Ухвала
від 21.07.2023 по справі 373/1395/23
ПЕРЕЯСЛАВ-ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 373/1395/23

Номер провадження 2/373/556/23

УХВАЛА

про прийняття позовної заяви до розгляду

та відкриття провадження

21 липня 2023 р. м. Переяслав

Суддя Переяслав-Хмельницького міськрайонного суду Київської області Рева О.І., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Студениківської сільської ради про скасування розпорядження про розірвання контракту, стягнення середнього заробітку за час вимушеного прогулу та моральної шкоди,

встановив:

Позивач 18.07.2023 звернувся до суду із позовом:

- про визнання незаконним та скасування розпорядження Студениківської сільської ради від 27.06.2023 за № 93-07-03 про розірвання контракту № 3 від 30.06.2020, укладеного між ним та Студениківською сільською радою відповідно до п. 2 ст. 40 КЗпП України, в зв`язку з виявленою невідповідністю займаній посаді;

- про поновлення його на посаді директора Переяславської гімназії Студениківської сільської ради Бориспільського району Київської області;

- про зобов`язання Студениківської сільської ради виплатити на його користь середній заробіток за час вимушеного прогулу з 27.06.2023 до дня поновлення на роботі;

- про стягнення з відповідача на користь позивача моральної шкоди у розмірі 30000,00 грн.

При вирішенні питання про відкриття провадження у справі судом встановлено, що рішення суду може вплинути на права та обов`язки сільського голови Студениківської сільської ради Лях Марії Олександрівни, а тому її необхідно залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача.

Перевіривши матеріали позовної заяви, встановивши, що справа підсудна Переяслав-хмельницькому міськрайонному суду Київської області, відсутність підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження, керуючись ст. 53, 187, 274, 277 ЦПК України,

постановив:

Прийняти справу до свого провадження та відкрити провадження по даній цивільній справі.

Справу призначити до розгляду в порядку спрощеного провадження.

Залучити доучасті вданій справів якості третьоїособи,яка незаявляє самостійнихвимог щодопредмета споруна сторонівідповідача сільськогоголову Студениківськоїсільської радиЛях МаріюОлександрівну.

Роз`яснити третій особі: сільському голові Студениківської сільської ради Лях Марії Олександрівні, що вона має процесуальні права та обов`язки, встановлені ст. 43 ЦПК України.

Роз`яснити позивачу його обов`язок не пізніше двох днів з дня вручення копії цієї ухвали направити третій особі копії позовної заяви з додатками, а докази такого направлення надати суду до початку розгляду справи по суті в порядку спрощеного позовного провадження, що врегульовано ч. 3 ст. 187 ЦПК України.

Відповідач (представник) має право:

-протягом 15 днів із дня вручення копії ухвали про відкриття провадження у справі надати (надіслати) суду відзив на позовну заяву, у порядку, передбаченому ст. 191 ЦПК України, по суті заявлених вимог та докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення, якщо такі докази не надані позивачем; документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи;

-протягом 5 днів, із дня отримання ним відповіді позивача на відзив, надати (надіслати) суду заперечення щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і аргументів, мотиви їх визнання або відхилення, та докази направлення позивачу заперечень з доданими до нього документами на його адресу.

-

Позивач маєправо протягом7днів здня отриманнявідзиву напозовну заявунадати (надіслати)суду відповідьна відзив з викладеними в ньому своїми поясненнями, міркуваннями і аргументами щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень і мотиви їх визнання або відхилення, відповідно до ст. 179, 199 ЦПК України, докази направлення відповідачу відповіді на відзив з доданими до нього документами на їх адресу.

Третя особа має право протягом 15 днів із дня вручення копії ухвали про відкриття провадження у справі, або протягом 5 днів з дня отримання відзиву на позов надати (надіслати) суду свої пояснення щодо позову або відзиву з викладеними в них аргументами і міркуваннями на підтримку або заперечення проти позову.

Учасники справи мають право надати відповідь на пояснення третьої особи до початку розгляду справи по суті в порядку спрощеного позовного провадження.

Роз`яснити сторонам, що підготовче судове засідання в даній справі не проводиться. Суд розглядає дану справу без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої сторони про інше. За клопотанням однієї із сторін розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Клопотання про розгляд справи у судовому засіданні з повідомленням сторін відповідач може подати в строк для подання відзиву, а позивач не пізніше семи днів з дня отримання відзиву.

Роз`яснити учасникам справи, що подання заяв по суті справи (позовна заява; відзив на позовну заяву; відповідь на відзив; заперечення) є їхнім правом. У разі ненадання учасником розгляду заяви по суті справи у встановлений судом або законом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Витребувати від відповідача Студениківської сільської ради довідку про середній заробіток позивача ОСОБА_1 у встановленій законодавством формі, яку необхідно направити на адресу суду протягом 15 днів із дня вручення копії ухвали про відкриття провадження у справі.

Інформацію щодо справи, що розглядається можна отримати за електронною адресою суду: http://ph.ko.court.gov.ua/sud1019/gromadyanam/csz/.

Ухвала оскарженнюне підлягає.

Учасники справи:

позивач: ОСОБА_1 , зареєстрована адреса місця проживання: АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 ;

відповідач: Студениківська сільська рада, адреса місцезнаходження: вул. Переяславська, буд. № 19, с. Студеники, Бориспільський район, Київська область, 08421, код ЄДРПОУ 04358916;

третя особа: сільський голова Студениківської сільської ради Лях Марія Олександрівна, адреса для листування: вул. Переяславська, буд. № 19, с. Студеники, Бориспільський район, Київська область, 08421.

Суддя: О. І. Рева

Дата ухвалення рішення21.07.2023
Оприлюднено24.07.2023
Номер документу112344634
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із трудових правовідносин, з них у зв’язку з іншими підставами звільнення за ініціативою роботодавця

Судовий реєстр по справі —373/1395/23

Рішення від 12.01.2024

Цивільне

Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд Київської області

Рева О. І.

Ухвала від 15.01.2024

Цивільне

Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд Київської області

Рева О. І.

Рішення від 12.01.2024

Цивільне

Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд Київської області

Рева О. І.

Ухвала від 24.11.2023

Цивільне

Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд Київської області

Рева О. І.

Ухвала від 02.11.2023

Цивільне

Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд Київської області

Рева О. І.

Ухвала від 10.10.2023

Цивільне

Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд Київської області

Рева О. І.

Ухвала від 18.08.2023

Цивільне

Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд Київської області

Рева О. І.

Ухвала від 21.07.2023

Цивільне

Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд Київської області

Рева О. І.

Ухвала від 21.07.2023

Цивільне

Переяслав-Хмельницький міськрайонний суд Київської області

Рева О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні