Ухвала
від 27.07.2023 по справі 5010/33/2012-б-24/2
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 5010/33/2012-Б-24/2

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

27.07.2023 м. Івано-ФранківськГосподарський суд Івано-Франківської області у складі судді Ткаченко І. В., при секретарі судового засідання Сегін І. В., за участю ліквідатора Бігуна Р. Д., представника кредитора Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Воришко М. В., розглянув у відкритому судовому засіданні справу про банкрутство Управління по випуску шляхо-будівельних матеріалів Івано-Франківського міськжитлокомунуправління,

в с т а н о в и в:

13 січня 2012 р., Господарський суд Івано-Франківської області порушив провадження у справі про банкрутство Управління по випуску шляхо-будівельних матеріалів Івано-Франківського міськжитлокомунуправління.

24 січня 2012 р., суд ухвалив постанову про визнання Управління по випуску шляхо-будівельних матеріалів Івано-Франківського міськжитлокомунуправління банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури у цій справі, ліквідатором банкрута суд призначив арбітражного керуючого Хлібейчука Михайла Івановича.

Оголошення про визнання Управління по випуску шляхо-будівельних матеріалів Івано-Франківського міськжитлокомунуправління банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури було опубліковано в газеті "Голос України" 01 лютого 2012 р.

Ліквідатор Управління по випуску шляхо-будівельних матеріалів Івано-Франківського міськжитлокомунуправління неодноразово звертався до суду з клопотаннями про продовження строку ліквідаційної процедури, за результатами розгляду яких суд продовжував строк ліквідаційної процедури банкрута, про що виносив відповідні ухвали.

02 жовтня 2014 р., на підставі розпорядження керівника апарату Господарського суду Івано-Франківської області, у зв`язку із припиненням повноважень судді Ткаченко І. В., було призначено повторний автоматизований розподіл справи № 5010/33/2012-Б-24/2 між суддями, за результатами якого справу передано для розгляду судді Михайлишину В. В.

У зв`язку з тим, що з 08 липня по 17 серпня 2015 р. суддя Михайлишин В. В. перебував у відпустці, а 27 липня 2015 р. закінчився строк його повноважень, 22 липня 2015 р. здійснено повторний автоматичний розподіл справи № 5010/33/2012-Б-24/2, за результатами якого справу передано на розгляд судді Ткаченко І. В.

Ухвалою від 11 грудня 2017 р., суд усунув арбітражного керуючого Хлібейчука М. І. від виконання обов`язків ліквідатора Управління по випуску шляхово-будівельних матеріалів Івано-Франківського міськжитлокомунуправління, здійснив запит для визначення кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень ліквідатора у даній справі.

05 січня 2018 р., до канцелярії суду надійшло клопотання арбітражного керуючого Хлібейчука М. І. про затвердження рішення зборів кредиторів, затвердження оплати праці, відшкодування витрат та додаткової винагороди ліквідатору, а також проміжного звіту від 11 грудня 2017 р.

06 лютого 2018 р., Господарський суд Івано-Франківської області звіт про оплату послуг, відшкодування витрат арбітражного керуючого ОСОБА_1 за весь час виконання ним повноважень ліквідатора у даній справі затвердив частково в частині заробітної плати на суму 184 248 грн.

28 лютого 2018 р., ліквідатором банкрута суд призначив арбітражного керуючого Капличного А. М.

09 серпня 2018 р., до канцелярії суду надійшла заява арбітражного керуючого ОСОБА_2 про дострокове припинення обов`язків ліквідатора у даній справі у зв`язку із погіршенням стану здоров`я.

Суд, задовольнив заяву арбітражного керуючого Капличного А. М., його обов`язки як ліквідатора у справі про банкрутство Управління по випуску шляхово-будівельних матеріалів Івано-Франківського міськжитлокомунуправління достроково припинив.

10 жовтня 2018 р., суд призначив ліквідатором Управління по випуску шляхово-будівельних матеріалів Івано-Франківського міськжитлокомунуправління арбітражного керуючого Бігуна Р. Д.

25 жовтня 2018 р., Івано-Франківська міська рада звернулась до суду зі заявою, в якій просила суд визнати неправомірними дії ліквідатора Хлібейчука М. І. щодо включення до ліквідаційної маси банкрута нерухомого майна по АДРЕСА_1 , а також визнати недійсними результати проведеного 10 січня 2017 р. Прикарпатською універсальною товарною біржею аукціону з продажу зазначеного нерухомого майна, що оформлений протоколом від 10 січня 2017 р., та визнати недійсним свідоцтво № 987, видане 27 жовтня 2017 р. приватним нотаріусом Івано-Франківського нотаріального округу Шкіндер С. В.

06 червня 2019 р., судом винесено ухвалу про відмову в задоволенні згаданої заяви Івано-Франківської міської ради.

21 жовтня 2019 р., введений в дію Кодекс України з процедур банкрутства, відповідно до п. 2 Прикінцевих та перехідних положень якого Закон України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" втратив чинність.

Згідно з п. 4 Прикінцевих та перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства, з дня введення в дію цього Кодексу подальший розгляд справ про банкрутство здійснюється відповідно до положень цього Кодексу незалежно від дати відкриття провадження у справі про банкрутство, крім справ про банкрутство, які на день введення в дію цього Кодексу перебувають на стадії санації, провадження в яких продовжується відповідно до Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом". Перехід до наступної судової процедури та подальше провадження у таких справах здійснюється відповідно до цього Кодексу.

13 травня 2021 р., до суду надійшла заява Головного управління ДПС у Івано-Франківській області про грошові вимоги до банкрута на загальну суму 1 823 285 грн 63 коп.

01 червня 2021 р., за результатами розгляду заяви Головного управління ДПС у Івано-Франківській області, суд визнав грошові вимоги Головного управління ДПС у Івано-Франківській області до Управління по випуску шляхово-будівельних матеріалів Івано-Франківського міськжитлокомунуправління у розмірі 1 823 285 грн 63 коп. та 4 540 грн сплаченого судового збору.

01 червня 2022 р., ліквідатор звернувся до суду із заявою про покладення субсидіарної відповідальності, у якій просив суд стягнути солідарно з Івано-Франківської міської ради та Виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради на користь Управління по випуску шляхово-будівельних матеріалів Івано-Франківського міськжитлокомунуправління грошові кошти в розмірі 3 223 967 грн 79 коп.

08 вересня 2022 р., суд відмовив у задоволенні заяви ліквідатора Бігуна Р. Д. про покладення субсидіарної відповідальності за зобов`язаннями боржника у даній справі.

27 квітня 2023 р., до суду надійшли звіт ліквідатора у справі про банкрутство Управління по випуску шляхово-будівельних матеріалів Івано-Франківського міськжитлокомунуправління, ліквідаційний баланс банкрута та звіт арбітражного керуючого про нарахування та виплату грошової винагороди у справі 5010/33/2012-Б-24/2.

27 квітня 2023 р., суд прийняв звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута до розгляду та призначив розгляд справи на 18 травня 2023 р.

18 травня 2023 р. та 27 червня 2023 р., суд відклав розгляд справи на 27 червня 2023 р. та 27 липня 2023 р., відповідно.

24 липня 2023 р., від арбітражного керуючого Бігуна Р. Д. на електронну адресу суду надійшло повідомлення про рішення комітету кредиторів, в якому ліквідатор зазначив, що комітет кредиторів затвердив звіт ліквідатора Управління по випуску шляхово-будівельних матеріалів Івано-Франківського міськжитлокомунуправління та звіт про нарахування та виплату основної грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання повноважень ліквідатора у справі № 5010/33/2012-Б-24/2.

В судовому засіданні ліквідатор банкрута та представник кредитора просили суд затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута та закрити провадження у даній справі.

Згідно з ч. 1 ст. 65 Кодексу України з процедур банкрутства, після завершення всіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються: відомості за результатами інвентаризації майна боржника та перелік ліквідаційної маси; відомості про реалізацію об`єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії документів, що підтверджують відчуження активів боржника під час ліквідаційної процедури (у тому числі протоколи про проведення аукціону, договори купівлі-продажу, акти приймання-передачі майна, акти про придбання майна на аукціоні тощо); реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, що підтверджують погашення вимог кредиторів; довідка архівної установи про прийняття документів, які відповідно до закону підлягають довгостроковому зберіганню; для акціонерних товариств - розпорядження про скасування реєстрації випуску акцій, видане Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку; для емітентів боргових цінних паперів - звіт про результати погашення цінних паперів. Про час і місце судового засідання, в якому мають розглядатися звіт і ліквідаційний баланс, господарський суд повідомляє ліквідатора та кредиторів. Обов`язком ліквідатора є здійснення всієї повноти дій, спрямованих на виявлення та повернення активів боржника. Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки кредиторів постановляє ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Як зазначив у своєму звіті ліквідатор, в ході ліквідаційної процедури було виявлено майно банкрута, яке було включене до ліквідаційної маси та реалізоване шляхом проведення торгів у формі аукціонів. Грошові кошти, отримані внаслідок продажу на аукціонах майна банкрута, були спрямовані на погашення кредиторської заборгованості відповідно до черговості, погашення заборгованості із заробітної плати; на основну та додаткову винагороду ліквідатора, на оплату за зберігання архіву тощо.

Дослідивши матеріали справи, суд встановив, що із 7 165 656 грн 67 коп. визнаних грошових вимог кредиторів в ході ліквідаційної процедури було задоволено - 1 874 970 грн 60 коп.

З метою виявлення активів банкрута, ліквідатор подавав запити до відповідних органів.

Головне управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області на відповідний запит ліквідатора повідомило, що право власності на земельні ділянки за Управлінням по випуску шляхо-будівельних матеріалів Івано-Франківського міськжитлокомунуправління не зареєстровано.

Згідно з даними листа Територіального управління Держгірпромнагляду в Івано-Франківській області, за боржником об`єктів, машин, механізмів та устаткування підвищеної небезпеки не зареєстровано.

ВРЕР ДАІ з обслуговування м. Івано-Франківська, Тисменицького та Тлумацького районів при УМВС України в Івано-Франківській області надав інформацію про наявність зареєстрованих за боржником транспортних засобів, перелік яких відповідає фактичним даним проведеної інвентаризації, і які були реалізовані на аукціоні.

Інспекція державного технічного нагляду та Держпродспоживслужба повідомила про наявність зареєстрованої за боржником техніки, перелік якої відповідає фактичним даним проведеної інвентаризації, і яка була реалізована на аукціоні.

Відповідно до листа Івано-Франківської митниці, Управління по випуску шляхо-будівельних матеріалів Івано-Франківського міськжитлокомунуправління не перебуває на обліку у митних органах як особа, яка під час провадження своєї діяльності є учасниками відносин, що регулюються законодавством України з питань митної справи і митницею не здійснювалось митне оформлення товарів боржника.

За змістом листа Філії "Головного інформаційно-обчислювального центру" АТ "Укрзалізниця", вагони у банкрута відсутні.

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку повідомила, що Управління по випуску шляхо-будівельних матеріалів Івано-Франківського міськжитлокомунуправління серед власників пакетів голосуючих акцій (5% і більше) акціонерних товариств відсутнє.

Відповідно до листа Державної авіаційної служби України, за банкрутом повітряних суден не зареєстровано.

Управління надання адміністративних послуг у сферах морського і внутрішнього водного транспорту та судноплавства повідомило, що відомості щодо зареєстрованих суден, власником або судновласником яких є банкрут, відсутні.

Головне управління ДПС в Івано-Франківській області повідомило, що Управління по випуску шляхо-будівельних матеріалів Івано-Франківського міськжитлокомунуправління має відкриті банківські рахунки в АТ "Ідея Банк", АТ "УкрСиббанк", АТ "Сенс Банк" та ГУ ДКСУ в Івано-Франківські області.

Із змісту наявних в матеріалах справи довідок та банківської виписки вбачається, що на рахунку у АТ "Сенс Банк" кошти відсутні, а в інших фінансових установах рахунки Управління по випуску шляхо-будівельних матеріалів Івано-Франківського міськжитлокомунуправління закрито.

Відповідно до акту № 46 від 16 серпня 2012, документи Управління по випуску шляхо-будівельних матеріалів Івано-Франківського міськжитлокомунуправління передані на державне зберігання до архівного відділу виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради.

Дослідивши матеріали справи, суд встановив, що 20 липня 2023 р., комітет кредиторів звіт ліквідатора про проведену роботу від 08 березня 2023 р. затвердив.

Відповідно ч. 2 ст. 65 Кодексу України з процедур банкрутства, якщо за результатами ліквідаційної процедури після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна або майно не виявлено чи відсутнє, господарський суд постановляє ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута. Копія цієї ухвали надсилається державному реєстратору для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи - банкрута, а також власнику майна.

На підставі викладеного, за результатами розгляду даної справи, дослідивши звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс банкрута, суд дійшов висновку, що для виявлення майнових активів боржника з метою задоволення вимог кредиторів ліквідатором виконані всі необхідні дії та покладені на нього Кодексом України з процедур банкрутства обов`язки, у зв`язку з чим слід затвердити поданий звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута, ліквідувати банкрута як юридичну особу та закрити провадження у даній справі.

Відповідно до ч. 7 ст. 64 Кодексу України з процедур банкрутства, вимоги, не задоволені за недостатністю майна, вважаються погашеними.

За змістом частин 1, 4 ст. 90 Кодексу України з процедур банкрутства, господарський суд закриває провадження у справі про банкрутство (неплатоспроможність) у разі, зокрема, затвердження звіту ліквідатора в порядку, передбаченому цим Кодексом, у зв`язку з чим господарський суд в ухвалі про закриття провадження у справі зазначає, що вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим Кодексом строк або були відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

Крім того, ліквідатор банкрута подав на затвердження звіт про нарахування та виплату основної грошової винагороди арбітражного керуючого, відповідно до якого основна грошова винагорода за виконання повноважень ліквідатора за період з 10 жовтня 2018 р. по грудень 2021 р. становить 511 908 грн 89 коп.

За змістом частин 1, 2, 4 ст. 30 Кодексу України з процедур банкрутства, арбітражний керуючий виконує повноваження за грошову винагороду. Грошова винагорода арбітражного керуючого складається з основної та додаткової грошових винагород. Розмір основної грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання ним повноважень розпорядника майна або ліквідатора визначається в розмірі середньомісячної заробітної плати керівника боржника за останніх 12 місяців його роботи до відкриття провадження у справі, але не менше трьох розмірів мінімальної заробітної плати за кожний місяць виконання арбітражним керуючим повноважень. Право вимоги основної грошової винагороди виникає в арбітражного керуючого в останній день кожного календарного місяця виконання ним повноважень.

Витрати арбітражного керуючого, пов`язані з виконанням ним повноважень у справі, відшкодовуються в порядку, передбаченому цим Кодексом, крім витрат на страхування його професійної відповідальності, а також витрат, пов`язаних з виконанням таких повноважень у частині, в якій зазначені витрати перевищують регульовані державою ціни (тарифи) на відповідні товари, роботи, послуги чи ринкові ціни на день здійснення відповідних витрат або замовлення (придбання) товарів, робіт, послуг.

В ч. 6 ст. 30 цього Кодексу визначено, що арбітражний керуючий не менше одного разу на два місяці звітує про нарахування та виплату грошової винагороди арбітражного керуючого, здійснення та відшкодування його витрат на засіданнях зборів кредиторів (у справі про неплатоспроможність фізичної особи) чи комітету кредиторів (у справі про банкрутство юридичної особи), а в частині витрат, що стосуються заставного майна, - перед забезпеченим кредитором. Звіт арбітражного керуючого про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат має бути схвалений зборами кредиторів (у справі про неплатоспроможність фізичної особи) чи комітетом кредиторів (у справі про банкрутство юридичної особи), а в частині витрат, що стосуються заставного майна, - забезпеченим кредитором. Звіт про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат за підсумками процедур розпорядження майном, санації, ліквідації, погашення боргів боржника подається арбітражним керуючим до господарського суду за п`ять днів до закінчення відповідної процедури, розглядається судом та затверджується ухвалою, що може бути оскаржена у встановленому порядку.

Дослідивши матеріали справи суд встановив, що за даними протоколу засідання комітету кредиторів від 20 липня 2023 р., звіт про нарахування та виплату основної грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання повноважень ліквідатора у справі № 5010/33/2012-Б-24/2 в сумі 511 908 грн 89 коп. був схвалений комітетом кредиторів Управління по випуску шляхо-будівельних матеріалів Івано-Франківського міськжитлокомунуправління.

На підставі викладеного, суд дійшов висновку про затвердження звіту арбітражного керуючого Бігуна Р. Д. про нарахування та виплату основної грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання повноважень ліквідатора у даній справі.

Керуючись статтями 2, 30, 61, 64, 65, 90 Кодексу України з процедур банкрутства, статтями 234, 235 ГПК України, суд

у х в а л и в:

звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Управління по випуску шляхо-будівельних матеріалів Івано-Франківського міськжитлокомунуправління - затвердити.

Звіт арбітражного керуючого Бігуна Романа Дмитровича про нарахування та виплату основної грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання повноважень ліквідатора у справі № 5010/33/2012-Б-24/2 - затвердити.

Управління по випуску шляхо-будівельних матеріалів Івано-Франківського міськжитлокомунуправління (76018, м. Івано-Франківськ, вул. Макогона, 23А; ідентифікаційний код 05393205) як юридичну особу - ліквідувати.

Державному реєстратору провести державну реєстрацію припинення Управління по випуску шляхо-будівельних матеріалів Івано-Франківського міськжитлокомунуправління (76018, м. Івано-Франківськ, вул. Макогона, 23А; ідентифікаційний код 05393205).

Вимоги, не задоволені за недостатністю майна, згідно з ч. 7 ст. 64 Кодексу України з процедур банкрутства, - вважати погашеними.

Вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений строк або відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

Дію мораторію на задоволення вимог кредиторів - припинити.

Провадження у справі № 5010/33/2012-Б-24/2 про банкрутство Управління по випуску шляхо-будівельних матеріалів Івано-Франківського міськжитлокомунуправління - закрити.

Ухвала набирає законної сили з моменту її оголошення та може бути оскаржена у визначені статтями 256, 257 ГПК України строк та порядку.

Суддя І. В. Ткаченко

Повний текст ухвали складено 28 липня 2023 р.

Дата ухвалення рішення27.07.2023
Оприлюднено31.07.2023
Номер документу112483523
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —5010/33/2012-б-24/2

Ухвала від 27.07.2023

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Ткаченко І. В.

Ухвала від 27.06.2023

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Ткаченко І. В.

Ухвала від 18.05.2023

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Ткаченко І. В.

Ухвала від 27.04.2023

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Ткаченко І. В.

Ухвала від 07.09.2022

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Ткаченко І. В.

Ухвала від 29.08.2022

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Ткаченко І. В.

Ухвала від 15.08.2022

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Ткаченко І. В.

Ухвала від 02.08.2022

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Ткаченко І. В.

Ухвала від 29.07.2022

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Ткаченко І. В.

Ухвала від 22.06.2022

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Ткаченко І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні