Ухвала
від 19.07.2023 по справі 392/812/23
МАЛОВИСКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 392/812/23

Провадження № 4-с/392/1/23

УХВАЛА

19 липня 2023 року м. Мала Виска

Суддя Маловисківського районного суду Кіровоградської області Бадердінова А.В., вирішуючи питання про відкриття провадження за скаргою ОСОБА_1 на дії державного виконавця Соборного ВДВС у м. Дніпро Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) Крайняк Максима Сергійовича, стягувач Маловисківський відділ РЕМ ПАТ «Кіровоград обленерго» (справа №392/1101/19),-

ВСТАНОВИЛА:

До суду надійшла скарга від ОСОБА_1 на дії державного виконавця.

Ухвалою Маловисківського районного суду Кіровоградської області від 02 червня 2023 року вказану скаргу ОСОБА_1 залишено без руху на надано строк для виправлення зазначених в мотивувальній частині недоліків.

На виконання недоліків, викладених в ухвалі суду від 02.06.2023 року, заявником подано клопотання про поновлення строку для звернення до суду із даною скаргою, зазначає, при цьому, про відсутність юридичних знань, а також ту обставину, що ухвалою Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська від 19 травня 2023 року (копію додав) визначено, що скарга підлягає розгляду саме у Маловисківському районному суді Кіровоградської області.

Вирішуючи питання про відкриття провадження за даною скаргою, із КП «Д-3» та оглядом з сайту Єдиного державного реєстру судових рішень встановлено про розгляд Маловисківським районним судом Кіровоградської області справи №392/1102/19 за позовом Приватного акціонерного товариства "Кіровоградобленерго" від імені якого діє Маловисківський район електричних мереж до ОСОБА_1 про відшкодування заподіяних збитків.

В поданій на виконання ухвали суду скарзі скаржник ОСОБА_1 зазначив суб`єктний склад сторін: прокурорів Очеретяний Д.С., Ігнатенко О.В., суддів Шапутько С.В., Мельниченко С.П., Березій Ю.А., державного виконавця Маловисківського ВДВС у Новоукраїнському районі Кіровоградської області Південно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції Кіровоградської області Сидоренка Є.І., приватного виконавця Куземченка Андрія Сергійовича, приватного нотаріуса Хара Н.С.,стягувача ТОВ ФК «Фінрезерв плюс». Судом відзначається, що вказані особи не є учасниками виконавчого провадження у справі №392/1101/19.

Крім того, ОСОБА_1 в поданій до суду заяві, з посиланням на воєнний стан в країні, скрутним матеріальним становищем, карантином по COVID-19, просив спрощений розгляд скарги без виклику сторін.

За змістом статті 447 ЦПК України, сторони виконавчого провадження мають право звернутися до суду із скаргою, якщо вважають, що рішенням, дією або бездіяльністю державного виконавця чи іншої посадової особи органу державної виконавчої служби або приватного виконавця під час виконання судового рішення, ухваленого відповідно до цього Кодексу, порушено їхні права чи свободи.

Відповідно до ч.1 ст.448 ЦПК України скарга подається до суду, який розглянув справу як суд першої інстанції.

Відповідно до ч.ч. 1, 2 ст.450 ЦПК України, скарга розглядається у десятиденний строк у судовому засіданні за участю стягувача, боржника і державного виконавця або іншої посадової особи органу державної виконавчої служби чи приватного виконавця, рішення, дія чи бездіяльність яких оскаржується. Неявка стягувача, боржника, державного виконавця або іншої посадової особи органу державної виконавчої служби, приватного виконавця, які належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду скарги, не перешкоджає її розгляду.

Відповідно до статті 449 ЦПК України пропущений з поважних причин строк для подання скарги може бути поновлено судом.

Дослідивши скаргу та додані докази, суд визнає вказані скаржником причини пропуску строку для звернення зі скаргою поважними та вважає за можливе поновити пропущений строк на звернення з даною скаргою до суду.

Відкрити провадження у цивільній справі та призначити скаргу до судового розгляду, запропонувавши державному виконавцю подати письмові заперечення проти скарги та докази, якими вони обґрунтовуються.

Не підлягає задоволенню заява ОСОБА_1 про розгляд скарги у спрощеному порядку без виклику сторін, оскільки відповідно ст.450 ЦПК України розгляд скарги здійснюється у судовому засіданні за участю стягувача, боржника і державного виконавця або іншої посадової особи органу державної виконавчої служби чи приватного виконавця, рішення, дія чи бездіяльність яких оскаржується, проте неявка таких осіб, повідомлених належним чином про час та місце розгляду скарги, не перешкоджає розгляду скарги.

Керуючись статтями 260, 447-449, 450 ЦПК України,-

ПОСТАНОВИЛА:

Клопотання скаржника ОСОБА_1 про поновлення строку звернення зі скаргою до суду - задовольнити.

Поновити ОСОБА_1 строк звернення зі скаргою на дії державного виконавця у справі №392/1101/19.

Відкрити провадження за скаргою ОСОБА_1 на дії державного виконавця Соборного ВДВС у м. Дніпро Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) Крайняк Максима Сергійовича, стягувач Маловисківський відділ РЕМ ПАТ «Кіровоград обленерго» (справа №392/1101/19).

Призначити судовезасідання зповідомленням (викликом)учасниківсправина 07.08.2023 року об 14 год. 30 хв. у приміщенні Маловисківського районного суду Кіровоградської області за адресою: м. Мала Виска, вул. Містечкова, 53.

Запропонувати державному виконавцю подати пояснення, заперечення по суті скарги, та докази, якими він буде обґрунтовувати власні пояснення чи заперечення.

Копію ухвали разом із копією скарги з додатками надіслати державному виконавцю, а копію ухвали скаржнику.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Суддя Альона Володимирівна Бадердінова

Дата ухвалення рішення19.07.2023
Оприлюднено24.07.2023
Номер документу112350135
СудочинствоЦивільне
Сутьвідкриття провадження за скаргою ОСОБА_1 на дії державного виконавця Соборного ВДВС у м. Дніпро Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) Крайняк Максима Сергійовича, стягувач Маловисківський відділ РЕМ ПАТ «Кіровоград обленерго» (справа №392/1101/19

Судовий реєстр по справі —392/812/23

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Бадердінова А. В.

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Бадердінова А. В.

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Бадердінова А. В.

Ухвала від 09.05.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Демидова С. О.

Ухвала від 09.05.2024

Цивільне

Кропивницький апеляційний суд

Дуковський О. Л.

Ухвала від 15.04.2024

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Бадердінова А. В.

Ухвала від 04.04.2024

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Кавун Т. В.

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Бадердінова А. В.

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Бадердінова А. В.

Ухвала від 25.10.2023

Цивільне

Маловисківський районний суд Кіровоградської області

Бадердінова А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні