Ухвала
від 24.07.2023 по справі 522/10653/23
ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

Номер провадження: 22-ц/813/7071/23

Справа № 522/10653/23

Головуючий у першій інстанції Свячена Ю.Б.

Доповідач Назарова М. В.

ОДЕСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД

УХВАЛА

про відкриття апеляційного провадження

24.07.2023 року м. Одеса

Одеський апеляційний суд у складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ: Назарової М.В. (суддя - доповідач), Кострицького В.В., Лозко Ю.П.,

вирішуючи питання про відкриття апеляційного провадження

за апеляційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю «ТРАНСБУД ПРОФТЕХ» в особі свого представника Мельника Василя Володимировича

на ухвалу Приморського районного суду м. Одеси від 20 червня 2023 року

у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ТРАНСБУД ПРОФТЕХ» про стягнення матеріальної та майнової шкоди,

в с т а н о в и в:

Ухвалою Приморського районного суду м. Одеси від 20 червня 2023 року заяву ОСОБА_1 про забезпечення позову ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ТРАНСБУД ПРОФТЕХ» про стягнення збитків задоволено. Накладено арешт на автомобіль Renault Premium, 2013 року випуску, та причеп General Trailers TF34CZ, 2002 року випуску, які зареєстровані за ТОВ «ТРАНСБУД ПРОФТЕХ», код ЄДРПОУ 41575532.

Не погодившись з вказаною ухвалою суду, Товариство з обмеженою відповідальністю «ТРАНСБУД ПРОФТЕХ» в особі свого представника Мельника В.В. 12 липня 2023 року звернулось до апеляційного суду з апеляційною скаргою та просить поновити строк на апеляційне оскарження, посилаючись на те, що представник відповідача Мельник В.В. отримав оскаржувану ухвалу 29 червня під час ознайомлення із матеріалами справи.

Відповідно до вимог ч. 1 ст. 127 ЦПК України суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення.

Відповідно до ч. 1 ст. 354 ЦПК України апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня його (її) проголошення.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження: на ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Оскаржувана ухвала суду постановлена 20 червня 2023 року, копію ухвали представник відповідача отримав 29 червня 2023 року, що підтверджується копією клопотання про ознайомлення.

За таких обставин з урахуванням вимог ч. 2 ст. 354 ЦПК України скаржнику слід поновити строк на апеляційне оскарження.

Форма і зміст апеляційної скарги відповідають вимогам ст. 356 ЦПК України.

Судові витрати, передбачені Законом України «Про судовий збір», сплачено.

Підстав для повернення апеляційної скарги, залишення її без руху, відмови у відкритті провадження або повернення справи до суду першої інстанції не вбачається.

В пункті 15.10 Перехідних положень до ЦПК України (в редакції Закону № 2147-VIII від 3 жовтня 2017 року) зазначено, що у разі подання апеляційної скарги на ухвали суду першої інстанції, передбачені пунктами 1, 6-9, 11, 14-16, 19-23, 37-39 частини першої статті 353 цього Кодексу, чи подання касаційної скарги на ухвали суду апеляційної інстанції (крім ухвал щодо забезпечення позову, зміни заходу забезпечення позову, щодо зустрічного забезпечення, про накладення штрафу в порядку процесуального примусу, окремих ухвал) до суду апеляційної інстанції передаються всі матеріали.

В інших випадках до суду апеляційної інстанції передаються копії матеріалів, необхідних для розгляду скарги. У разі необхідності суд може витребувати також копії інших матеріалів справи.

Системний аналіз наведено свідчить про те, що у випадку подачі апеляційної скарги на ухвалу щодо забезпечення позову до суду апеляційної інстанції останнім витребовуються копії матеріалів, необхідних для розгляду скарги, а також у суду є право на витребування копій інших матеріалів справи.

На підставі наведеного, керуючись ст. 354, 356, 360, 361 ЦПК України, апеляційний суд

у х в а л и в:

Клопотання Товариства з обмеженою відповідальністю «ТРАНСБУД ПРОФТЕХ» в особі свого представника Мельника Василя Володимировича про поновлення строку на апеляційне оскарження задовольнити.

Поновити Товариству з обмеженою відповідальністю «ТРАНСБУД ПРОФТЕХ» в особі свого представника Мельника Василя Володимировича строк на апеляційне оскарження ухвали Приморського районного суду м. Одеси від 20 червня 2023 року.

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю «ТРАНСБУД ПРОФТЕХ» в особі свого представника Мельника Василя Володимировича на ухвалу Приморського районного суду м. Одеси від 20 червня 2023 року у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ТРАНСБУД ПРОФТЕХ» про стягнення матеріальної та майнової шкоди.

Надіслати учасникам справи копії апеляційної скарги та доданих до неї документів, роз`яснити їм право подати відзив на апеляційну скаргу, який за формою і змістом має відповідати вимогам статті 360 ЦПК України, у строк, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення цієї ухвали, із одночасним наданням доказів надсилання (надання) копії цього відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи.

Відсутність відзиву на апеляційну скаргу не перешкоджає перегляду ухвали суду першої інстанції (ч. 3 ст. 360 ЦПК України).

Копію ухвали про відкриття апеляційного провадження надіслати всім учасникам справи.

Витребувати з Приморського районного суду м. Одеси копії матеріалів, необхідних для розгляду скарги по цивільній справі № 522/10653/23 за позовом ОСОБА_1 до Товариства з обмеженою відповідальністю «ТРАНСБУД ПРОФТЕХ» про стягнення матеріальної та майнової шкоди, зокрема, але не виключно: позовна заява, заява про забезпечення позову з додатками до неї, правовстановлюючі документи на майно, щодо якого вжито заходів забезпечення позову, тощо.

Надіслати витребувані матеріали на адресу Одеського апеляційного суду невідкладно.

Звернути увагу учасників процесу, що з 05 жовтня 2021 року почали офіційно функціонувати три підсистеми (модулі) ЄСІТС - «Електронний кабінет», «Електронний суд», підсистема відеоконференцзв`язку. З початком функціонування підсистем (модулів) ЄСІТС відповідно до п. 6 ст. 14 ЦПК України адвокати, нотаріуси, приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, державні органи, органи місцевого самоврядування та суб`єкти господарювання державного та комунального секторів економіки реєструють офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі в обов`язковому порядку. Інші особи реєструють офіційні електронні адреси в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі в добровільному порядку. Підсистема «Електронний суд» забезпечує можливість користувачам створювати та надсилати в електронному вигляді процесуальні чи інші документи до суду, а також отримувати інформацію про стан і результати розгляду таких документів чи інші документи. З інструкціями та рекомендаціями з приводу реєстрації в ЄСІТС можна ознайомитися за веб-посиланням - https://wiki.court.gov.ua.

Інформацію щодо справи, яка розглядається, учасники справи можуть отримати на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі Інтернет - https://court.gov.ua/fair/sud4813/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Судді: М.В. Назарова

В.В. Кострицький

Ю.П. Лозко

Дата ухвалення рішення24.07.2023
Оприлюднено26.07.2023
Номер документу112385421
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення матеріальної та майнової шкоди

Судовий реєстр по справі —522/10653/23

Ухвала від 01.11.2023

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Свячена Ю. Б.

Ухвала від 01.11.2023

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Свячена Ю. Б.

Постанова від 28.11.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Назарова М. В.

Ухвала від 15.08.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Назарова М. В.

Ухвала від 24.07.2023

Цивільне

Одеський апеляційний суд

Назарова М. В.

Ухвала від 20.06.2023

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Свячена Ю. Б.

Ухвала від 09.06.2023

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Свячена Ю. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні