Ухвала
від 26.06.2023 по справі 390/1081/23
КІРОВОГРАДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 390/1081/23

Провадження №2-о/390/73/23

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

"26" червня 2023 р. СуддяКіровоградського районногосуду Кіровоградськоїобласті БойкоІ.А.,розглянувши матеріализаяви ОСОБА_1 , законний представник який діє від імені та і інтересах малолітнього сина - ОСОБА_2 , заінтересовані особи: Державний нотаріальний архів в Кіровоградській області, Катеринівська сільська рада Кропивницького району Кіровоградської області, про оголошення фізичної особи померлою,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулася в суд із заявою, в якій просить оголосити померлою ОСОБА_3 .

Вивченням заяви встановлено, що вона не відповідає вимогам, встановленим ст.175 ЦПК України та підлягає залишенню без руху з наступних підстав.

Згідно вимог п.5, п.9 ч.3 ст.175 ЦПК України позовна заява, серед іншого, повинна містити виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги; зазначення доказів, що підтверджують вказані обставини; перелік документів та інших доказів, що додаються до заяви; зазначення доказів, які не можуть бути подані разом із позовною заявою (за наявності); зазначення щодо наявності у позивача або іншої особи оригіналів письмових або електронних доказів, копії яких додано до заяви.

Представником заявника до заяви не долучено копій документів, що підтверджують родинний зв`язок загиблого ОСОБА_4 з ОСОБА_3 . Крім того, до заяви не долучено жодних доказів, що ОСОБА_3 з 2012 року по теперішній час не перебуває на стаціонарному лікуванні в лікувальних закладах Кіровоградської області.

Також не долучено довідки Кропивницького відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Кропивницькому районі Кіровоградської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) про відсутність актового запису про смерть ОСОБА_3 .

Окрім того, представником позивача долучено до матеріалів справи довідку, видану Олексіївським старостинським округом Катеринівської сільської ради Кропивницького району Кіровоградської області, про те, що за час проживання ОСОБА_3 мала дітей: ОСОБА_5 , ОСОБА_4 , ОСОБА_6 . Проте в заяві не зазначено дітей ОСОБА_3 - ОСОБА_5 та ОСОБА_6 , як заінтересованих осіб в даній справі.

Суд роз`яснює, що до заінтересованих осіб віднесено:1) осіб, взаємовідносини яких із заявником залежать від мети факту, що підлягає встановленню; 2) організації і установи, в яких заявник реалізовуватиме рішення про встановлення юридичного факту, тобто в яких будуть здійснені права осіб, що виникли внаслідок судового встановлення юридичного факту.

В зв`язку з чим, визначаючи коло заінтересованих осіб в рамках даної справи, заявнику належить виходити саме з цих положень.

Відповідно до ч.ч.1, 2 ст.185 ЦПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених, зокрема у ст.175 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, в якій зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

На підставі вищевикладеного, заява підлягає залишенню без руху.

Керуючись ст.ст.175, 185 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Заяву ОСОБА_1 , законний представник який діє від імені та і інтересах малолітнього сина - ОСОБА_2 , заінтересовані особи: Державний нотаріальний архів в Кіровоградській області, Катеринівська сільська рада Кропивницького району Кіровоградської області, про оголошення фізичної особи померлою,- залишити без руху.

Повідомити заявника про необхідність у строк не більше 10 днів з дня отримання ухвали усунути недоліки поданої заяви, а саме:

- надати до суду копій документів, що підтверджують родинний зв`язок загиблого ОСОБА_4 з ОСОБА_3 ;

- надати до суду докази, що ОСОБА_3 з 2012 року по теперішній час не перебуває на стаціонарному лікуванні в закладі медичного характеру;

-надати досудудовідку Кропивницького відділу державної реєстрації актів цивільного стану у Кропивницькому районі Кіровоградської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) про відсутність актового запису про смерть ОСОБА_3 ;

- надати до суду заяву з уточненням кола заінтересованих осіб в кількості примірників відповідно до учасників справи.

Роз`яснити заявнику, що у разі невиконання ухвали суду в зазначений строк, заява буде вважатись неподаною та повернута заявнику зі всіма доданими до неї документами.

Ухвала не оскаржується.

Суддя Кіровоградського районного суду

Кіровоградської області І.А. Бойко

СудКіровоградський районний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення26.06.2023
Оприлюднено19.07.2023
Номер документу112248550
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи окремого провадження Справи про визнання фізичної особи безвісно відсутньою чи оголошення її померлою

Судовий реєстр по справі —390/1081/23

Рішення від 30.10.2023

Цивільне

Кіровоградський районний суд Кіровоградської області

Бойко І. А.

Ухвала від 25.07.2023

Цивільне

Кіровоградський районний суд Кіровоградської області

Бойко І. А.

Ухвала від 26.06.2023

Цивільне

Кіровоградський районний суд Кіровоградської області

Бойко І. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні