Ухвала
від 18.07.2023 по справі 344/1242/23
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 344/1242/23

Провадження № 2/344/1247/23

У Х В А Л А

18 липня 2023 року м. Івано-Франківськ

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області в складі:

головуючого судді Бородовського С.О.

за участі секретаря Павлюк Н.І.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду позовну заяву адвоката Чуйко Зоряни Дмитрівни в інтересах ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про оспорювання батьківства,-

В С Т А Н О В И В:

У провадженні Івано-Франківського міського суду Івано-Франківської області перебуває цивільна справа за позовом адвоката Чуйко Зоряни Дмитрівни в інтересах ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про оспорювання батьківства.

Позивач подав до суду клопотання про призначення судово-генетичної експертизи молекулярно-генетичного аналізу ДНК. Проведення зазначеної експертизи доручити експертам Івано-Франківського Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України, що знаходиться за адресою: м.Івано-Франківськ, вул.Національної Гвардії, 14.

Відповідач проти задоволення клопотання не заперечувала.

Ухвалою від 24 травня 2023 року призначено судово-генетичну експертизу.

13 червня 2023 року на адресу суду надійшло клопотання експерта щодо внесення змін до формулювання назви експертизи, питання яке є предметом дослідження й визначення дати проведення експертного дослідження.

Відповідно до п. 2 ч. 2 ст. 72 ЦПК України експерт має право, зокрема заявляти клопотання про надання йому додаткових матеріалів і зразків, якщо експертиза призначена судом.

Відповідно до ст. 76, 102 ЦПК України висновок експерта є одним із доказів, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

За положеннями статті 103 ЦПК України суд призначає експертизу у справі за сукупності умов, визначених у частині першій цієї статті, а саме: якщо для з`ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо, та якщо сторонами (стороною) не надані відповідні висновки експертів із цих самих питань або висновки експертів викликають сумніви щодо їх правильності. При призначенні експертизи судом експерт або експертна установа обирається сторонами за взаємною згодою, а якщо такої згоди не досягнуто у встановлений судом строк, експерта чи експертну установу визначає суд. Питання, з яких має бути проведена експертиза, що призначається судом, визначаються судом, при цьому учасники справи мають право запропонувати суду питання, роз`яснення яких, на їхню думку, потребує висновку експерта.

Згідно з п.5 ч.1 ст.252 ЦПК України, суд може за заявою учасника справи, а також з власної ініціативи зупинити провадження у справі у випадках, зокрема, призначення судом експертизи.

Пунктом 9 ч.1 ст.253 ЦПК України, передбачено, що провадження у справі зупиняється у випадках, встановлених, зокрема, пунктом 5 частини першої статті 252 цього Кодексу, - на час проведення експертизи.

Відповідно до зазначеного, суд, -

П О С Т А Н О В И В :

Клопотання задовольнити.

призначити судову молекулярно-генетичну експертизу;

На розгляд та вирішення поставити наступні запитання:

1)Чи є ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , біологічним батьком ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_2 матір`ю якого є ОСОБА_2 , ІНФОРМАЦІЯ_3 .

Проведення зазначеної експертизи доручити експертам Івано-Франківського Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України, що знаходиться за адресою: м.Івано-Франківськ, вул.Національної Гвардії, 14.

Витрати за проведення експертизи покласти на позивача ОСОБА_1 .

З урахуванням ст.108 ЦПК України надати експерту дозвіл на повне або часткове знищення об`єктів експертизи.

Попередити експертів про кримінальну відповідальність за ст.ст. 384, 385 КК України за завідомо неправдивий висновок або відмову експертів без поважних причин від виконання покладених на них обов`язків.

Провадження в даній справі зупинити на час проведення експертизи.

Ухвала суду в частині зупинення провадження по справі може бути оскаржена до Івано-Франківського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Головуючий суддя Бородовський С.О.

Дата ухвалення рішення18.07.2023
Оприлюднено31.07.2023
Номер документу112472044
СудочинствоЦивільне
Сутьоспорювання батьківства

Судовий реєстр по справі —344/1242/23

Рішення від 10.04.2024

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Бородовський С. О.

Ухвала від 05.12.2023

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Бородовський С. О.

Ухвала від 18.07.2023

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Бородовський С. О.

Ухвала від 14.06.2023

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Бородовський С. О.

Ухвала від 24.05.2023

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Бородовський С. О.

Ухвала від 18.02.2023

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Бородовський С. О.

Ухвала від 15.02.2023

Цивільне

Івано-Франківський міський суд Івано-Франківської області

Бородовський С. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні