Ухвала
від 13.07.2023 по справі 275/22/23
БРУСИЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 275/22/23

2/275/73/2023

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

13 липня 2023 року смт. Брусилів

Брусилівський районний суд Житомирської області у складі:

головуючого судді Миколайчука П.В.,

із секретарем судового засідання Довгаленко О.І.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до Брусилівського районного відділу державної виконавчої служби у Житомирському районі Житомирської області Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Хмельницький) про стягнення упущеної вигоди та моральної шкоди, -

ВСТАНОВИВ:

Позивач ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом до Брусилівського районного відділу державної виконавчої служби у Житомирському районі Житомирської області Центрально-Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Хмельницький) в якому просить стягнути з відповідача 51 000, 00 грн. - збитки у вигляді упущеної вигоди та 1 000 000, 00 грн. - на відшкодування завданої моральної шкоди.

Ухвалою суду від 12.01.2023 у справі відкрито загальне позовне провадження, призначено підготовче судове засідання.

Ухвалою суду від 24.04.2023 підготовче провадження закрито, справа призначена до судового розгляду.

У судове засідання позивач не з`явився, його інтереси представляє адвокат Нестеренко М.М., від якого надійшла заява про відкладення розгляду справи та заміну відповідача.

В судове засідання відповідач будучиналежним чиномповідомлений продату тачас розглядусправи повторноне з`явився.

У відповідності до ч. 2ст. 247 ЦПК Українифіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Суд, дослідивши матеріали справи, приходить до наступних висновків.

Як вбачається з витягу з ЄДРПОУ, юридичну особу Брусилівський відділ державної виконавчої служби у Житомирському районі Житомирської області Центрально міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) припинено з 15.06.2023 року. Правонаступником являється Коростишівський відділ державної виконавчої служби у Житомирському районі Житомирської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ).

Відповідно до ст. 55 ЦПК України, у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу.

Отже, процесуальне правонаступництво - це заміна сторони або третьої особи (правопопередника) іншою особою (правонаступником) у зв`язку з вибуттям із процесу суб`єкта спірного або встановленого рішенням суду правовідношення, за якої до правонаступника переходять усі процесуальні права та обов`язки правопопередника і він продовжує в цивільному судочинстві участь останнього.

На стадії розгляду справи по суті суд має не лише право, а й процесуальний обов`язок замінити сторону її правонаступником, якщо спірні правовідносини допускають правонаступництво.

Усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

Враховуючи наявні докази на підтвердження правонаступництва, суд вважає за необхідне залучити до участі у справі в якості правонаступника відповідача Брусилівського відділу державної виконавчої служби у Житомирському районі Житомирської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) - Коростишівський відділ державної виконавчої служби у Житомирському районі Житомирської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ).

Керуючись ст.55 ЦПК України, суд,-

УХВАЛИВ:

Залучити до участі в справі в якості правонаступника Брусилівського відділу державної виконавчої служби у Житомирському районі Житомирської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Київ) - Коростишівський відділ державної виконавчої служби у Житомирському районі Житомирської області Центрального міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Київ) (місцезнаходження: вул.Шевченка, 1, м.Коростишів, Житомирський р-н, Житомирська обл. 12501).

В судовому засіданні оголосити перерву до 11.30 год. 09 серпня 2023 року (резервна дата та час 11.30 год. 30 серпня 2023 року).

Ухвалу надіслати учасникам по справі.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її проголошення, оскарженню не підлягає.

Суддя П. В. Миколайчук

Дата ухвалення рішення13.07.2023
Оприлюднено17.07.2023
Номер документу112172702
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення упущеної вигоди та моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —275/22/23

Рішення від 05.10.2023

Цивільне

Брусилівський районний суд Житомирської області

Миколайчук П. В.

Рішення від 05.10.2023

Цивільне

Брусилівський районний суд Житомирської області

Миколайчук П. В.

Ухвала від 13.07.2023

Цивільне

Брусилівський районний суд Житомирської області

Миколайчук П. В.

Ухвала від 24.04.2023

Цивільне

Брусилівський районний суд Житомирської області

Миколайчук П. В.

Ухвала від 12.01.2023

Цивільне

Брусилівський районний суд Житомирської області

Миколайчук П. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні