Рішення
від 25.07.2023 по справі 455/1001/23
СТАРОСАМБІРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 455/1001/23

Провадження № 2-о/455/35/2023

РІШЕННЯ

Іменем України

(вступна та резолютивна частини)

25 липня 2023 року м. Старий Самбір

СТАРОСАМБІРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

у складі:

головуючого судді Титова А.О., присяжних: Плішка О.А., Сольчаник Л.Б.

за участю секретаря судового засідання Гавриляк О.Б.

за участю:

представника заявника - адвоката Бущак Р.Є.,

розглянувши в порядку окремого провадження у відкритому судовому засіданні в приміщенні Старосамбірського районного суду Львівської області цивільну справу за заявою про визнання фізичної особи недієздатною, учасниками якої є:

заявник - ОСОБА_1 ,

особа, щодо якої розглядається справа про визнання її недієздатною - ОСОБА_2 ,

заінтересована особа - Добромильська міська рада Самбірського району Львівської області як орган опіки та піклування -

УХВАЛИВ:

1. Заяву ОСОБА_1 задовольнити.

2. ОСОБА_2 ( ІНФОРМАЦІЯ_1 , РНОКПП - НОМЕР_1 , місце народження: село Кропивник Старосамбірського району Львівської області, місце проживання: АДРЕСА_1 ) визнати недієздатним та встановити над ним опіку.

3. ОСОБА_1 ( ІНФОРМАЦІЯ_2 , місце народження: село Велике Старосамбірського району Львівської області, адреса проживання та реєстрації: АДРЕСА_1 ) призначити опікуном недієздатного ОСОБА_2 .

4. Строк дії цього рішення про визнання фізичної особи недієздатною визначити у 2 роки з моменту набрання законної сили цим рішенням суду.

Опікун, представник органу опіки та піклування мають право подати клопотання про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною не пізніше ніж за п`ятнадцять днів до закінчення зазначеного строку.

Клопотання про продовження строку дії рішення про визнання фізичної особи недієздатною повинно містити обставини, що свідчать про продовження хронічного, стійкого психічного розладу, внаслідок чого особа продовжує не усвідомлювати значення своїх дій та (або) керувати ними, підтверджені відповідним висновком судово-психіатричної експертизи.

5. Витребувану амбулаторну (медичну) картку громадянина ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , зареєстрованого за адресою: АДРЕСА_1 повернути Комунального закладу Старосамбірської міської ради «Старосамбірська районна лікарня» (82000, Львівська область, Старосамбірський район, місто Старий Самбір, вулиця Лева Галицького, будинок 86).

6. Судові витрати віднести на рахунок держави.

7. Рішення суду, після набрання ним законної сили, надіслати органу опіки та піклування та органам ведення Державного реєстру виборців за місцем проживання недієздатної фізичної особи.

Строк і порядок набрання рішенням суду законної сили та його оскарження

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Апеляційна скарга на рішення суду може бути подана до Львівського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення. Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини судового рішення, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення суду не було вручено у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження на рішення суду, якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому повного рішення суду.

Суддя Титов А.О.

Присяжні Плішка О.А.

Сольчаник Л.Б.

Дата ухвалення рішення25.07.2023
Оприлюднено27.07.2023
Номер документу112398839
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання її недієздатною - ОСОБА_2 , заінтересована особа - Добромильська міська рада Самбірського району Львівської області як орган опіки та піклування

Судовий реєстр по справі —455/1001/23

Рішення від 25.07.2023

Цивільне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Титов А. О.

Рішення від 25.07.2023

Цивільне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Титов А. О.

Ухвала від 07.07.2023

Цивільне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Титов А. О.

Ухвала від 06.06.2023

Цивільне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Титов А. О.

Ухвала від 18.05.2023

Цивільне

Старосамбірський районний суд Львівської області

Титов А. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні