Ухвала
від 19.06.2023 по справі 758/6399/22-ц
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 758/6399/22-ц

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 червня 2023 року суддя Печерського районного суду м. Києва Підпалий В.В., дослідивши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Мірайтенс Груп» про встановлення факту трудових відносин та стягнення заробітної плати не виплаченої при звільненні, -

ВСТАНОВИВ:

У серпні 2022 року ОСОБА_2 звернувся до Подільського районного суду м. Києва з означеною позовною заявою.

Ухвалою Подільського районного суду м. Києва від 21.04.2023 року матеріали цивільної справи за означеною позовною заявою передано за підсудністю до Печерського районного суду м. Києва.

Протоколом автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 12.06.2023 року головуючим суддею визначено суддю Підпалого В.В.

Дослідивши матеріали позовної заяви суддя приходить до висновку про те, що зазначені матеріали слід передати на розгляд до Нововоронцовського районного суду Херсонської області, виходячи з наступного.

Обґрунтовуючи підсудність означеного позову позивач посилається на ч. 1 ст. 28 ЦПК України.

Відповідно до ч. 1 ст. 28 ЦПК України, позови, що виникають з трудових правовідносин, можуть пред`являтися також за зареєстрованим місцем проживання чи перебування позивача.

З матеріалів позовної заяви вбачається, що позивач зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 .

Зареєстроване у встановленому законом порядку місце проживання позивача - ОСОБА_2 за адресою: АДРЕСА_1 , підтверджується відповіддю з ЄДДР № 116949 від 18.06.2023 року сформованої засобами підсистеми ЄСІТС «Електронний суд».

З наведеного вбачається, що означена позовна заява підсудна Новокаховському міському суду Херсонської області.

Відповідно до ч. 7 ст. 147 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», у разі неможливості здійснення правосуддя судом з об`єктивних причин під час воєнного або надзвичайного стану, у зв`язку зі стихійним лихом, військовими діями, заходами щодо боротьби з тероризмом або іншими надзвичайними обставинами може бути змінено територіальну підсудність судових справ, що розглядаються в такому суді, за рішенням Вищої ради правосуддя, що ухвалюється за поданням Голови Верховного Суду, шляхом її передачі до суду, який найбільш територіально наближений до суду, який не може здійснювати правосуддя, або іншого визначеного суду. У разі неможливості здійснення Вищою радою правосуддя такого повноваження воно здійснюється за розпорядженням Голови Верховного Суду. Відповідне рішення є також підставою для передачі усіх справ, які перебували на розгляді суду, територіальна підсудність якого змінюється.

Так, враховуючи неможливість судом здійснювати правосуддя під час воєнного стану, Вища рада правосуддя рішенням від 30.05.2023 № 566/0/15-23 змінила територіальну підсудність судових справ з Новокаховського міського суду Харківвської області на Нововоронцовський районний суд Херсонської області.

Зважаючи на той факт, що зареєстроване місце проживання позивача знаходиться поза межами території на яку поширюється підсудність Печерського районного суду м. Києва суддя дійшов висновку про передачу матеріалів означеної позовної заяви за підсудністю на розгляд до Нововоронцовського районного суду Херсонської області.

Пунктом 1 ч. 1 ст. 31 ЦПК України передбачено, що суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Враховуючи, що спір виник з трудових правовідносин, а також з приводу відшкодування моральної шкоди завданої ОСОБА_3 , яка зареєстрований в м. Ірпені Київської області, суд дійшов висновку, що вказану справу слід передати за підсудністю до Ірпінського міського суду Київської області.

Відповідно до ст. 32 ЦПК України спори між судами про підсудність не допускаються. Справа, передана з одного суду до іншого в порядку, встановленому статтею 31 цього Кодексу, повинна бути прийнята до провадження судом, якому вона надіслана.

Керуючись ст. ст. 28, 30, 32, 259, 261 ЦПК України, суд, -

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Мірайтенс Груп» про встановлення факту трудових відносин та стягнення заробітної плати не виплаченої при звільненні, - передати за підсудністю на розгляд до Нововоронцовського районного суду Херсонської області (адреса: 74200, Херсонська обл., Нововоронцовський р-н, смт. Нововоронцовка, вул. Тітова, буд. 2/А).

Апеляційну скаргу на ухвалу може бути подано протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Апеляційна скарга подається до Київського апеляційного суду.

Учасник справи, якому повний текст ухвали суду не було вручено у день її проголошення або складення, має право на подання апеляційної скарги з клопотанням про поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя В.В. Підпалий

Дата ухвалення рішення19.06.2023
Оприлюднено20.07.2023
Номер документу112259125
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин

Судовий реєстр по справі —758/6399/22-ц

Ухвала від 20.02.2024

Цивільне

Нововоронцовський районний суд Херсонської області

Каневський В. О.

Ухвала від 29.09.2023

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Підпалий В. В.

Ухвала від 06.09.2023

Цивільне

Нововоронцовський районний суд Херсонської області

Гончаренко О. В.

Ухвала від 06.09.2023

Цивільне

Нововоронцовський районний суд Херсонської області

Гончаренко О. В.

Ухвала від 19.06.2023

Цивільне

Печерський районний суд міста Києва

Підпалий В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні