Ухвала
від 18.07.2023 по справі 460/9647/20
РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

РІВНЕНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

щодо заміни сторони виконавчого провадження

18 липня 2023 року Р і в н е№460/9647/20Рівненський окружний адміністративний суд у складі судді С.А. Борискін, розглянувши заяву в адміністративній справі за позовом

ОСОБА_1 доУправління соціального захисту населення Дубровицької районної державної адміністрації Рівненської області про заміну сторони виконавчого провадження, В С Т А Н О В И В:

У провадженні суду перебувала справа за позовом ОСОБА_1 до Управління соціального захисту населення Дубровицької районної державної адміністрації Рівненської області про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинення дій.

Рішенням Рівненського окружного адміністративного суду від 09.03.2021, що набрало законної сили, позов задоволено.

Зобов`язано Управління соціального захисту населення Дубровицької районної державної адміністрації провести ОСОБА_1 з 17.07.2018 нарахування та виплату щомісячної грошової допомоги, встановленої ст.37 Закону України "Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи", у розмірі 40% від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого на 01 січня календарного року.

Стягнуто на користь ОСОБА_1 судовий збір у сумі 840,80 грн. за рахунок бюджетних асигнувань суб`єкта владних повноважень Управління соціального захисту населення Дубровицької районної державної адміністрації.

21.05.2021 судом видано виконавчі листи у справі.

Позивачем подано до суду заяву про заміну боржника у виконавчому листі, на Управління соціального захисту населення Дубровицької районної державної адміністрації.

За правилами ч.2 ст.379 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Разом з тим, зважаючи на те, що дана справа розглядалася у письмовому провадженні, а також враховуючи введення воєнного стану в Україні, заяву про заміну сторони виконавчого провадження судом розглянуто у письмовому провадженні без повідомлення (виклику) сторін.

Відповідно до вимог ч.4 ст.229 КАС України фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснювалося.

Вирішуючи подану заяву, суд виходить з такого.

В силу приписів постанови Кабінету Міністрів України "Про затвердження Порядку здійснення заходів щодо утворення та реорганізації районних державних адміністрацій, а також правонаступництва щодо майна, прав та обов`язків районних державних адміністрацій, що припиняються" №1321 від 16.12.2020, розпорядження Кабінету Міністрів України "Про реорганізацію та утворення районних державних адміністрацій" №1635-р від 16.12.2020, розпорядження голови Сарненської районної державної адміністрації від 16.03.2021 №125, правонаступником Управління соціального захисту населення Дубровицької районної державної адміністрації є Управління соціального захисту населення Сарненської районної державної адміністрації.

Відповідно до ч.1 ст.379 КАС України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником.

За приписами ч.4 ст.379 КАС України, положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

Таким чином, суд дійшов висновку про наявність достатніх правових підстав для заміни боржника у виконавчих листах його правонаступником - Управлінням соціального захисту населення Сарненської районної державної адміністрації.

Керуючись ст.241, 248, 294, 379 КАС України, суд

У Х В А Л И В:

Заяву про заміну боржника у виконавчих листах - задовольнити.

Замінити у виконавчих листах, виданих Рівненським окружним адміністративним судом 21.05.2021 по справі №460/9647/20, боржника - Управління соціального захисту населення Дубровицької районної державної адміністрації (вул. Воробинська, 14А, м.Дубровиця, Рівненська обл., 34100; код ЄДРПОУ 03195352) на правонаступника Управління соціального захисту населення Сарненської районної державної адміністрації (вул.Демократична, 46, м.Сарни, Рівненська обл., 34500; код ЄДРПОУ 03195398).

Ухвала набирає законної сили негайно після її підписання.

Ухвала може бути оскаржена. Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення. Апеляційна скарга подається безпосередньо до Восьмого апеляційного адміністративного суду.

Повний текст ухвали складений 18 липня 2023 року.

Суддя С.А. Борискін

Дата ухвалення рішення18.07.2023
Оприлюднено20.07.2023
Номер документу112263872
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи зі спорів з приводу реалізації публічної політики у сферах праці, зайнятості населення та соціального захисту громадян та публічної житлової політики, зокрема зі спорів щодо соціального захисту (крім соціального страхування), з них громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

Судовий реєстр по справі —460/9647/20

Ухвала від 18.07.2023

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

С.А. Борискін

Рішення від 09.03.2021

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

С.А. Борискін

Ухвала від 11.01.2021

Адміністративне

Рівненський окружний адміністративний суд

С.А. Борискін

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні