Ухвала
від 31.07.2023 по справі 368/451/23
КАГАРЛИЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 368/451/23

2/368/324/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"31" липня 2023 р. суддя Кагарлицького районного суду Київської області Шевченко І.І., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 (адреса: АДРЕСА_1 ) до Кагарлицької міської територіальної громади в особі Кагарлицької міської ради Обухівського району Київської області (адреса: м. Кагарлик, вул. Героїв Небесної Сотні, 1, Київської області) про визнання права власності на майно в порядку спадкування,-

В С Т А Н О В И В:

25 квітня 2023 року до Кагарлицького районного суду Київської області надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Кагарлицької міської територіальної громади в особі Кагарлицької міської ради Обухівського району Київської області про визнання права власності на майно в порядку спадкування.

03.05.2023 року ухвалою судді Кагарлицького районного суду Київської області Кириченка В.І. по даній справі було відкрито провадженні по справі.

27 липня 2023 року ухвалою судді Кагарлицького районного суду Київської області Кириченка В.І. було задоволено заяву про самовідвід.

Відповідно до ч.ч.3,4 ст.3 ЦПК України провадження в цивільних справах здійснюється відповідно до законів, чинних на час вчинення окремих процесуальних дій, розгляду і вирішення справи. Закон який встановлює нові обовязки, скасовує чи звужує права, належні учасникам судового процесу, чи обмежує їх використання, не має зворотної дії в часі.

З огляду на вищевикладене, суд приходить до висновку, що подальший розгляд цієї справи належить проводити за правилами, що передбачені новою редакцією ЦПК України, в частині, у якій вони не встановлюють нових обовязків, не скасовують чи не звужують прав, що належні учасникам судового процесу, чи не обмежують їх використання.

В свою чергу, відповідно до ч.2 ст.19 ЦПК України цивільне судочинство у порядку позовного провадження здійснюється за правилами загального та спрощеного провадження.

Частиною 4ст. 19 ЦПК Українидля розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні призначене загальне позовне провадження.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.175,177,187,258,260 ЦПК України, -

П О С Т А Н О В И В:

Прийняти до свого провадження справу за позовом ОСОБА_1 (адреса: АДРЕСА_1 ) до Кагарлицької міської територіальної громади в особі Кагарлицької міської ради Обухівського району Київської області (адреса: м. Кагарлик, вул. Героїв Небесної Сотні, 1, Київської області) про визнання права власності на майно в порядку спадкування.

Розгляд справи провести в порядку загального позовного провадження.

Проведення підготовчогозасідання призначитина 07 вересня 2023 року о 09 год. 00 хв. в приміщенні Кагарлицького районного суду Київської області (09201, м. Кагарлик, вул. Володимира Великого,3 Київської області).

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Встановити строк для подання позивачем відповіді на відзив - три дня з дня отримання відзиву.

Встановити строк для подання відповідачем заперечення -три дня з дня отримання відповіді на відзив.

Роз`яснити сторонам, що відповідь на відзив та заперечення мають відповідати вимогам, встановленим частиною третьою - п`ятою ст.178 ЦПК України. Копії відповіді на відзив, заперечення та доданих до них документів іншим учасникам справи повинні бути надіслані (надані) одночасно з їх надісланням (наданням) до суду.

Копію ухвали, копію позовної заяви та доданих документів, надіслати учасникам справи.

Учасники справиможуть отриматиінформацію щодосправи завеб-адресою: https://kg.ko.court.gov.ua/sud1014/.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Повний текст виготовлено 31.07.2023 року.

Суддя: І.І.Шевченко

СудКагарлицький районний суд Київської області
Дата ухвалення рішення31.07.2023
Оприлюднено01.08.2023
Номер документу112502728
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із відносин спадкування, з них

Судовий реєстр по справі —368/451/23

Рішення від 22.09.2023

Цивільне

Кагарлицький районний суд Київської області

Шевченко І. І.

Ухвала від 31.07.2023

Цивільне

Кагарлицький районний суд Київської області

Шевченко І. І.

Ухвала від 11.07.2023

Цивільне

Кагарлицький районний суд Київської області

Кириченко В. І.

Ухвала від 15.05.2023

Цивільне

Кагарлицький районний суд Київської області

Кириченко В. І.

Ухвала від 03.05.2023

Цивільне

Кагарлицький районний суд Київської області

Кириченко В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні