Ухвала
від 19.07.2023 по справі 389/781/23
ЗНАМ’ЯНСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

19.07.2023

Провадження №2/389/120/23

ЄУН 389/781/23

Ухвала

19 липня 2023 року Знам`янський міськрайонний суд

Кіровоградської області

у складі: головуючого судді Савельєвої О.В.,

за участю секретаря судового Іванової В.О.,

розглянувши ввідкритому судовомузасіданні вприміщенні залусуду вмісті Знам`янкаКіровоградської областів порядкузагального позовногопровадження за позовною заявою представника ОСОБА_1 адвоката Позненка Юрія Володимировича, місце знаходження: АДРЕСА_1 , до Суботцівської сільської ради Кропивницького району Кіровоградської області місце знаходження: вул.Центральна,24 с. Суботці Кіровоградської області, 27444, про визнання права на спадкове майно,

встановив:

Представник ОСОБА_1 адвокатПозненко Ю.В.звернувся досуду зпозовною заявою,в якійпросив встановитифакт,що ОСОБА_2 ,яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 є матір`ю ОСОБА_3 ,померлого ІНФОРМАЦІЯ_2 ;встановити факт,що ОСОБА_2 ,яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 є матір`ю ОСОБА_4 ,померлого ІНФОРМАЦІЯ_3 ;встановити факт,що ОСОБА_2 ,яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 є бабою ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_4 ;встановити факт,що Державнийакт направо приватноївласності наземлю серіїІ-КР№042565,виданий наім`я ОСОБА_5 належить ОСОБА_2 ,яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 ;визнати за ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_4 ,в порядкуспадкування зазаконом правовласності наспадкове майно,що належалоспадкодавцеві ОСОБА_3 ,який помер ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Ухвалою суду від 22.05.2023 витребувано у Знам`янському відділі державної реєстрації актів цивільного стану у Кропивницькому районі Кіровоградської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) актовий запис про народження ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_5 та актові записи щодо державної реєстрації зміни імені, шлюбу ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_5 на ОСОБА_2 , померлої ІНФОРМАЦІЯ_1 .

На виконання ухвали суду, Знам`янським відділом державної реєстрації актів цивільного стану у Кропивницькому районі Кіровоградської області Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м.Одеса) надано суду інформацію про те, що запитувані судом документи передані на зберігання до Державного архіву Кіровоградської області.

В судове засідання позивач не з`явився, однак його представник адвокат Позненко Ю.В. подав суду клопотання про витребування актового запису про народження ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , копій актових записів щодо державної реєстрації зміни імені, шлюбу ОСОБА_5 на ОСОБА_2 з Державного архіву Кіровоградської області.

Представник відповідача в судове засідання не з`явився, про час та місце розгляду справи повідомлений належним чином, про причини своєї неявки суд не повідомив.

За змістом ч.1 та ч.5 ст.12 ЦПК України, цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін. Суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість, сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

За змістом ч.1 ст.84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Суд, дослідивши матеріали справи, з метою повного та всебічного розгляду справи, вважає за необхідне клопотання задовольнити та витребувати у Державному архіві Кіровоградської області актовий запис про народження ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_5 , а також копії актових записів щодо державної реєстрації зміни імені, шлюбу ОСОБА_5 на ОСОБА_2 .

Згідно з ч.1 ст.18 ЦПК України, судові рішення, що набрали законної сили, обов`язкові для всіх органів державної влади і органів місцевого самоврядування, підприємств, установ, організацій, посадових чи службових осіб та громадян і підлягають виконанню на всій території України, а у випадках, встановлених міжнародними договорами, згода на обов`язковість яких надана Верховною Радою України, - і за її межами.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.12, 18, 84, 258, 260 ЦПК України, суд,

постановив:

Клопотання представника позивача адвоката Позненка Ю.В. про витребування доказів задовольнити.

Витребувати у Державному архіві Кіровоградської області актовий запис про народження ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_5 .

Витребувати у Державному архіві Кіровоградської області актові записи щодо державної реєстрації зміни імені, шлюбу ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_5 на ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Витребувану інформацію та документи надати суду у строк до 14.08.2023.

Роз`яснити, що відповідно до ч.ч.6, 7 ст.84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Ухвала оскарженню не підлягає.

.

Суддя Знам`янського міськрайонного суду

Кіровоградської області О.В. Савельєва

СудЗнам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення19.07.2023
Оприлюднено21.07.2023
Номер документу112300210
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування

Судовий реєстр по справі —389/781/23

Рішення від 29.11.2023

Цивільне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Савельєва О. В.

Рішення від 29.11.2023

Цивільне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Савельєва О. В.

Ухвала від 19.07.2023

Цивільне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Савельєва О. В.

Ухвала від 22.05.2023

Цивільне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Савельєва О. В.

Ухвала від 22.05.2023

Цивільне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Савельєва О. В.

Ухвала від 22.05.2023

Цивільне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Савельєва О. В.

Ухвала від 18.04.2023

Цивільне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Савельєва О. В.

Ухвала від 15.03.2023

Цивільне

Знам’янський міськрайонний суд Кіровоградської області

Савельєва О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні