Ухвала
від 21.07.2023 по справі 186/963/23
ПЕРШОТРАВЕНСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 186/963/23

У х в а л а

"21" липня 2023 р. м. Першотравенськ

Суддя Першотравенського міського суду Дніпропетровської області Демиденко С.М., розглянувши матеріали позовної заяви Заступника керівника Сватівської окружної прокуратури Луганської області, в інтересах держави в особі органу, уповноваженого здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах: Лозно-Олександрівської селищної військової адміністрації Луганської області та Управління державного агентства меліорації та рибного господарства у Луганській області до ОСОБА_1 про стягнення шкоди, заподіяної навколишньому середовищу внаслідок незаконного добування водних біоресурсів,

В С Т А Н О В И В:

Заступника керівника Сватівської окружної прокуратури Луганської області звернувся до Першотравенського міського суду Дніпропетровської області з позовною заявою в інтересах держави в особі органу, уповноваженого здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах: Лозно-Олександрівської селищної військової адміністрації Луганської області та Управління державного агентства меліорації та рибного господарства у Луганській області до ОСОБА_1 про стягнення шкоди, заподіяної навколишньому середовищу внаслідок незаконного добування водних біоресурсів.

Позивач просить суд стягнути з відповідача на користь держави в особі Лозно-Олександрівської селищної військової адміністрації Луганської області шкоду заподіяну водним біоресурсам, у розмірі 76058 грн.

Так, позивачем заявлено одну позовну вимогу майнового характеру.

При цьому позивачем додано квитанцію про сплату судового збору №278782054 від 16.06.2023 року на суму 2684,00 грн, згідно якої судовий збір сплачено до Павлоградського міськрайонногосуду Дніпропетровськоїобласті (отримувач ГУК у Дніпропетровській області/м.Павлоград/22030101).

На підставі положень ч.2 ст.4 Закону України «Про судовий збір» за подання до суду позовної заяви майнового характеру, яка подана юридичною особою ставки судового збору встановлюються у таких розмірах: 1,5 відсотка ціни позову, але не менше 1 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб і не більше 350 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Враховуючи викладене, позивачу за подання до суду позовної заяви слід сплатити судовий збір у розмірі 2684 гривні саме до Першотравенського міського суду Дніпропетровської області.

Судовий збір необхідно сплатити за реквізитами: отримувач коштів: ГУК у м.Першотравенську Дніпропетровської області, ЄРДПОУ 37988155, рахунок отримувача UA858999980313191206000004585, Банк отримувача Казначейство України (ЕАП), МФО 899998, код класифікації доходів бюджету 22030101.

Окрім цього, відповідно до п.2 ч.3 ст.175 ЦПК України позовна заява повинна містити в тому числі повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб).

В той же час в поданій позовній заяві не зазначено точного місця проживання чи перебування відповідача (фізичної особи), а вказано лише населений пункт (с. Шарівка).

Таким чином позивачу з метою усунення вищевказаних недоліків, в строк 10 (десять) днів з моменту отримання копії даної ухвали, необхідно сплатити судовий збір в розмірі 2684 гривні саме до Першотравенського міського суду Дніпропетровської області, а також вказати в позовні заяві анкеті данні відповідача, а саме його місце проживання чи перебування.

У відповідність ст.185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху. Якщо позивач відповідно до ухвали суду у встановлений строк виконає вимоги, визначені статтями 175 і 177 цього Кодексу, позовна заява вважається поданою в день первісного її подання до суду. Якщо позивач не усунув недоліки у строк, встановлений судом, позовна заява вважається неподаною і повертається позивачу.

В зв`язку з вищевикладеними обставинами вважаю за необхідне залишити позовну заяву без руху.

На підставі викладено, керуючись ч.1 ст.185 ЦПК України, - суддя

ПОСТАНОВИВ:

Позовну заяву Заступника керівника Сватівської окружної прокуратури Луганської області, в інтересах держави в особі органу, уповноваженого здійснювати відповідні функції у спірних правовідносинах: Лозно-Олександрівської селищної військової адміністрації Луганської області та Управління державного агентства меліорації та рибного господарства у Луганській області до ОСОБА_1 про стягнення шкоди, заподіяної навколишньому середовищу внаслідок незаконного добування водних біоресурсів- залишити без руху.

Надати позивачу строк для усунення недоліків 10 (десять) днів з моменту отримання копії даної ухвали.

Суддя: С.М. Демиденко

СудПершотравенський міський суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення21.07.2023
Оприлюднено25.07.2023
Номер документу112364659
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди, з них завданої порушенням законодавства про охорону навколишнього природного середовища

Судовий реєстр по справі —186/963/23

Рішення від 12.01.2024

Цивільне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Демиденко С. М.

Рішення від 12.01.2024

Цивільне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Демиденко С. М.

Ухвала від 06.09.2023

Цивільне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Демиденко С. М.

Ухвала від 04.08.2023

Цивільне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Демиденко С. М.

Ухвала від 21.07.2023

Цивільне

Першотравенський міський суд Дніпропетровської області

Демиденко С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні