Ухвала
від 21.07.2023 по справі 320/19860/23
КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залучення третіх осіб

21 липня 2023 року Київ № 320/19860/23

Київський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Басая О.В., розглянувши в порядку письмового провадження за правилами спрощеного позовного провадження клопотання представника Приватного підприємства "МАРКЕТГІД-УКРАЇНА", клопотання представника Компанії MGID, INK, клопотання представника Товариства з обмеженою відповідальністю "МГІД-СВІТ", клопотання представника ОСОБА_1 та Шкота Олега Леонідовича про залучення третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача до участі у адміністративній справі за позовом Громадської організації "Комітет" з питань корупції" до Служби безпеки України про визнання протиправною бездіяльність та зобов`язання вчинити певні дії,

в с т а н о в и в:

До Київського окружного адміністративного суду звернулася Громадська організація "Комітет" з питань корупції" з позовом до Служби безпеки України, в якому просить:

- визнати протиправною бездіяльність Служби безпеки України, що полягала у невнесенні на розгляд Ради національної безпеки та оборони України пропозиції щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) щодо громадян російської федерації ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , громадянина України ОСОБА_5 та невнесення на розгляд Ради національної безпеки та оборони України пропозиції щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) щодо юридичних осіб, зареєстрованих згідно з законодавством України, а саме щодо ТОВ "МГІД-СВІТ" (код ЄДРПОУ 38233476,) ПП "Маркетгід-Україна" (код ЄДРПОУ 36867310), ПП "Ейджі Форм" (код ЄДРПОУ 43381937), а також Компанії MGІD, ІNC (ідентифікаційний номер С3340794, США, Санта-Моніка, Каліфорнія, 1149 3-я вулиця, офіс 210, +1 424 322 8059) за заявою Громадської організації "Комітет з питань корупції" від 18.10.2022;

- зобов`язати Службу безпеки України внести на розгляд Ради національної безпеки та оборони України пропозиції щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) щодо громадян російської федерації ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , громадянина України ОСОБА_5 та пропозиції щодо застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій) щодо юридичних осіб, зареєстрованих згідно з законодавством України, а саме щодо ТОВ "МГІД-СВІТ" (код ЄДРПОУ 38233476) ПП "Маркетгід-Україна" (код ЄДРПОУ 36867310), ПП "Ейджі Форм" (код ЄДРПОУ 43381937), а також Компанії MGID, ІNC (ідентифікаційний номер С3340794, США, Санта-Моніка, Каліфорнія, 1149 3-я вулиця, офіс 210, + 1 424 322 8059) за заявою Громадської організації "Комітет з питань корупції" від 18.10.2022.

Ухвалою суду від 13 червня 2023 року відкрито провадження в адміністративній справі, вирішено здійснювати розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами.

Суд зазначає, що 22 червня 2023 року до суду від представника Приватного підприємства "МАРКЕТГІД-УКРАЇНА" надійшло клопотання про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача: Приватного підприємства "МАРКЕТГІД-УКРАЇНА", оскільки вважає, що рішення у справі може вплинути на права та обов`язки ПП "МАРКЕТГІД-УКРАЇНА".

3 липня 2023 року до суду від представника Компанії MGID, INK надійшло клопотання про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача: Компанії MGID, INK, оскільки вважає, що рішення у справі може вплинути на права та обов`язки Компанії MGID, INK.

4 липня 2023 року до суду від представника ОСОБА_1 надійшло клопотання про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача: ОСОБА_1 , оскільки вважає, що рішення у справі може вплинути на його права та обов`язки.

4 липня 2023 року до суду від представника ОСОБА_6 надійшло клопотання про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача: ОСОБА_6 , оскільки вважає, що рішення у справі може вплинути на його права та обов`язки .

7 липня 2023 року до суду від представника Товариства з обмеженою відповідальністю "МГІД-СВІТ" надійшло клопотання про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача: ТОВ "МГІД-СВІТ", оскільки вважає, що рішення у справі може вплинути на права та обов`язки ТОВ "МГІД-СВІТ".

Виходячи з меж заявлених клопотань, системного аналізу положень чинного законодавства України і матеріалів справи, суд звертає увагу на таке.

Так, відповідно до частини другої статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України), треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Підставою залучення третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмету спору, є обґрунтоване припущення, що судове рішення може вплинути на права і обов`язки осіб, які не є стороною у справі.

Судове рішення може вплинути на права або обов`язки третьої особи, якщо між такою третьою особою і стороною, на стороні якої вона бере участь у справі, існують певні правовідносини (права і обов`язки), які за наслідками вирішення справи можуть змінитися або припинитися, або якщо на підставі рішення суду між стороною і третьою особою виникнуть нові правовідносини (права і обов`язки).

Підставою залучення до участі у справі третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача - ПП "МАРКЕТГІД-УКРАЇНА", ТОВ "МГІД-СВІТ" Компанії MGID, INK, ОСОБА_1 та ОСОБА_6 є обґрунтоване припущення, що рішення у справі може вплинути на їх права, інтереси або обов`язки, тому суд вважає за необхідне залучити їх до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача.

Керуючись статтями 49, 243, 248, 256 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

у х в а л и в:

Задовольнити клопотання представника Приватного підприємства "МАРКЕТГІД-УКРАЇНА", клопотання представника Компанії MGID, INK, клопотання представника Товариства з обмеженою відповідальністю "МГІД-СВІТ", клопотання представника ОСОБА_1 та Шкота Олега Леонідовича про залучення третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача до участі у адміністративній справі за позовом Громадської організації "Комітет" з питань корупції" до Служби безпеки України про визнання протиправною бездіяльність та зобов`язання вчинити певні дії.

Залучити до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідача:

- Приватне підприємство "МАРКЕТГІД-УКРАЇНА" (ідентифікаційний код юридичної особи: 36867310; адреса місцезнаходження: м. Київ, вул. Ужвій Наталії, буд. № 12-А, приміщення 258);

- Компанію MGID, INK (ідентифікаційний номер: С3340794, США, Санта Моніка, Каліфорнія, 1149 3-я вулиця, офіс 210).

- ОСОБА_1 (РНОКПП: НОМЕР_1 , адреса: АДРЕСА_1 )

- ОСОБА_6 (РНОКПП: НОМЕР_2 , адреса: АДРЕСА_2 )

- Товариство з обмеженою відповідальністю "МГІД-СВІТ" (ідентифікаційний код юридичної особи: 38233476; адреса місцезнаходження: м. Київ, вул. Терьохіна, буд. № 8-А).

Зобов`язати позивача протягом двох днів з дня отримання (вручення) копії цієї ухвали надіслати на адресу третіх осіб або їх представникам копію позовної заяви з додатками та надати суду докази надсилання.

Встановити третім особам п`ятиденний строк з дня отримання копії позовної заяви для надання пояснень, а іншим учасникам справи - п`ятиденний строк з дня отримання таких пояснення для надання відповіді на пояснення.

Копію ухвали надіслати (видати) учасникам справи (їх представникам).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не оскаржується. Заперечення на ухвалу можуть бути включені до апеляційної скарги на рішення суду.

СуддяБасай О.В.

Дата ухвалення рішення21.07.2023
Оприлюднено24.07.2023
Номер документу112348004
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправною бездіяльність та зобов`язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —320/19860/23

Рішення від 06.12.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Басай О.В.

Ухвала від 06.12.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Басай О.В.

Ухвала від 23.08.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Басай О.В.

Ухвала від 21.07.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Басай О.В.

Ухвала від 13.06.2023

Адміністративне

Київський окружний адміністративний суд

Басай О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні