Ухвала
від 19.07.2023 по справі 398/1893/23
ОЛЕКСАНДРІЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №: 398/1893/23

провадження №: 2/398/1516/23

УХВАЛА

Іменем України

"19" липня 2023 р. м.Олександрія

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області в складі:

головуючого суддіПодоляк Я.М.,

за участю секретаря судового засідання Буличової Н.В.,

розглянувши у підготовчому відкритому судовому засіданні в залі суду в м.Олександрія цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , в інтересах якого діє представник ОСОБА_2 , до Товариства з обмеженою відповідальністю «Олександрійський Агропродукт» про усунення перешкод в користування земельною ділянкою шляхом скасування державної реєстрації договору оренди,

ВСТАНОВИВ:

Адвокат Боровський В.А., який діє інтересах ОСОБА_1 , звернувся до Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області з позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю «Олександрійський Агропродукт» про усунення перешкод в користування земельною ділянкою шляхом скасування державної реєстрації договору оренди.

Ухвалою суду від 13.04.2023 року відкрито провадження у справі в порядку загального позовного провадження та призначено підготовче судове засідання.

Позивач та його представник в підготовче засідання не з`явились, від представника позивача надійшла заява про проведення підготовчого судового засідання за його відсутності та відсутності позивача, просить підготовче судове засідання закрити, призначити справу до розгляду по суті вимог.

Представник відповідача та відповідач втретє в підготовче судове засідання не з`явились, про дату, час та місце розгляду справи повідомлялись належним чином. 19.07.2023 року від представника відповідача надійшло клопотання про відкладення розгляду справи у зв`язку з тим, що відповідачем не було отримано копії позовної заяви та доданих до неї документів, що, у свою чергу, позбавляє відповідача можливості реалізувати процесуальне право на написання відзиву на позовну заяву, як це передбачено ст.ст.174,178 ЦПК України.

Відповідно до ч.1 ст.177 ЦПК України у разі подання до суду позовної заяви та документів, що додаються до неї в електронній формі, позивач зобов`язаний додати до позовної заяви доказ надсилання листом з описом вкладення іншим учасникам справи копій поданих до суду документів.

Вказану позовну заяву подано до суду через систему «Електронний суд», до позовної заяви, як доказ направлення її копії та копій доданих до неї документів на адресу відповідача ТОВ «Олександрійський Агропродукт», долучено копію опису вкладення, копію накладної №2800008954449 від 11.04.2023 року та копію фіскального чеку від 11.04.2023 року.

Згідно роздруківки з сайту «УКРПОШТИ» за трекінгом відправлення №2800008954449, поштове відправлення вручено особисто адресату 14.04.2023 року.

Відповідно до ч.7 ст.178 ЦПК України відзив подається в строк, встановлений судом, який не може бути меншим п`ятнадцяти днів з дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі. Суд має встановити такий строк подання відзиву, який дозволить відповідачу підготувати його та відповідні докази, а іншим учасникам справи - отримати відзив не пізніше першого підготовчого засідання у справі.

Ухвалою суду від 13.04.2023 року про відкриття провадження у справі відповідачу визначено відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву.

Вказану ухвалу суду відповідачем було отримано 27.04.2023 року, що підтверджується рекомендованим повідомленням про вручення поштового відправлення, яке повернулось на адресу суду.

У визначений законом строк з дня отримання копії ухвали про відкриття провадження у справі відповідачем відзив на позовну заяву до суду не подано.

Представником відповідача двічі подавалось клопотання про відкладення розгляду даної справи: 04.05.2023 року у зв`язку з його вступом у справу як представника та необхідністю вивчення матеріалів справи для надання правничої допомоги, 05.06.2023 року у зв`язку з відрядженням директора ТОВ «Олександрійський «Агропродукт», при цьому, клопотання про ознайомлення з матеріалами справи ані відповідачем, ані представником відповідача до суду не подавалось.

Враховуючи викладене у задоволенні клопотання представника відповідача про відкладення розгляду справи необхідно відмовити.

Суд,ознайомившись зматеріалами справи, вважає, що є підстави для закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті, оскільки на стадії підготовчого провадження судом проведено дії, передбачені ст.197 ЦПК України, з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті протягом розумного строку.

Відповідно до ч.2 ст.200ЦПК України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Підстав для залишення позовної заяви без розгляду, зупинення провадження у справі чи закриття провадження у справі немає. Суд вважає за доцільне завершити підготовче провадження у справі та призначити справу до судового розгляду в судовому засіданні.

Керуючись ст.ст.197-200,353 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Відмовити представнику відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю «Олександрійський Агропродукт» у задоволенні клопотання про відкладення підготовчого судового засідання.

Закрити підготовче провадження по цивільній справі за позовом ОСОБА_1 , в інтересах якого діє представник ОСОБА_2 , до Товариства з обмеженою відповідальністю «Олександрійський Агропродукт» про усунення перешкод в користування земельною ділянкою шляхом скасування державної реєстрації договору оренди, та призначити справу до судового розгляду по суті на 17 серпня 2023 року о 10 годині 00 хвилину приміщенні суду за адресою: м.Олександрія Кіровоградської області, вул.Поштова,30, викликати в судове засідання учасників справи.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення на неї включаються до апеляційної скарги на рішення суду.

Суддя Я.М. ПОДОЛЯК

СудОлександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення19.07.2023
Оприлюднено21.07.2023
Номер документу112288614
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: щодо усунення перешкод у користуванні земельною ділянкою

Судовий реєстр по справі —398/1893/23

Ухвала від 23.01.2024

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Подоляк Я. М.

Ухвала від 13.11.2023

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Подоляк Я. М.

Ухвала від 19.07.2023

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Подоляк Я. М.

Ухвала від 13.04.2023

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Подоляк Я. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні