Ухвала
від 13.07.2023 по справі 640/273/22
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження та призначення

судового засідання для розгляду справи по суті

13 липня 2023 року справа № 640/273/22

Київський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Кушнової А.О., за участю секретаря судового засідання Клименка В.В., розглянувши у відкритому підготовчому судовому засіданні адміністративну справу за позовом Департаменту з питань державного архітектурно-будівельного контролю міста Києва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) до Державної інспекції архітектури та містобудування України, Головного інспектора будівельного нагляду відділу державного архітектурно-будівельного нагляду за уповноваженими органами архітектури та містобудування Департаменту державного архітектурно-будівельного нагляду Бойко Євгенії Олександрівни, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору виконуюча обов`язки директора Департаменту з питань державного архітектурно-будівельного контролю міста Києва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) Попович Оксана Миколаївна, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача Товариство з обмеженою відповідальністю "Пластікс-Україна" про визнання протиправними дій, скасування припису,

в с т а н о в и в:

31.12.2021 до Окружного адміністративного суду міста Києва звернувся Департамент з питань державного архітектурно-будівельного контролю міста Києва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) із позовом до Державної інспекції архітектури та містобудування України, Головного інспектора будівельного нагляду відділу державного архітектурно-будівельного нагляду за уповноваженими органами архітектури та містобудування Департаменту державного архітектурно-будівельного нагляду Бойко Євгенії Олександрівни, в якому позивач просить суд:

- визнати протиправними дії головного інспектора будівельного нагляду відділу державного архітектурно-будівельного нагляду за уповноваженими органами архітектури та містобудування Департаменту державного архітектурно-будівельного нагляду Бойко Євгенії Олександрівни щодо проведення позапланової перевірки, за наслідками якої складено акт перевірки дотримання вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, стандартів і правил від 06.12.2021 та припис про усунення порушень вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності від 06.12.2021;

- визнати протиправним та скасувати припис головного інспектора будівельного нагляду відділу державного архітектурно-будівельного нагляду за уповноваженими органами архітектури та містобудування Департаменту державного архітектурно-будівельного нагляду Бойко Євгенії Олександрівни про усунення порушень вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності від 06.12.2021.

Відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 05.01.2022 справу передано на розгляд судді Окружного адміністративного суду міста Києва Арсірія Р.О.

05.01.2022 через канцелярію Окружного адміністративного суду міста Києва позивачем подано заяву про забезпечення позову шляхом зупинення дії припису про усунення порушень вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності від 06.12.2021, складеного головним інспектором будівельного нагляду відділу державного архітектурно-будівельного нагляду за уповноваженими органами архітектури та містобудування Департаменту державного архітектурно-будівельного нагляду Бойко Євгенією Олександрівною, за результатами позапланової перевірки проведеної щодо Департаменту з питань державного архітектурно-будівельного контролю міста Києва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

Крім того, 21.01.2021 від позивача надійшла уточнена заява про забезпечення позову.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 24.01.2022 у задоволенні заяви Департаменту з питань державного архітектурно-будівельного контролю міста Києва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) про забезпечення адміністративного позову відмовлено повністю.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 04.02.2022 прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження в адміністративній справі в порядку спрощеного позовного провадження. Залучено до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору виконуючу обов`язки директора Департаменту з питань державного архітектурно-будівельного контролю міста Києва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) Попович Оксану Миколаївну. Призначено справу до судового розгляду по суті.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 04.02.2022 заяву третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - виконуючої обов`язки директора Департаменту з питань державного архітектурно-будівельного контролю міста Києва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) Попович Оксани Миколаївни, про вжиття заходів забезпечення адміністративного позову - задоволено. Вжито заходи забезпечення адміністративного позову: зупинено дію припису про усунення порушень вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності від 06.12.2021, складеного головним інспектором будівельного нагляду відділу державного архітектурно-будівельного нагляду за уповноваженими органами архітектури та містобудування Департаменту державного архітектурно-будівельного нагляду Бойко Євгенією Олександрівною, за результатами позапланової перевірки проведеної щодо Департаменту з питань державного архітектурно-будівельного контролю міста Києва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації).

04.07.2022 на адресу Окружного адміністративного суду міста Києва від відповідача надійшов відзив на позовну заяву.

Постановою Шостого апеляційного адміністративного суду від 08.09.2022 апеляційну скаргу Державної інспекції архітектури та містобудування України задоволено: ухвалу Окружного адміністративного суду міста Києва від 04.02.2022 скасовано та ухвалено нове судове рішення, яким у задоволенні заяви про вжиття заходів забезпечення позову відмовлено.

Ухвалою Верховного Суду у складі колегії суддів Касаційного адміністративного суду від 27.10.2022 відкрито касаційне провадження за касаційною скаргою Департаменту з питань державного архітектурно-будівельного контролю міста Києва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) на постанову Шостого апеляційного адміністративного суду від 08.09.2022 у справі №640/273/22 за позовом Департаменту з питань державного архітектурно-будівельного контролю міста Києва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) до Державної інспекції архітектури та містобудування України, головного інспектора будівельного нагляду відділу державного архітектурно-будівельного нагляду за уповноваженими органами архітектури та містобудування Департаменту державного архітектурно-будівельного нагляду Бойко Євгенії Олександрівні, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору - в.о. директора Департаменту з питань державного архітектурно-будівельного контролю міста Києва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) Попович Оксана Миколаївна, про визнання протиправними дій, скасування припису. Витребувано з Окружного адміністративного суду міста Києва матеріали справи №640/273/22.

14.11.2022 відбулося судове засідання у справі, про що свідчить протокол судового засідання від 14.11.2022, наявний в матеріалах справи.

Законом України від 13.12.2022 № 2825-IX "Про ліквідацію Окружного адміністративного суду міста Києва та утворення Київського міського окружного адміністративного суду" (далі - Закон № 2825-IX) Окружний адміністративний суд міста Києва ліквідовано, утворено Київський міський окружний адміністративний суд із місцезнаходженням у місті Києві.

Відповідно до п. 2 Прикінцевих та перехідних Закону № 2825-IX, з дня набрання чинності цим Законом Окружний адміністративний суд міста Києва припиняє здійснення правосуддя; до початку роботи Київського міського окружного адміністративного суду справи, підсудні окружному адміністративному суду, територіальна юрисдикція якого поширюється на місто Київ, розглядаються та вирішуються Київським окружним адміністративним судом.

14.12.2022 вказаний Закон був опублікований в газеті "Голос України" №254 та набрав чинності 15.12.2022.

28.03.2023 на адресу Київського окружного адміністративного суду супровідним листом від 21.12.2022 №03-19/3325/22 "Про скерування за належністю справи" надійшли матеріали адміністративної справи №640/273/22.

28.03.2023 відповідно до протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями справу передано на розгляд судді Київського окружного адміністративного суду Кушновій А.О.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 05.04.2023 прийнято адміністративну справу №640/17610/22 до провадження судді Київського окружного адміністративного суду Кушнової А.О. Вирішено здійснювати розгляд справи за правилами загального позовного провадження та призначено підготовче засідання у справі на 02.05.2023.

Також ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 05.04.2023 залучено до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Товариство з обмеженою відповідальністю "Пластікс-Україна" (ідентифікаційний код 24587464; адреса місцезнаходження: 04201, м. Київ, вул. Полярна, 20-в).

Протокольною ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 02.05.2023 підготовче судове засідання відкладено на 12.05.2023.

Протокольною ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 12.05.2023 підготовче судове засідання відкладено на 19.05.2023.

19.05.2023 підготовче судове засідання знято з розгляду у зв`язку із оголошенням повітряної тривоги в м. Києві. Призначено наступне підготовче судове засідання на 13.06.2023.

13.06.2023 третьою особою ТОВ "Пластікс-Україна" подано клопотання від 13.06.2023 №13/23 про закриття провадження у справі №640/273/22, оскільки справу не належить розглядати за правилами адміністративного судочинства.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 13.06.2023 відмовлено директору Департаменту з питань державного архітектурно-будівельного контролю міста Києва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) Попович Оксані Миколаївні у залученні до участі у справі в якості третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору. Повернуто директору Департаменту з питань державного архітектурно-будівельного контролю міста Києва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) Попович Оксані Миколаївні позовну заяву з усіма додатками.

Протокольною ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 13.06.2023 підготовче судове засідання відкладено у зв`язку із клопотанням представника відповідача на 04.07.2023.

30.06.2023 на адресу суду від директора Департаменту з питань державного архітектурно-будівельного контролю міста Києва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) Попович Оксани Миколаївни надійшла позовна заява третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору до Державної інспекції архітектури та містобудування України з вимогами визнати протиправним та скасувати припис про усунення порушень вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності від 06.12.2021, виданий в.о. директора Департаменту з питань державного архітектурно-будівельного контролю міста Києва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) Попович О.М., Державною інспекцією архітектури та містобудування України за результатами позапланової перевірки. Розгляд даної позовної заяви третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору, відкладено у зв`язку з необхідністю надання часу учасникам справи на ознайомлення з її змістом.

03.07.2023 через підсистему "Електронний Суд" директором Департаменту з питань державного архітектурно-будівельного контролю міста Києва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) Попович О.М. подано заперечення на клопотання про закриття провадження у даній справі від 03.07.2023, які були долучені судом до матеріалів справи.

Протокольною ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 04.07.2023 підготовче судове засідання відкладено у зв`язку із поданням третьою особою позовної заяви на 13.07.2023.

Також ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 04.07.2023 у задоволенні клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю "Пластікс-Україна" про закриття провадження у справі в адміністративній справі №320/273/22, - відмовлено.

Ухвалою Київського окружного адміністративного суду від 13.07.2023 відмовлено директору Департаменту з питань державного архітектурно-будівельного контролю міста Києва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) Попович Оксані Миколаївні у залученні до участі у справі в якості третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору. Повернуто директору Департаменту з питань державного архітектурно-будівельного контролю міста Києва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) Попович Оксані Миколаївні позовну заяву з усіма додатками.

У підготовче судове засідання 13.07.2023 з`явились представники позивача, відповідача-1 та ТОВ "Пластікс-Україна", інші учасники про дату, час та місце розгляду справи були сповіщені належним чином, в підготовче судове засідання 13.07.2023 не з`явились, не повідомивши про причини неявки.

Згідно з п.3 ч.2 ст.183 Кодексу адміністративного судочинства України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Отже, приймаючи до уваги те, що під час підготовчого судового засідання вирішені питання, зазначені у частині другій статті 180 цього Кодексу, зокрема вжиті заходи з витребування доказів по справі, з`ясовано склад учасників та спірні позовні вимоги, а також сплив строку проведення підготовчого провадження, суд вважає за необхідне закрити підготовче провадження та призначити судове засідання для розгляду справи по суті.

Керуючись статтями 183, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

у х в а л и в:

1. Закрити підготовче провадження у справі.

2. Призначити судове засідання для розгляду справи по суті на 03 серпня 2023 року об 11:30 год.

Судове засідання відбуватиметься у приміщенні Київського окружного адміністративного суду (адреса: м. Київ, бульвар Лесі Українки, 26, 2-й під`їзд, 10-й поверх).

3. Викликати для участі у судовому засіданні учасників справи (їх представників).

4. Роз`яснити учасникам справи про можливість отримання інформації по справі, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за посиланням: http://adm.ko.court.gov.ua/sud1070/.

5. Копію ухвали надіслати (видати) учасникам справи, зокрема, шляхом направлення тексту ухвали електронною поштою, факсимільним повідомленням (факсом, телефаксом), телефонограмою.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Кушнова А.О.

Дата ухвалення рішення13.07.2023
Оприлюднено17.07.2023
Номер документу112204348
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправними дій, скасування припису

Судовий реєстр по справі —640/273/22

Постанова від 27.03.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Ганечко Олена Миколаївна

Постанова від 27.03.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Ганечко Олена Миколаївна

Ухвала від 12.03.2024

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Шарапа В.М.

Постанова від 13.03.2024

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Шарапа В.М.

Ухвала від 25.01.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Ганечко Олена Миколаївна

Ухвала від 25.01.2024

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Ганечко Олена Миколаївна

Ухвала від 01.11.2023

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Ганечко Олена Миколаївна

Рішення від 26.09.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Рішення від 26.09.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

Ухвала від 13.07.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Кушнова А.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні