Ухвала
від 21.07.2023 по справі 478/851/23
КАЗАНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №478/851/23 пров. №2/478/196/2023

У х в а л а

про відкриттяпровадження усправі

21 липня 2023 року Суддя Казанківського районного суду Миколаївської області Сябренко І.П. ознайомившись з матеріалами позовної заяви ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ) до Казанківської селищної ради (місце знаходження: 56002, Миколаївська область, Баштанський район, смт. Казанка, вул. Миру, буд.№208), треті особи, які не заявляють самостійних вимог: Головне управління Держгеокадастру у Миколаївській області (місце знаходження: 56400, м. Миколаїв, проспект Миру, буд.№34), Баштанська районна державна адміністрація Миколаївської області (місце знаходження: 56100, Миколаївська область, м. Баштанка, вул. Героїв Небесної Сотні, буд.№37) про визнання прав засновника фермерського господарства в порядку спадкування за заповітом,

В с т а н о в и в:

ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до Казанківської селищної ради, треті особи, які не заявляють самостійних вимог: Головне управління Держгеокадастру у Миколаївській області, Баштанська районна державна адміністрація Миколаївської області про визнання прав засновника фермерського господарства в порядку спадкування за заповітом.

В обґрунтуванняпозовних вимог позивач зазначилащо, ІНФОРМАЦІЯ_1 померла її мати ОСОБА_2 . Після її смерті відкрилась спадщина, у вигляді прав засновника ФГ «НАДІЯ - ЛІТВІНОВА» (код ЄДРПОУ: 20898411, місцезнаходження юридичної особи: 56021, Миколаївська область, Баштанський (Казанківський) район, с. Дмитрівка, вул. Святкова, буд. №68). Звернувшись до приватного нотаріуса Баштанського районного нотаріального округу Миколаївської області Корж М.В., для оформлення своїх спадкових прав, нотаріусом їй було відмовлено у видачі свідоцтва про право на спадщину за заповітом, на спадкове майно, яке складається з цілісного майнового комплексу ФГ «НАДІЯ - ЛІТВІНОВА», у зв`язку з ненаданням документів на майно ФГ як цілісного майнового комплексу та відсутності складеного капіталу (статутного фонду) підприємства.

Посилаючись на викладене просить визнати за нею в порядку спадкування за заповітом після смерті ОСОБА_2 , яка мала місце ІНФОРМАЦІЯ_1 , права засновника ФГ «НАДІЯ - ЛІТВІНОВА» (код ЄДРПОУ: 20898411, місцезнаходження юридичної особи: 56021, Миколаївська область, Баштанський (Казанківський) район, с. Дмитрівка, вул. Святкова, буд. №68), у визначеному Статутом фермерського господарства обсязі, зареєстрованим 01 грудня 2010 року, реєстраційний №15131050010000285.

Позовну заяву ОСОБА_1 подано і оформлено в порядку, встановленому ст.ст.175, 177 ЦПК України, підстави для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження усправівідсутні, тому маються підстави для відкриття провадження у справі.

Відповідно до вимог ст.19, п.2 ч.4 ст.274 ЦПК України, дана категорія справ не може бути розглянута в порядку спрощеного позовного провадження, тому її розгляд слід здійснювати за правилами загального позовного провадження.

Керуючись ст.13, ст.19, ст.187 ЦПК України, суддя

П о с т а н о в и в:

Прийняти до розгляду позовну заяву ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ) до Казанківської селищної ради (місце знаходження: 56002, Миколаївська область, Баштанський район, смт. Казанка, вул. Миру, буд.№208), треті особи, які не заявляють самостійних вимог: Головне управління Держгеокадастру у Миколаївській області (місце знаходження: 56400, м. Миколаїв, проспект Миру, буд.№34), Баштанська районна державна адміністрація Миколаївської області (місце знаходження: 56100, Миколаївська область, м. Баштанка, вул. Героїв Небесної Сотні, буд.№37) про визнання прав засновника фермерського господарства в порядку спадкування за заповітом.

Відкрити провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 (місце проживання: АДРЕСА_1 ) до Казанківської селищної ради (місце знаходження: 56002, Миколаївська область, Баштанський район, смт. Казанка, вул. Миру, буд.№208), треті особи, які не заявляють самостійних вимог: Головне управління Держгеокадастру у Миколаївській області (місце знаходження: 56400, м. Миколаїв, проспект Миру, буд.№34), Баштанська районна державна адміністрація Миколаївської області (місце знаходження: 56100, Миколаївська область, м. Баштанка, вул. Героїв Небесної Сотні, буд.№37) про визнання прав засновника фермерського господарства в порядку спадкування за заповітом.

Справу розглядати за правилами загального позовного провадження.

Призначитипідготовче судовезасідання на 09год.30хв. 14 серпня 2023 року у приміщенні Казанківського районного суду Миколаївської області.

Під час підготовки справи до розгляду:

1.Витребувати уприватного нотаріусаБаштанського районногонотаріального округуМиколаївської областіКорж М.В.(56002,Миколаївська область,смт.Казанка,вул.Миру,буд.№207а), належним чином завірену копію спадкової справи після смерті ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Відповідач має право подати суду докази, що стосуються вирішення заявленого позову. Такі докази мають бути надані одночасно із поданням відзиву на позов.

Відзив подається протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі разом з наданням суду доказів (підтвердження) щодо направлення стороні позивача копії цих документів (відзиву та доказів).

У разі ненадання у встановлений судом строк відзиву, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї.

Роз`яснити відповідачу, що він має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву.

Одночасно позивачу доцільно висловити свою думку щодо можливості вирішення справи шляхом ухвалення заочного рішення на підставі наявних у справі доказів за наявності умов, передбачених ст.280 ЦПК України.

Треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, мають право подати суду протягом п`ятнадцяти днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі пояснення щодо позову або відзиву, виклавши свої аргументи і міркування на підтримку або заперечення проти позову. До пояснень третьої особи застосовуються правила, встановлені частинами 3-6 статті 178 цього Кодексу.

Надіслати учасникам справи копію цією ухвали. Копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів надіслати відповідачу та третім особам.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за вебадресою: inbox@kz.mk.court.gov.ua, web: www.court.gov.ua. на офіційному вебпорталі «Судова влада України».

Ухвала оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Суддя І.П. Сябренко

СудКазанківський районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення21.07.2023
Оприлюднено24.07.2023
Номер документу112328637
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них за заповітом

Судовий реєстр по справі —478/851/23

Рішення від 05.09.2023

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Сябренко І. П.

Ухвала від 14.08.2023

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Сябренко І. П.

Ухвала від 21.07.2023

Цивільне

Казанківський районний суд Миколаївської області

Сябренко І. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні