в участі батька у вихованні дітей.,

За загальним правилом, визначеним ч.1 ст. 27 ЦПК України, позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом.

Згідно з відомостями з відділу обліку та моніторингу інформації про реєстрацію місця проживання ЦМУ ДМС в м. Київ та Київської області відповідач зареєстрований АДРЕСА_2 .

У відповідності до пункту 1 ч. 1 ст.31ЦПК України суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо: справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Відповідно до вимог статті 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод від 4 листопада 1950 року (далі Конвенція) кожен має право на справедливий і публічний розгляд його справи упродовж розумного строку незалежним і безстороннім судом, встановленим законом.

Європейський суд з прав людини у справі «Zand v. Austria» від 12 жовтня 1978 року вказав, що словосполучення «встановлений законом» поширюється не лише на правову основу самого існування «суду», але й на дотримання таким судом певних норм, які регулюють його діяльність. Поняття «суд, встановлений законом» у частині першій статті6 Конвенції передбачає «усю організаційну структуру судів, включно з (…) питаннями, що належать до юрисдикції певних категорій судів (…).

Передача справи на розгляд іншого суду за встановленою цим Кодексом підсудністю з підстави, передбаченої пунктом 1 частини першої цієї статті, здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

За таких обставин, вважаю за необхідне, передати цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа служба в справах дітей та сім`ї Виконавчого комітету Обухівської міської ради про усунення перешкод у спілкуванні та вихованні дітей та визначення способу в участі батька у вихованні дітей до Шевченківського районного суду м.Київ.

Згідно з ст.32ЦПК України спори між судами про підсудність не допускаються. Справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому ст. 31 ЦПК України, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

На підставі викладеного та керуючись ст. 27, 28, 20, 31, 187, 260 ЦПК України, суддя -

У Х В А Л И В:

Матеріали цивільної справи № 372/2494/23 за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа служба в справах дітей та сім`ї Виконавчого комітету Обухівської міської ради про усунення перешкод у спілкуванні та вихованні дітей та визначення способу в участі батька у вихованні до Шевченківського районного суду м. Київ (03057, м. Київ, вул. Дегтярівська, 31-А) за підсудністю.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Київського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя: О.М.Зінченко

СудОбухівський районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення10.07.2023
Оприлюднено14.07.2023
Номер документу112144670
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —372/2494/23

Ухвала від 16.05.2024

Цивільне

Обухівський районний суд Київської області

Висоцька Г. В.

Ухвала від 29.03.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Сіромашенко Н. В.

Ухвала від 02.10.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Сіромашенко Н. В.

Ухвала від 24.08.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Сіромашенко Н. В.

Ухвала від 10.07.2023

Цивільне

Обухівський районний суд Київської області

Зінченко О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні