Ухвала
від 26.07.2023 по справі 2-196/06
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

26.07.2023 Справа №2-196/06

місто Тернопіль

Суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області Герчаківська О. Я., розглянувши заяву представника заявниці ОСОБА_1 , адвоката Вавріва Віталія Богдановича про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду у справі за заявою ОСОБА_1 про скасування заходів забезпечення позову,

В С Т А Н О В И Л А :

У провадженні Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області перебуває цивільна справа за заявою ОСОБА_1 про скасування заходів забезпечення позову.

25 липня 2023 року Тернопільським міськрайонним судом Тернопільської області зареєстровано заяву представника заявниці ОСОБА_1 , адвоката Вавріва В. Б. про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду у справі за заявою ОСОБА_1 про скасування заходів забезпечення позову.

За приписами ч. 7 ст. 11 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», учасникам судового процесу на підставі судового рішення забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому законом.

Відповідно до ч. 3 ст. 212 Цивільного процесуального кодексу України (далі - ЦПК України), учасники справи беруть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів та електронного підпису згідно з вимогами Положення про Єдину судову інформаційно-комунікаційну систему та/або положень, що визначають порядок функціонування її окремих підсистем (модулів).

Наказом Державної судової адміністрації України № 196 від 23 квітня 2020 року затверджено Порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду (далі - Порядок), який регулює порядок роботи з технічними засобами відеоконференцзв`язку під час судового засідання в адміністративному, цивільному та господарському процесах за участі сторін поза межами приміщення суду, котрий розроблено на підставі відповідних положень Цивільного процесуального кодексу України, Господарського процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та з урахуванням вимог пункту 10 частини першої статті 152 Закону України «Про судоустрій і статус суддів».

Порядком передбачена можливість проведення судових засідань в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням програмного забезпечення «EasyCon», яка забезпечує належне фіксування, зберігання, копіювання (дублювання) і використання інформації, яка відображає процес відеоконференції.

За вказаних обставин, беручи до уваги те, що представник заявника не має можливості прибути особисто на судове засідання, враховуючи введення воєнного стану, з метою дотримання розумних строків розгляду заяви у справі № 2-1960/06, враховуючи наявну технічну можливість проведення судового засідання в режимі відеоконференції, доходжу до висновку, що заява підлягає задоволенню та вважаю за можливе провести судове засідання у режимі відеоконференції поза межами суду з використанням власних технічних засобів адвоката Вавріва В. Б.

Керуючись ст. 212 ЦПК України, суддя,

П О С Т А Н О В И Л А :

Задовольнити заяву представника заявниці ОСОБА_1 , адвоката Вавріва Віталія Богдановича про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду у справі за заявою ОСОБА_1 про скасування заходів забезпечення позову.

Судове засідання за заявою ОСОБА_1 про скасування заходів забезпечення позову, призначене на 11 год. 30 хв. 03 серпня 2023 року провести в режимі відеоконференції поза межами суду з використанням власних технічних засобів, використовуючи систему відеоконференцзв`язку https://easycon.com.ua, учасники:

адвокат Ваврів Віталій Богданович, електронна пошта: ІНФОРМАЦІЯ_1

Про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами суду з використанням власних технічних засобів повідомити адвоката Вавріва Віталія Богдановича.

Ризики технічної неможливості участі в відеоконференції поза межами приміщення суду, переривання зв`язку тощо несе учасник справи, який подав відповідну заяву.

Копію ухвали про участь особи в судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами суду з використанням власних технічних засобів направити негайно особам, які братимуть участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Головуючий суддя Герчаківська О. Я.

СудТернопільський міськрайонний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення26.07.2023
Оприлюднено27.07.2023
Номер документу112428476
СудочинствоЦивільне
КатегоріяЗаява про забезпечення (скасування забезпечення) позову або доказів

Судовий реєстр по справі —2-196/06

Постанова від 03.10.2023

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Хома М. В.

Ухвала від 18.09.2023

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Хома М. В.

Ухвала від 22.08.2023

Цивільне

Тернопільський апеляційний суд

Хома М. В.

Ухвала від 03.08.2023

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Герчаківська О. Я.

Ухвала від 03.08.2023

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Герчаківська О. Я.

Рішення від 03.08.2023

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Герчаківська О. Я.

Ухвала від 26.07.2023

Цивільне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Герчаківська О. Я.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні