Ухвала
від 21.07.2023 по справі 174/645/23
ВІЛЬНОГІРСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ЄУН 174/645/23

н/п 2/174/205/2023

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

21 липня 2023 року м.Вільногірськ

Суддя Вільногірськогоміського суду Дніпропетровської області Борцова А.А., вивчивши позовну заяву ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Цветмет ЛТД» про стягнення компенсації за несвоєчасний розрахунок при звільненні,-

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 , яка зареєстрована за адресою: АДРЕСА_1 , звернулася до суду з позовом до ТОВ «Цветмет ЛТД» (місцезнаходження: вул.Чаплинська, 1-А, с.Любимівка Дніпровського району Дніпропетровської області) про стягнення компенсації за несвоєчасний розрахунок при звільненні. Клопотання щодо порядку розгляду справи позивачкою не заявлено.

За положеннями ч.1ст.11 ЦПК України, суд визначає в межах, встановлених цим Кодексом, порядок здійснення провадження у справі відповідно до принципу пропорційності, враховуючи: завдання цивільного судочинства; забезпечення розумного балансу між приватними й публічними інтересами; особливості предмета спору; ціну позову; складність справи; значення розгляду справи для сторін, час, необхідний для вчинення тих чи інших дій, розмір судових витрат, пов`язаних із відповідними процесуальними діями, тощо.

Згідно ч.1ст.274ЦПКУкраїни,у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються справи: малозначні; що виникають з трудових відносин.

Відповідно до ч.4 ст.19 ЦПК України, спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, що виникають з трудових відносин, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи.

Вивчивши заяву, суд дійшов висновку, що позовна заява подана з додержанням вимог ст.ст.175, 177 ЦПК України та підсудна Вільногірському міському суду Дніпропетровської області, підстави для її залишення без руху, повернення чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні, тому позовну заяву слід прийняти до розгляду,відкрити провадження у справі та призначити справу до розгляду в судовому засіданні, а з врахуванням характеру спору, який виник між сторонами, ціни позову, її розгляд слід проводити в порядку спрощеного провадження з повідомленням (викликом) сторін.

Керуючись ст.ст.1-19, 23, 33, 34, 49, 174-177, 184, 187, 190, 191, 274-275, 279, 352-355 ЦПК України, суддя,-

П О С Т А Н О В И В:

Відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Цветмет ЛТД» про стягнення компенсації за несвоєчасний розрахунок при звільненні.

Розгляд справи проводити в порядку спрощеного позовного провадження в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Призначити проведення судового засідання на 21 серпня 2023 року о 09 годині 15 хвилин, в залі судових засідань № 1 Вільногірського міського суду Дніпропетровської області по вул. ім.Ю.М.Устенка, 14-А, м.Вільногірська Кам`янського району Дніпропетровської області.

В судове засідання викликати сторони.

Надіслати сторонам копію ухвали про відкриття провадження у справі.

Відповідачу також надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Встановити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст.178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч.4 ст.178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи, а підтвердження про направлення надано суду. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч.8 ст.178 ЦПК України)

Позивач не пізніше п`яти днів з дня отримання відзиву, до початку розгляду справи по суті, має право підготувати відповідь на відзив, виклавши письмово свої міркування, аргументи та надати відповідні докази, та направити відповідачу та суду з підтвердженням такого направлення відповідачу.

Відповідач не пізніше п`яти днів з дня отримання відповіді позивача на відзив, до початку розгляду справи по суті має право підготувати заперечення на відзив та направити позивачу й суду з підтвердженням такого направлення позивачу.

Позивач вправі відмовитись від позову (всіх або частини позовних вимог), відповідач має право визнати позов (всі або частину позовних вимог) на будь-якій стадії судового процесу. Сторони можуть укласти мирову угоду на будь-якій стадії судового процесу.

Роз`яснити відповідачу, що згідно ч.4 ст.277 ЦПК України, він має право в строк, визначений судом для подачі відзиву, подати заяву із запереченнями щодо розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження. У разі неподання у встановлений судом строк заперечень, відповідач має право ініціювати перехід до розгляду справи за правилами загального позовного провадження лише у випадку, якщо доведе, що пропустив строк з поважних причин.

Роз`яснити учасникам справи, що відповідно до ч.2 ст.279 ЦПК України, розгляд справи по суті в порядку спрощеного провадження починається з відкриття першого судового засідання. Сторони на протязі вказаного строку можуть подати до суду заяви по суті справи (відзив на позовну заяву; відповідь на відзив (відгук); заперечення), що є їхнім правом, і вказані заяви мають бути подані учасниками до початку розгляду справи по суті, тобто до 21.08.2023. У разі ненадання учасником розгляду заяви по суті справи у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України http://vg.dp.court.gov.ua.

Суддя: підпис А.А. Борцова

Дата ухвалення рішення21.07.2023
Оприлюднено24.07.2023
Номер документу112334581
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення компенсації за несвоєчасний розрахунок при звільненні

Судовий реєстр по справі —174/645/23

Рішення від 19.09.2023

Цивільне

Вільногірський міський суд Дніпропетровської області

Борцова А. А.

Ухвала від 21.07.2023

Цивільне

Вільногірський міський суд Дніпропетровської області

Борцова А. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні