Ухвала
від 27.07.2023 по справі 528/809/23
ГРЕБІНКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ПОЛТАВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Гребінківський районний суд Полтавської області


Справа №: 528/809/23

Провадження № 2/528/242/23

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

м. Гребінка

Гребінківський районний суд Полтавської області в складі :

головуючого судді - Вітківського М.О.,

при секретарі - Коваленко О.В.

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в залі суду в м. Гребінка в порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Виконавчого комітету Гребінківської міської ради Полтавської області, третя особа, без самостійних вимог щодо предмета спору: Гребінківська державна нотаріальна контора Полтавської області про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини,-

в с т а н о в и в:

01 червня 2023 року позивач звернулась до Гребінківського районного суду Полтавської області з вказаним позовом, яким просить суд: постановити рішення про визначення ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , додатковий строк тривалістю два місяці для подання заяви про прийняття спадщини за законом, після померлого ІНФОРМАЦІЯ_2 ОСОБА_2 .

Ухвалою Гребінківського районного суду Полтавської області від 20.06.2023 року відкрито загальне позовне провадження за вищевказаною позовною заявою та призначено підготовче засідання на 10.07.2023 року о 09-00 год. (а.с.25,27).

10.07.2023 року підготовче засідання відкладено на 27.07.2023 року о 10-00 год. за заявою представника позивача адвоката Потапенка А.М. (а.с.34-36).

27.07.2023 року в підготовче засідання позивач та її представник не з`явилися, про дату, час та місце розгляду справи повідомлені належним чином. 26.06.2023 року від представника позивача адвоката Потапенка А.М. до суду надійшло клопотання про залучення до участі у справі правонаступника. Вказує, що при зверненні до суду з даною позовною заявою позивачем в якості третьої особи було визначено Гребінківську державну нотаріальну контору. Згідно відомостей із Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань 10.07.2023 Гребінкіська ДНК Полтавської області (ЄДРПОУ 02899967) реорганізовано, правонаступником якої є Лубенську державну нотаріальну контору Полтавської області (юридична адреса: м. Лубни, площа Вокзальна, 7, Полтавська область, 37500). Враховуючи викладене просить суд залучити до участі у справі в якості третьої особи, без самостійних вимог на предмет спору: Лубенську державну нотаріальну контору Полтавської області та розглянути подане клопотання без участі сторони позивача.

Представник третьої особи, без самостійних вимог щодо предмета спору: Гребінківська державна нотаріальна контора Полтавської області в підготовче засідання не з`явивсь, про дату, час та місце розгляду справи повідомлений належним чином, 23.06.2023 року засобами електронної пошти суду надіслав листа про реорганізацію Гребінківської ДНК, та просив використовувати нову адресу для листування Лубенської ДНК Полтавської області (а.с.30).

Згідно ч. 3 ст. 211 ЦПК України учасник справи має право заявити клопотання про розгляд справи за його відсутності.

Відповідно до вимог ч.2 ст.247 ЦПК України у разі неявки в судове засідання всіх учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється.

Перевіривши матеріали справи, вирішуючи питання щодо можливості заміни третьої особи, суд дійшов наступного висновку.

Відповідно до ч. 1 ст. 2 ЦПК України, завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Відповідно до п.3 ч.1 ст.43 ЦПК України, учасники справи мають право подавати заяви та клопотання, надавати пояснення суду, наводити свої доводи, міркування щодо питань, які виникають під час судового розгляду, і заперечення проти заяв, клопотань, доводів і міркувань інших осіб.

Відповідно до положень ч. 1 ст. 42 ЦПК України, у справах позовного провадження учасниками справи є сторони, треті особи.

Так, згідно із ст. 55 ЦПК України, у разі смерті фізичної особи, припинення юридичної особи, заміни кредитора чи боржника у зобов`язанні, а також в інших випадках заміни особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

Суд, розглянувши клопотання представника позивача, вважає за необхідне його задовольнити, оскільки воно є законним та обґрунтованим та залучити до участі у справі правонаступника третьої особи - Лубенську державну нотаріальну контору Полтавської області (юридична адреса: м. Лубни, площа Вокзальна, 7, Полтавська область, 37500).

На підставі вищевикладеного, керуючись ст.ст. 42, 43, 53, 247, 260, 294 ЦПК України, суд,-

п о с т а н о в и в:

Клопотання представника позивача адвоката Потапенка Андрія Михайловича, про залучення до участі у справі правонаступника задовольнити.

Залучити до участі у справі в якості третьої особи, без самостійних вимог на предмет спору: Лубенську державну нотаріальну контору Полтавської області (ЄДРПОУ 02900084, юридична адреса: м. Лубни, площа Вокзальна, 7, Полтавська область, 37500).

Проводити подальший розгляд цивільної справи за позовом ОСОБА_1 до Виконавчого комітету Гребінківської міської ради Полтавської області, третя особа, без самостійних вимог на предмет спору: Лубенська державна нотаріальна контора Полтавської області, про визначення додаткового строку для подання заяви про прийняття спадщини, з урахуванням вказаних змін.

Копії ухвали направити третій особі, без самостійних вимог на предмет спору: Лубенська державна нотаріальна контора Полтавської області (юридична адреса: м. Лубни, площа Вокзальна, 7, Полтавська область, 37500).

Відкласти підготовче засідання на 12 вересня 2023 року о 10 годині 00 хвилин.

Ухвала суду самостійному апеляційному оскарженню не підлягає.

Ухвала суду набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Можливість отримати інформацію щодо справи, що розглядається, учасники справи мають на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет. Веб-адреса сторінки: https://court.gov.ua/sud1605.

Суддя М. О. Вітківський

СудГребінківський районний суд Полтавської області
Дата ухвалення рішення27.07.2023
Оприлюднено28.07.2023
Номер документу112448887
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них

Судовий реєстр по справі —528/809/23

Рішення від 28.09.2023

Цивільне

Гребінківський районний суд Полтавської області

Вітківський М. О.

Рішення від 28.09.2023

Цивільне

Гребінківський районний суд Полтавської області

Вітківський М. О.

Ухвала від 12.09.2023

Цивільне

Гребінківський районний суд Полтавської області

Вітківський М. О.

Ухвала від 27.07.2023

Цивільне

Гребінківський районний суд Полтавської області

Вітківський М. О.

Ухвала від 20.06.2023

Цивільне

Гребінківський районний суд Полтавської області

Вітківський М. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні