Ухвала
від 28.04.2023 по справі 752/25377/21
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 752/25377/21

Провадження № 2/752/1630/23

У Х В А Л А

28 квітня 2023 року суддя Голосіївського районного суду м. Києва Плахотнюк К.Г., вивчивши позивача ОСОБА_1 про розгляд справи за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «ІКС»</a>, третя особа: Управління (центр) надання адміністративних послуг Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації) про визнання трудових відносин припиненими, у режимі відеоконференції

встановив:

В провадженні суду знаходиться вказана

Ухвалою судді Голосіївського районного суду м. Києва Плахотнюк К.Г. від 14 лютого 2023 року відкрито провадження у справі, постановлено розглядати справу за правилами спрощеного позовного провадження, з повідомленням сторін (а.с. 50-51). Відповідачу наданий строк для надання відзиву.

Позивачем направлено заяву щодо проведення судового засідання в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів за допомогою додатку EasyCon.

Суд, розглянувши вказане клопотання, вважає, що його слід задовольнити, виходячи з наступного.

Згідно ч.ч. 1, 2 ст. 212 ЦПК України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов`язковою.

Отже, цивільним процесуальним законодавством регламентовано право учасників цивільного процесу на участь в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Враховуючи необхідність забезпечення права на доступ до правосуддя, рівність учасників процесу перед законом і судом, з метою забезпечення своєчасного розгляду цивільної справи, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання представника позивача та провести підготовче засідання в режимі відеоконференції, з урахуванням технічних можливостей у суді.

На підставі вищенаведеного та керуючись ст. 212, 260, 261 ЦПК України, суд,-

ухвалив:

Призначити судове засідання по цивільній справі № 752/25377/21 за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «Фінансова компанія «ІКС»</a>, третя особа: Управління (центр) надання адміністративних послуг Голосіївської районної в місті Києві державної адміністрації) про визнання трудових відносин припиненими, в режимі відеоконференції на 03.05.2023 о 16-00 годині, яке проводити в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів представником відповідача, за допомогою комплексу технічних засобів та програмного забезпечення.

Попередити, що відповідно до ч. 5 ст. 212 ЦПК України, ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Зобов`язати сторону подати скановані копії документів, що посвідчують особу учасника або його представника для встановлення повноважень, письмових заяв і клопотань, письмових доказів засвідчених електронним цифровим підписом за один робочий день до проведення судового засідання.

Відеоконференція буде проведена за допомогою додатку EasyCon, який може бути встановлений за веб-посиланням https://easycon.com.ua/site/login.

Для участі в судовому засіданні в режимі відеоконференції сторонам необхідно:

- використовувати комп`ютерну техніку або смартфони з доступом в мережу Інтернет, які дозволяють передавати аудіосигнал та відеозображення;

- попередньо зареєструватись з використанням власного електронного підпису в Системі на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою www.court.gov.ua та перевірити наявні у нього власні технічні засоби на відповідність технічним вимогам;

- зайти та авторизуватися в системі за 10 хвилин до часу судового засідання;

- активувати технічні засоби (мікрофон, навушники та камера) та перевірити їх працездатність шляхом тестування за допомогою системи;

- очікувати запрошення секретаря до участі в судовому засіданні.

Попередити сторону, що підтвердження особи учасника відбувається шляхом його авторизації в системі із застосуванням електронного підпису.

Система не дає можливості участі в судовому засіданні у режимі відеоконференції неавторизованим учасникам.

Попередити сторону про необхідність забезпечення участі у конференції з приміщення, яке б виключало наявність сторонніх звуків (шуму) та в охайному вигляді.

Копію ухвали негайно надіслати представнику відповідача для виконання, іншим учасникам процесу - для відома.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя К.Г. Плахотнюк

Дата ухвалення рішення28.04.2023
Оприлюднено24.07.2023
Номер документу112353935
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання трудових відносин припиненими, у режимі відеоконференції

Судовий реєстр по справі —752/25377/21

Рішення від 03.05.2023

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Ухвала від 28.04.2023

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Ухвала від 14.02.2023

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні