Ухвала
від 20.07.2023 по справі 477/2395/21
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 477/2395/21

Провадження № 2/477/160/23

У Х В А Л А

про витребування доказів та відкладення судового засідання

20 липня 2023 року м. Миколаїв

Жовтневий районний суд Миколаївської області у складі головуючого у справі судді Полішко В.В., з секретарем Крошніною А.М..,

розглядаючи у відкритому підготовчому судовому засіданні в залі судових засідань Жовтневого районного суду Миколаївської області за правиламизагального позовногопровадженняцивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Первомайської селищної ради, ОСОБА_2 , виконавчого комітету Новоодеської міської ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, Головне управління Держгеокадастру у Миколаївській області, про визнання недійсним рішення сільської ради, скасування реєстрації права приватної власності на земельну ділянку,

В С Т А Н О В И В:

Позивач звернувся до суду з позовом, в якому просить визнати недійсним рішення Новомиколаївської сільської ради Вітовського району Миколаївської області від 17 липня 2021 року № 30. Скасувати реєстрацію право приватної власності ОСОБА_2 на земельну ділянку з кадастровим номером 4823383400:04:005:0013, загальною площею 0,25 га, яка розташована за адресою: АДРЕСА_1 в державному реєстрі речових прав на нерухоме майно, та зобов`язати державного реєстратора, виконавчий комітет Новоодеської міської ради внести запис до Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про скасування реєстрації прав власності на земельну ділянку ОСОБА_2 . Стягнути з відповідачі судові витрати.

20 липня 2023 року від представника позивача до суду надійшла заява, в якій просить витребувати з Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області та державного підприємства «Миколаївський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» копії документів, щодо відведення ОСОБА_2 у власність земельної ділянки по АДРЕСА_1 , а саме: копію технічної документації та проекту відведення земельної ділянки; надати відомості про розмір ділянки відведеної з раніше існуючої, з кадастровим номером 4823383400:04:005:0013, площею 0,1939 га, та додатково переданої ОСОБА_2 ; відомості про земельну ділянку, на якій знаходиться частина будинку ОСОБА_1 , та її кадастровий номер, посилаючись на те, на сьогодні докази, що випробовуються не надані суду Первомайською селищною радою Миколаївської області.

Відповідач Первомайська селищна рада в судове засідання свого представника не направила, причину суду не повідомила, відповідно до частини 7 статті 128 ЦПК України вважається таким, що повідомлений судом належним чином про час і місце розгляду справи.

Відповідач ОСОБА_2 та її представник в судове засідання не з`явилися, причини суду не повідомили, відповідно до частини 7 статті 128 ЦПК України вважаються такими, що повідомлені судом належним чином про час і місце розгляду справи. Будь-яких заяв чи клопотань про відкладення підготовчого судового засідання не до суду не надходило.

Відповідач виконавчий комітет Новоодеської міської ради в судове засідання свого представника не направила, причину суду не повідомила, відповідно до частини 7 статті 128 ЦПК України вважається таким, що повідомлений судом належним чином про час і місце розгляду справи.

Третя особа Головне управління Держгеокадастру у Миколаївській області в судове засідання свого представника не направила, причину суду не повідомила, відповідно до частини 7 статті 128 ЦПК України вважається таким, що повідомлений судом належним чином про час і місце розгляду справи.

Оскільки розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, то, відповідно до частини 2 статті 247 ЦПК України, фіксування судового процесу за допомогою відео та звукозаписувального технічного засобу не здійснювалось.

Частиною 1 статті 84 ЦПК України визначено, що учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинахдругійтатретійстатті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Згідно з частиною 6 статті 84 ЦПК України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду.

Враховуючи, що для повного, об`єктивного та всебічного розгляду справи необхідно оглянути документи на підставі яких був наданий дозвіл на розроблення проекту землеустрою та на підставі яких він був затверджений, суд вважає необхідним витребувати вказані докази у Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області та державного підприємства «Миколаївський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою».

Відповідно до частини 8статті 84 ЦПК України,у разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом.

Відповідно до частини 9статті 223ЦПК України суд про відкладення розгляду справи постановляє ухвалу.

Керуючись статтею 84, 223 ЦПК України,

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника позивача адвоката Ткаченко О.І. про витребування доказів задовольнити.

Витребувати Головного управління Держгеокадастру у Миколаївській області (пр. Миру, 34, м. Миколаїв, ЄДРПОУ 39825404) та державного підприємства «Миколаївський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою» (пр. Миру, 34, м. Миколаїв, ЄДРПОУ 19286878) наступні докази:

копію технічної документації та проекту відведення земельної ділянки;

надати відомості про розмір ділянки відведеної з раніше існуючої, з кадастровим номером 4823383400:04:005:0013, площею 0,1939 га, та додатково переданої ОСОБА_2 ;

відомості про земельну ділянку, на якій знаходиться частина будинку ОСОБА_1 , та її кадастровий номер.

Зазначені вище докази необхідно подати до Жовтневого районного суду Миколаївської області у строк до 21 вересня 2023 року.

У разі неможливості подати докази, які витребовуються судом, або неможливості подати такі докази у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, судом будуть застосовані заходи процесуального примусу, передбачені ЦПК України.

Відкласти підготовче судове засідання по розгляду цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Первомайської селищної ради, ОСОБА_2 , виконавчого комітету Новоодеської міської ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, Головне управління Держгеокадастру у Миколаївській області, про визнання недійсним рішення сільської ради, скасування реєстрації права приватної власності на земельну ділянку, на 22вересня 2023року об11-30 годині.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя В.В. Полішко

Дата ухвалення рішення20.07.2023
Оприлюднено27.07.2023
Номер документу112427517
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин

Судовий реєстр по справі —477/2395/21

Ухвала від 18.04.2024

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Полішко В. В.

Ухвала від 20.07.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Полішко В. В.

Ухвала від 22.03.2023

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Полішко В. В.

Ухвала від 28.12.2022

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Полішко В. В.

Ухвала від 28.12.2022

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Полішко В. В.

Ухвала від 08.12.2021

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Полішко В. В.

Ухвала від 07.12.2021

Цивільне

Жовтневий районний суд Миколаївської області

Полішко В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні