Ухвала
від 20.07.2023 по справі 420/5653/23
ОДЕСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 420/5653/23

У Х В А Л А

27 червня 2023 року м.Одеса

Одеський окружний адміністративний суд в складі:

Головуючої судді Бойко О.Я.;

за участі:

секретаря судового засідання Кралі І.С.,

представника позивача Тунік В.М.,

представника відповідача Крагель М.М.

представника третьої особи Іванова А.С.

розглянувши у відкритому судовому засіданні клопотання щодо виклику свідків по справі № 420/5653/23 за адміністративним позовом керівника Малиновської окружної прокуратури міста Одеси в інтересах держави в особі Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Одеській області, Одеської обласної військової адміністрації до Акціонерного товариства «Холодмаш», третя особа Департамент з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Одеської обласної військової адміністрації про визнання противоправною бездіяльність та зобов`язання вжити заходів, необхідних для приведення захисних споруд(сховищ) №56444, №56445 у стан, придатний до використання за цільовим призначенням,-

ВСТАНОВИВ:

До Одеського окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов керівника Малиновської окружної прокуратури міста Одеси в інтересах держави в особі Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Одеській області, Одеської обласної військової адміністрації до Акціонерного товариства «Холодмаш», третя особа Департамент з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Одеської обласної військової адміністрації про визнання противоправною бездіяльність та зобов`язання вжити заходів, необхідних для приведення захисних споруд(сховищ) №56444, №56445 у стан, придатний до використання за цільовим призначенням.

В судовому засідання представник відповідача заявив клопотання про виклик в якості свідків: провідного спеціаліста Малиновського РВ ГУ ДСНС України в Одеській області, лейтенанта служби цивільного захисту Чулухову А.В., головного спеціаліста Департаменту оборонної роботи, цивільного захисту, взаємодії з правоохоронними органами та ДСНС Одеської міської ради Спаського І.В.; провідного спеціаліста Департаменту муніципальної безпеки ОМР - Дімову Д.; директора Департаменту муніципальної безпеки ОМР - Віктора Кузнецова для підтвердження обставин, викладених в актах оцінки сховищ та складення самих актів.

Крім того, на обговорення учасників справи суд поставив питання щодо виклику директора Акціонерного товариства «Холодмаш» - І.О. Кобилицького.

Представники позивача та третьої особи не заперечували щодо виклику вказаних свідців.

Відповідно до ч. 3 ст. 92 КАС України заява про виклик свідка має бути подана до або під час підготовчого судового засідання, а якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання у справі.

Відповідно до ч. 1, 2 ст. 65 КАС України як свідок в адміністративній справі судом може бути викликана будь-яка особа, якій відомі обставини, що належить з`ясувати у справі.

Свідок викликається в судове засідання з ініціативи суду або учасників справи. Учасник справи, заявляючи клопотання про виклик свідка, повинен зазначити його ім`я, місце проживання (перебування), роботи чи служби та обставини, щодо яких він може дати показання.

Відповідно до ч. 1, 2 ст. 72 КАС України доказами в адміністративному судочинстві є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи.

Ці дані встановлюються такими засобами:

1) письмовими, речовими і електронними доказами;

2) висновками експертів;

3) показаннями свідків.

Згідно з ч. 1 ст. 91 КАC України показаннями свідка є повідомлення про відомі йому обставини, які мають значення для справи.

Суд, на підставі наведеного, на дотримання процесуальних прав сторін та їх обов`язку щодо доведення обставин, на яких ґрунтуються їх вимоги та заперечення, на забезпечення повного, всебічного та об`єктивного з`ясування обставин у справі, суд дійшов висновку, що клопотання представника відповідача про виклик свідків належить до задоволення.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 2, 65, 72, 77, 90-92, 194, 205, 243, 248, 256, 262, 294 КАС України, суд,-

УХВАЛИВ:

1. Задовольнити клопотання представника Акціонерного товариства «Холодмаш» про виклик свідків.

2. Викликати у судове засідання під час розгляду справи по суті в якості свідків:

- провідного спеціаліста Малиновського РВ ГУ ДСНС України в Одеській області, лейтенанта служби цивільного захисту Чулухову А.В. (місце роботи: ГУ ДСНС в Одеській області - відділ запобігання НС по Малиновському району; адреса: м. Одеса, вул. Михайлівська, 3);

- головного спеціаліста Департаменту оборонної роботи, цивільного захисту, взаємодії з правоохоронними органами та ДСНС Одеської міської ради Спаського І.В. (місце роботи - Відділ мобілізаційної та оборонної роботи Одеської міської ради; адреса: м. Одеса, пл. Думська, 1);

- провідного спеціаліста Департаменту муніципальної безпеки ОМР - Дімову Д. (адреса місця роботи: м. Одеса, вул. Розкидайлівська, 67А);

- директора Департаменту муніципальної безпеки ОМР - Віктора Кузнецова (адреса місця роботи: м. Одеса, вул. Розкидайлівська, 67А);

- директора Акціонерного товариства «Холодмаш» - І.О. Кобилицького (адреса місця роботи: м. Одеса, вул. Головківська, 57/1).

Ухвала не належить до окремого оскарження.

Суддя О.Я. Бойко

Дата ухвалення рішення20.07.2023
Оприлюднено24.07.2023
Номер документу112348590
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання противоправною бездіяльність та зобов`язання вжити заходів, необхідних для приведення захисних споруд(сховищ) №56444, №56445 у стан, придатний до використання за цільовим призначенням

Судовий реєстр по справі —420/5653/23

Ухвала від 13.02.2024

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Шляхтицький О.І.

Ухвала від 13.02.2024

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Шляхтицький О.І.

Ухвала від 05.12.2023

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Шляхтицький О.І.

Ухвала від 13.11.2023

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Шляхтицький О.І.

Ухвала від 20.10.2023

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Шляхтицький О.І.

Ухвала від 20.09.2023

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Бойко О.Я.

Рішення від 18.09.2023

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Бойко О.Я.

Ухвала від 20.07.2023

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Бойко О.Я.

Ухвала від 27.03.2023

Адміністративне

Одеський окружний адміністративний суд

Бойко О.Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні