Ухвала
від 27.06.2023 по справі 523/13239/22
СУВОРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ОДЕСИ

Справа № 523/13239/22

Провадження №2/523/2538/23

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"27" червня 2023 р. м. Одеса

Суворовський районний суд м. Одеси в складі:

головуючого судді Дяченко В.Г.,

за участю секретаря судового засідання Мішаглі Л.В.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні, в порядку спрощеного позовного провадження, питання про прийняття до спільного розгляду зустрічного позову ОСОБА_1 до ліквідаційної комісії Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Маловський» про припинення дій, які порушують право - заборонити ліквідаційній комісії ОСББ «Маловський» стягнути грошові кошти, до первісного позову Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Маловський» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за житлово-комунальні послуги,-

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Суворовського районного суду м. Одеси перебуває цивільна справа за позовом Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Маловський» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за житлово-комунальні послуги.

29 листопада 2022 року на адресу суду надійшов зустрічний позов ОСОБА_1 до ліквідаційної комісії Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Маловський», в якому позивач просив припинити дії ліквідаційної комісії Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Маловський», яка порушує його право, а саме заборонити відповідачу стягувати з нього грошові кошти. Позов обґрунтований відсутністю у ліквідаційної комісії Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Маловський» повноважень на надання житлово-комунальних послуг, нарахування та стягнення грошових коштів.

Ухвалою Суворовського районного суду м. Одеси від 23 лютого 2023 року відмовлено у прийнятті зустрічного позову ОСОБА_1 до ліквідаційної комісії Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Маловський» про припинення дій, до первісного позову Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Маловський» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за житлово-комунальні послуги.

Постановою Одеського апеляційного суду від 24 квітня 2023 року вказану вище ухвалу Суворовського районного суд м. Одеси скасовано. У вказаній постанові зазначено зокрема про те, що обидва позови взаємопов`язані та спільний їх розгляд є доцільним, оскільки вони виникають з одних правовідносин. Крім того, задоволення зустрічного позову ОСОБА_1 може виключити повністю або частково задоволення первісного позову.

В судовому засіданні представник позивача ліквідаційної комісії ОСББ «Маловський» - Панчишина С.Ю. заперечувала проти прийняття та об`єднання зустрічної позовної заяви з первісним позовом.

В судовому засіданні відповідач ОСОБА_1 наполягав прийняти зустрічну позовну заяву до спільного розгляду з первісним позовом ліквідаційної комісії ОСББ «Маловський», та викласти позовну вимогу саме у такій редакції, яка зазначена у прохальній частині зустрічної позовної заяви.

Дослідивши позовну заяву, зустрічну позовну заяву, вислухавши учасників процесу, суд прийшов до наступного висновку.

Відповідно до п.3 ч.2 ст.49 ЦПК України, крім прав та обов`язків, визначених у статті 43 цього Кодексу: відповідач має право подати зустрічний позов у строки, встановлені цим Кодексом.

Згідно з вимогами ч.1 та 2 ст.193 ЦПК України, відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву. Зустрічний позов приймається до спільного розгляду з первісним позовом, якщо обидва позови взаємопов`язані і спільний їх розгляд є доцільним, зокрема, коли вони виникають з одних правовідносин або коли задоволення зустрічного позову може виключити повністю або частково задоволення первісного позову.

За змістом ч.3 ст.188 ЦПК України, об`єднання справ в одне провадження допускається до початку підготовчого засідання, а у спрощеному позовному провадженні - до початку розгляду справи по суті у кожній із справ.

Згідно ч.3 ст.193 ЦПК України вимоги за зустрічним позовом ухвалою суду об`єднуються в одне провадження з первісним позовом.

Згідно до вимог ч.4 ст. 193ЦПК України, у випадку подання зустрічного позову у справі, яка розглядається за правилами спрощеного позовного провадження, суд постановляє ухвалу про перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження.

Форма і зміст зустрічної позовної заяви повинна відповідати вимогам статей 175 і 177 ЦПК України.

Враховуючи вищевикладене,а такожпостанову Одеськогоапеляційного судувід 24квітня 2023року,суд прийшовдо висновкупро прийняттязустрічної позовноїзаяви ОСОБА_1 доспільного розглядуз первіснимпозовом ліквідаційної комісії ОСББ «Маловський»та перехіддо розглядусправи заправилами загальногопозовного провадження.

Керуючись ст.ст.175, 177, 193, 194, 353 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Прийняти таоб`єднативодне провадження зустрічну позовну заяву ОСОБА_1 до ліквідаційної комісії Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Маловський» про припинення дій, які порушують право - заборонити ліквідаційній комісії ОСББ «Маловський» стягнути грошові кошти, і первісний позов Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку «Маловський» до ОСОБА_1 про стягнення заборгованості за житлово-комунальні послуги.

Здійснити перехід зі спрощеного позовного провадження до загального позовного провадження та замінити засідання для розгляду справи по суті підготовчим засіданням.

Призначити у справі підготовче засідання на 08серпня2023рокуна09год.30хв., в залі судових засідань № 7 в приміщенні Суворовського районного суду м. Одеси (вул. Чорноморського козацтва, 68, м. Одеса).

Протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії зустрічного позову з додатками, відповідач за зустрічним позовом має право надіслати відзив на зустрічну позовну заяву і всі письмові та електронні докази, що підтверджують заперечення проти позову до суду з підтвердженням направлення іншим учасникам копії відзиву та доданих до нього документів.

Позивач за зустрічним позовом, протягом п`ятнадцяти днів з часу отримання відзиву, має право підготувати відповідь на відзив, виклавши письмово свої міркування, аргументи та надати відповідні докази, направити відповідачу та суду з підтвердженням такого направлення учасникам справи.

Відповідач за зустрічним позовом до початку розгляду справи по суті, має право підготувати заперечення на відповідь на відзив, та направити іншим учасникам справи та суду з підтвердженням такого направлення.

Ухвала окремо від рішення оскарженню не підлягає, заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Повний текст ухвали виготовлено 30.06.2023 року

Суддя

СудСуворовський районний суд м.Одеси
Дата ухвалення рішення27.06.2023
Оприлюднено17.07.2023
Номер документу112170236
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із правочинів, зокрема договорів (крім категорій 301000000-303000000), з них надання послуг

Судовий реєстр по справі —523/13239/22

Ухвала від 26.01.2024

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Дришлюк А. І.

Ухвала від 15.11.2023

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Дяченко В. Г.

Ухвала від 03.11.2023

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Дяченко В. Г.

Ухвала від 30.10.2023

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Дяченко В. Г.

Ухвала від 10.11.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Дришлюк А. І.

Ухвала від 25.10.2023

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Дяченко В. Г.

Ухвала від 25.10.2023

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Дяченко В. Г.

Ухвала від 10.08.2023

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Дяченко В. Г.

Ухвала від 27.06.2023

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Дяченко В. Г.

Ухвала від 27.06.2023

Цивільне

Суворовський районний суд м.Одеси

Дяченко В. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні