Ухвала
від 28.07.2023 по справі 607/13792/23
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

28.07.2023 Справа №607/13792/23

Провадження № 2-а/607/277/2023

м. Тернопіль

Суддя Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області Марциновська І.В. під час вирішення питання про прийняття до розгляду позовної заяви Товариства з обмеженою відповідальністю «Смак-Автотранс» до Державної служби України з безпеки на транспорті про визнання протиправною та скасування постанови про накладення адміністративного стягнення

УСТАНОВИЛА:

25.07.2023 ТОВ «Смак-Автотрнас», від імені якого діє адвокат Сімонець Є.О., звернулося до Тернопільського міськрайонного суду Тернопільської області з позовом до Державної служби України з безпеки на транспорті про визнання протиправною та скасування постанови про накладення адміністративного стягнення.

Ознайомившись зі змістом позовної заяви та доданих до неї документів, доходжу такого висновку.

Вимоги щодо форми та змісту позовної заяви, а також документів, що до неї додаються, визначені ст. 160, 161 КАС України.

Так, згідно з ч. 2 ст. 160 КАС України позовна заява подається в письмовій формі позивачем або особою, якій законом надано право звертатися до суду в інтересах інших осіб.

При цьому відповідно до ст. 287 КУпАП постанову по справі про адміністративне правопорушення може бути оскаржено прокурором у випадках, передбачених частиною п`ятою статті 7 цього Кодексу, особою, щодо якої її винесено, а також потерпілим.

Згідно з ч. 4 ст. 161 КАС України позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази - позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

Відповідно до ч. 7 ст. 161 КАС України до заяви про визнання індивідуального акта протиправним чи адміністративного договору недійсним додається також оригінал або копія оспорюваного акта чи договору або засвідчений витяг з нього, а у разі відсутності акта чи договору у позивача - клопотання про його витребування.

Разом з тим подана позовна заява не відповідає вказаним вище вимогам закону.

Так, з доданих до позовної заяви документів вбачається, що постанова по справі про адміністративне правопорушення у сфері безпеки на автомобільному транспорті, зафіксоване в автоматичному режимі, стосовно особи, яка має реєстрацію місця проживання/перебування (місцезнаходження юридичної особи) на території України, серії АА № 00009696 від 13.06.2023 винесена відносно ОСОБА_1 .

Про обставини, які б свідчили про те, що ТОВ «Смак-Автотрнас» уповноважене представляти інтереси ОСОБА_1 , відносно якого винесена оскаржувана постанова, у позовній заяві не зазначено. Докази на підтвердження таких обставин до позовної заяви не додані.

Копія індивідуального акта, яким до адміністративної відповідальності притягнуто саме ТОВ «Смак-Автотранс», що давало б підстави останньому звертатись до суду з позовом про оскарження цього акта, до позовної заяви не додана.

Відповідно до ч. 1, 2ст.169КАС України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху. В ухвалі про залишення позовної заяви без руху зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

З урахуванням викладеного позивачеві слід виправити недоліки позовної заяви шляхом зазначення обставин, які підтверджують, що ТОВ «Смак-Автотрнас» уповноважене представляти інтереси ОСОБА_1 , а також надати докази на підтвердження таких обставин, або зазначення обставин, які підтверджують, що відносно ТОВ «Смак-Автотрнас» винесена постанова по справі про адміністративне правопорушення та надати копію такої постанови чи її оригінал - у кількості для суду та відповідно до наявних учасників справи.

Зважаючи на характер та обсяг виявлених недоліків позовної заяви, строк на їх усунення доцільно визначити п`ять днів з дня отримання копії ухвали.

Керуючись ст. 161 ч. 4, 169, 242, 248, 256 КАС України, суддя

ПОСТАНОВИЛА:

Залишити без руху позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю «Смак-Автотранс» до Державної служби України з безпеки на транспорті про визнання протиправною та скасування постанови про накладення адміністративного стягнення, надавши позивачеві строкп`ять днівз дня отримання копії ухвали для усунення зазначених в мотивувальній частині ухвали недоліків.

Роз`яснити, що якщо позивач не усуне недоліки позовної заяви у встановлений судом строк, позовна заява буде повернута позивачеві.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею і оскарженню не підлягає.

СуддяІ. В. Марциновська

СудТернопільський міськрайонний суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення28.07.2023
Оприлюднено31.07.2023
Номер документу112491207
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи щодо забезпечення громадського порядку та безпеки, національної безпеки та оборони України, зокрема щодо дорожнього руху, транспорту та перевезення пасажирів, з них дорожнього руху

Судовий реєстр по справі —607/13792/23

Ухвала від 10.11.2023

Адміністративне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Марциновська І. В.

Ухвала від 07.09.2023

Адміністративне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Марциновська І. В.

Ухвала від 28.07.2023

Адміністративне

Тернопільський міськрайонний суд Тернопільської області

Марциновська І. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні