Ухвала
від 14.07.2023 по справі 363/1474/23
ВИШГОРОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

"14" липня 2023 р. Справа № 363/1474/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

14 липня 2023 року Вишгородський районний суд Київської області у складі: головуючого судді Свєтушкіної Д.А., при секретарі судового засідання Поліщук С.Р., розглянувши у порядку загального позовного провадження у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі суду м. Вишгород цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Служба у справах дітей та сім`ї Попілянської селищної ради про усунення перешкод у спілкуванні з дітьми та визначення способу участі батька у вихованні малолітніх дітей,-

ВСТАНОВИВ:

У провадженні Вишгородського районного суду Київської області перебуває вказана цивільна справа.

01.06.2023 року до суду надійшло клопотання від представника позивача адвоката Дяченка В.В. про залучення в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Службу у справах дітей та сім`ї Димерської селищної ради, оскільки вказаний орган знаходиться за місцем реєстрації сторін по справі, а його представники достеменно володіють фактичними даними, які стосуються предмета спору та зможуть сприяти встановленню об`єктивної істини по даній справі, надавши свої особисті пояснення та інші докази, які можуть вплинути на винесення справедливого рішення по вказаному цивільному провадженню.

Позивач та його представник в підготовче судове засідання не з`явилися, про час та місце розгляду справи повідомлені належним чином, до суду від представника позивача адвоката Дяченка В.В. надійшла заява, в якій просив підготовче судове засідання провести без його участі, а також просив подане клопотання про залучення в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Службу у справах дітей та сім`ї Димерської селищної ради задовольнити.

Відповідач в підготовчесудове засідання не з`явилася, про час та місце розгляду справи повідомлена належним чином, до суду від останньої надійшла заява в якій заперечує проти задоволення клопотання щодо залучення в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Службу у справах дітей та сім`ї Димерської селищної ради, у зв`язку з його необґрунтованістю.

Представник третьої особи Служби у справах дітей та сім`ї Попілянської селищної ради в судове засідання не з`явився, про час та місце розгляду справи повідомлений належним чином. Від начальника відділу Семенюк О.В. до суду надійшло клопотання про розгляд справи без участі представника третьої особи.

Дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступного.

Відповідно до ч.4 ст. 19 СК України при розгляді судом спорів щодо участі одного з батьків у вихованні дитини, місця проживання дитини, виселення дитини, зняття дитини з реєстрації місця проживання, визнання дитини такою, що втратила право користування житловим приміщенням, позбавлення та поновлення батьківських прав, побачення з дитиною матері, батька, які позбавлені батьківських прав, відібрання дитини від особи, яка тримає її у себе не на підставі закону або рішення суду, управління батьками майном дитини, скасування усиновлення та визнання його недійсним обов`язковою є участь органу опіки та піклування, представленого належною юридичною особою.

За правилами ст. 53 ЦПК України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається у порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї зі сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за заявою учасників справи. Якщо суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до розгляду встановить, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки осіб, що не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору.

З огляду на заявлений предмет спору, враховуючи, що позивач проживає та зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 , що відноситься до території Димерської селищної ради, окрім того саме Службою у справах дітей та сім`ї Димерської селищної ради надано висновок щодо визначення способу участі батька ОСОБА_1 у вихованні малолітніх дітей ОСОБА_3 та ОСОБА_4 , суд вважає за необхідне задовольнити клопотання ОСОБА_5 та залучити до участі у справі Службу у справах дітей та сім`ї Димерської селищної ради в якості третьої особи, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 53, 353 ЦПК України, суд,-,

УХВАЛИВ:

Клопотання ОСОБА_5 про залучення до участі у справі третьої особи, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору- задовольнити.

Залучити до участі у цивільній справі за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа: Служба у справах дітей та сім`ї Попілянської селищної ради про усунення перешкод у спілкуванні з дітьми та визначення способу участі батька у вихованні малолітніх дітей - Службу у справах дітей та сім`ї Димерської селищної ради в якості третьої особи, яка не заявляє самостійні вимоги щодо предмета спору.

Зобов`язати позивача направити залученій третій особі Службі у справах дітей та сім`ї Димерської селищної ради (адреса: 07330, Київська обл., Вишгородський р-н, смт Димер, вул. Соборна, буд. 19) копію позовної заяви та копії доданих до неї документів.

Третя особа Служба у справах дітей та сім`ї Димерської селищної ради у п`ятиденний строк з дня отримання даної ухвали та копії позовної заяви та доданих до неї документів має право подати пояснення щодо позову, та у п`ятиденний строк з дня отримання відзиву подати пояснення щодо відзиву, які мають відповідати вимогам частини третьої - шостої ст.178 ЦПК України, копія яких одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Копію ухвали направити учасникам справи.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається, на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за адресою: http://vsh.ko.court.gov.ua/sud1009/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Д.А.Свєтушкіна

Дата ухвалення рішення14.07.2023
Оприлюднено19.07.2023
Номер документу112239040
СудочинствоЦивільне
Сутьусунення перешкод у спілкуванні з дітьми та визначення способу участі батька у вихованні малолітніх дітей

Судовий реєстр по справі —363/1474/23

Ухвала від 25.04.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Болотов Євген Володимирович

Ухвала від 29.02.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Болотов Євген Володимирович

Ухвала від 14.02.2024

Цивільне

Київський апеляційний суд

Болотов Євген Володимирович

Рішення від 15.01.2024

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Свєтушкіна Д. А.

Рішення від 15.01.2024

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Свєтушкіна Д. А.

Ухвала від 09.01.2024

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Свєтушкіна Д. А.

Ухвала від 31.10.2023

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Свєтушкіна Д. А.

Ухвала від 24.10.2023

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Свєтушкіна Д. А.

Ухвала від 04.10.2023

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Свєтушкіна Д. А.

Ухвала від 07.08.2023

Цивільне

Вишгородський районний суд Київської області

Свєтушкіна Д. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні