Ухвала
від 29.03.2024 по справі 372/2494/23
ШЕВЧЕНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 372/2494/23

Провадження № 2/761/3147/2024

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

29 березня 2024 року Шевченківський районний суд м. Києва в складі:

головуючого судді Сіромашенко Н.В.,

при секретарі Дем`янчук С.Р.,

представника позивача ОСОБА_1 ,

відповідачки ОСОБА_2 ,

представника відповідачки ОСОБА_3 ,

розглянувши в підготовчому засідання в залі суду в м. Києві цивільну справу за позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_2 , 3-я особа: Служба у справах дітей та сім`ї Виконавчого комітету Обухівської міської ради про усунення перешкод у спілкуванні та вихованні дітей та визначення способів участі батька у вихованні дітей, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до Обухівського районного суду Київської області з даним позовом до відповідачки.

Ухвалою Обухівського районного суду Київської області від 10.07.2023 матеріали вищевказаної цивільної справи були передані на розгляд за підсудністю до Шевченківського районного суду міста Києва.

Протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 21.08.2023 справа була розподілена судді Сіромашенко Н.В.

Ухвалою Шевченківського районного суду міста Києва від 24.08.2023 позовна заява була залишена без руху та надано позивачу строк для усунення недоліків.

Ухвалою Шевченківського районного суду міста Києва від 24.08.2023 було відкрито провадження в даній справі, визначено розгляд справи проводити в порядку загального позовного провадження, призначено у справі підготовче засідання.

В підготовчому засіданні судом на вирішення було поставлено питання щодо передачу даної справи для розгляду за підсудністю до Обухівського районного суду Київської області, оскільки зареєстрованим місцем проживання ОСОБА_2 є АДРЕСА_1 .

В судовому засіданні представник позивача заперечував проти передачі справи на розгляд за підсудністю до Обухівського районного суду Київської області, зауваживши на те, що будуть порушені строки розгляду справи.

Відповідачка та її представник зазначили на необхідність передачі справи на розгляд до Обухівського районного суду Київської області, оскільки справа підсудна саме цьому суду.

Суд, вислухавши сторін, дослідивши матеріали справи, приходить до наступного.

В провадженні Шевченківського районного суду міста Києва знаходиться цивільна справа за позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_2 , 3-я особа: Служба у справах дітей та сім`ї Виконавчого комітету Обухівської міської ради про усунення перешкод у спілкуванні та вихованні дітей та визначення способів участі батька у вихованні дітей.

З наданого відповідачкою Витягу з Реєстру територіальної громади вбачається, що вона зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 .

Згідно з ч. 1 ст. 27 ЦПК України, позови до фізичної особи пред`являються в суд за зареєстрованим у встановленому законом порядку місцем її проживання або перебування, якщо інше не передбачено законом.

Згідно із п. 1 ч. 1 ст. 31 ЦПК України, суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Відповідно до ст. 32 ЦПК України спори між судами про підсудність не допускаються. Справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

Зважаючи на те, що зареєстроване місце проживання відповідачки територіально не відноситься до Шевченківського району м. Києва, справа за позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_2 , 3-я особа: Служба у справах дітей та сім`ї Виконавчого комітету Обухівської міської ради про усунення перешкод у спілкуванні та вихованні дітей та визначення способів участі батька у вихованні дітей підлягає передачі за підсудністю до Обухівського районного суду Київської області.

Керуючись ст.ст. 27, 28, 32, 187 ЦПК України,

П О С Т А Н О В И В:

Справу за позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_2 , 3-я особа: Служба у справах дітей та сім`ї Виконавчого комітету Обухівської міської ради про усунення перешкод у спілкуванні та вихованні дітей та визначення способів участі батька у вихованні дітей підлягає передачі за підсудністю до Обухівського районного суду Київської області. Передати на розгляд за підсудністю до Обухівського районного суду Київської області (Адреса: 08700, Київська обл., м. Обухів, вул. Київська, 20, код ЄДРПОУ 02892286).

Передача справи на розгляд іншого суду за підсудністю здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Київського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її оголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на її апеляційне оскарження, якщо апеляційну скаргу було подано протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Н.В. Сіромашенко

СудШевченківський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення29.03.2024
Оприлюднено01.04.2024
Номер документу118005624
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин

Судовий реєстр по справі —372/2494/23

Ухвала від 16.05.2024

Цивільне

Обухівський районний суд Київської області

Висоцька Г. В.

Ухвала від 29.03.2024

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Сіромашенко Н. В.

Ухвала від 02.10.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Сіромашенко Н. В.

Ухвала від 24.08.2023

Цивільне

Шевченківський районний суд міста Києва

Сіромашенко Н. В.

Ухвала від 10.07.2023

Цивільне

Обухівський районний суд Київської області

Зінченко О. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні