Ухвала
від 13.07.2023 по справі 452/2370/23
САМБІРСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 452/2370/23

У Х В А Л А

13 липня 2023 року м. Самбір

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

у складі: головуючого судді Пташинського І.А.,

присяжних: Оліярчик Л.С., Романюк М.С.,

з участю секретаря судового засідання Терлецької І.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа виконавчий комітет Самбірської міської ради Самбірського району Львівської області про визнання особи недієздатною, встановлення над ним опіки та призначення опікуна,-

в с т а н о в и в:

ОСОБА_1 звернулася в суд із заявою про визнання ОСОБА_2 недієздатним, встановлення над ним опіки та призначення йому опікуна.

Ухвалою судді Самбірського міськрайонного суду Львівської області від 12.06.2023 року відкрито провадження у даній цивільній справі та призначено до судового розгляду в порядку окремого провадження.

Заявлені вимоги ОСОБА_1 , мотивує тим, що ОСОБА_2 , який є сином заявника, є інвалідом І «А» групи з дитинства безстроково. Згідно довідки до акту огляду МСЕК серії 12 ААВ № 727314 від 01.11.2022 року, на підставі акту огляду МСЕК № 1581 міжрайонною спеціалізованою психіатричною МСЕК № 2 КЗ Львівської обласної ради Львівський обласний центр медико соціальної експертизи департаменту охорони здоров`я Львівської державної адміністрації обмежений у здатності самообслуговування та контролю своєї поведінки, потребує постійного стороннього догляду.

До поданої заяви долучено клопотання про призначення судово-психіатричної експертизи ОСОБА_2 оскільки для з`ясування питання про те, чи може він усвідомлювати значення своїх дії та керувати ними потрібні спеціальні знання в області психіатрії.

ОСОБА_1 у судове засідання не з`явилася, подала до суду заяву про підтримання заявленого клопотання з підстав зазначених в поданій заяві, та просила справу розглянути у її відсутності.

Представник заінтересованої особи виконавчого комітету Самбірської міської ради Самбірського району Львівської області у судове засідання не з`явився, надав суду заяву про розгляд справи без його участі, проти заявленого клопотання не заперечував.

Згідно із ч. 2 ст. 247 ЦПК України, у разі неявки в судове засідання всіх осіб, які беруть участь у справі, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Суд, ознайомившись з матеріалами цивільної справи, вважає, що клопотання про призначення експертизи підлягає задоволенню з таких підстав.

Так, відповідно матеріалів справи судом встановлено, що ОСОБА_2 ,

ІНФОРМАЦІЯ_1 , є сином заявника, інвалідом І «А» групи з дитинства безстроково, про що свідчить довідки до акту огляду МСЕК серії 12 ААВ № 727314 від 01.11.2022 року, на підставі акту огляду МСЕК № 1581 міжрайонною спеціалізованою психіатричною МСЕК № 2 КЗ Львівської обласної ради Львівський обласний центр медико соціальної експертизи департаменту охорони здоров`я Львівської державної адміністрації обмежений у здатності самообслуговування та контролю своєї поведінки, потребує постійного стороннього догляду.

У відповідності до вимог ч. 1 ст. 298 ЦПК України, суд за наявності достатніх даних про психічний розлад здоров`я фізичної особи призначає для встановлення її психічного стану судово-психіатричну експертизу.

Враховуючи те, що для вирішення питань про встановлення психічного стану

ОСОБА_2 та його здатності усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними, які мають суттєве значення для вирішення справи, необхідні спеціальні знання в галузі психіатрії, суд дійшов висновку про необхідність призначення у справі судово-психіатричної експертизи.

Витребувати з КНП СМР «Самбірська ЦРЛ» амбулаторну карту хворого ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який проживає в АДРЕСА_1 .

Відповідно до п. 5) ч. 1 ст. 252 ЦПК України, провадження у цивільній справі підлягає зупиненню на час проведення експертизи.

Керуючись ст. ст. 103, 105, 252, 253, 298, 299, 353 ЦПК України, суд,

п о с т а н о в и в:

Призначити у справі за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа виконавчий комітет Самбірської міської ради Самбірського району Львівської області про визнання особи недієздатною, встановлення над нею опіки та призначення опікуна, судово-психіатричну експертизу, поставивши перед експертами наступні питання:

- Чи хворіє ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , психічною хворобою ?. Якщо так, то якою саме і чи являється даний розлад хронічним та стійким ?

- Чи здатний ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , внаслідок наявного захворювання усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними ?.

Для проведення експертизи витребувати з КНП СМР «Самбірська ЦРЛ» амбулаторну карту хворого ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , який проживає в

АДРЕСА_1 .

Проведення експертизи доручити експертам Львівської філії судово-психіатричних експертиз Державної установи Інституту психіатрії, судово-психіатричної експертизи та моніторингу наркотиків МОЗ України, що за адресою: 79021, м. Львів, вул. Кульпарківська, 95.

Попередити експертів про кримінальну відповідальність за ст. ст. 384, 385 КК України.

Надати в розпорядження експертів матеріали цивільної справи № 452/2370/23.

Провадження у справі зупинити на час проведення експертизи.

На ухвалу, в частині зупинення провадження у справі, може бути подана апеляційна скарга безпосередньо до Львівського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя

Присяжні

СудСамбірський міськрайонний суд Львівської області
Дата ухвалення рішення13.07.2023
Оприлюднено14.07.2023
Номер документу112167974
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про обмеження цивільної дієздатності фізичної особи, визнання фізичної особи недієздатною та поновлення цивільної дієздатності фізичної особи

Судовий реєстр по справі —452/2370/23

Рішення від 26.03.2024

Цивільне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Пташинський І. А.

Рішення від 26.03.2024

Цивільне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Пташинський І. А.

Ухвала від 05.03.2024

Цивільне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Пташинський І. А.

Ухвала від 13.07.2023

Цивільне

Самбірський міськрайонний суд Львівської області

Пташинський І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні