Ухвала
від 31.07.2023 по справі 632/1042/23
ПЕРВОМАЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 632/1042/23

провадження № 2/632/413/23

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про задоволення заяви про самовідвід судді

31 липня 2023 р. м. Первомайський

Первомайський міськрайонний суд Харківської області у складі:

судді Кочнєва О.В.,

за участі секретаря Клименко А.В.,

розглянувши до відкриття провадження у справі питання самовідводу головуючого по справі судді Кочнєва Олег Володимировича від розгляду цивільної справи за позовною заявою неповнолітнього ОСОБА_1 до ОСОБА_2 , третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет позову, без участі на боці сторін по справі орган опіки та піклування в особі виконавчого комітету Олексіївської сільської ради Лозівського району Харківської області, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог на предмет позову станом на час подання позовної заяви, на стороні позивача ОСОБА_3 , про позбавлення батьківських прав,

ВСТАНОВИВ:

19.07.2023 року до провадження судді Кочнєва О.В. надійшла вказана цивільна справа.

31.07.2023 року ухвалою суду було задоволено заяву про самовідвід секретаря судового засідання Клименко А.В. через те, що позивач по справі є її двоюрідним племінником за лінією її чоловіка ОСОБА_4 , якому померла мати позивача ОСОБА_5 приходилася двоюрідною сестрою, що викликає сумнів у її неупередженості та об`єктивності в разі продовження участі у розгляді справи як секретаря судового засідання.

Після задоволення вказаного відводу секретаря судового засідання головуючий у справі суддя Кочнєв О.В. заявив самовідвід від розгляду вказаної справи через те, що оскільки секретар судового засідання Клименко А.В. знаходиться разом із суддею в одному кабінеті через відсутність вільних приміщень у будівлі Первомайського міськрайонного суду Харківської області за адресою: м. Первомайський, 3 мікрорайон, буд. 1-А, має доступ до усіх справ, які знаходяться у провадженні головуючого та, нарешті, має доступ до усіх справ в програмі документообігу Первомайського міськрайонного суду Харківської області КП «Д-3», що з боку будь-яких учасників даної цивільної справи може бути сприйняте як можливість впливу на розгляд справи по суті з будь-яких мотивів.

Враховуючи те, що провадження у справі не відкрито, вказане питання вирішується складом суду без участі інших учасників провадження та без фіксування судового засідання звукозаписувальним технічним засобом.

Відповідно до ч.9 ст.40 ЦПК України питання про самовідвід судді вирішується в нарадчій кімнаті ухвалою суду, що розглядає справу .

Таким чином, питання самовідводу головуючого по справі вирішується складом суду, який слухає справу, ухвалою суду, що передбачає проведення судового засідання.

Вирішуючи питання про самовідвід головуючого по справі суд зазначає, що він заявлений у порядку п.5 ч.1 ст.36 ЦПК України, а саме через наявність інших підстав, які викликають сумнів в неупередженості та об`єктивності головуючого судді.

Відповідно доч.1ст.39ЦПК Україниз підстав, зазначених устаттях 36,37і38цього Кодексу,суддя,секретар судовогозасідання,експерт,спеціаліст,перекладач зобов`язанізаявити самовідвід.

Вирішуючи питання самовідводу по суті, судом встановлено, що наказом керівника апарату Первомайського міськрайонного суду Харківської області від 14.02.2023 року №02/03-06 «Про призначення ОСОБА_6 » ОСОБА_6 призначена на час військового стану без проведення конкурсу на посаду секретаря судового засідання Первомайського міськрайонного суду Харківської області та на час повноважень судді Кочнєва О.В. закріплена за вказаним складом суду.

Вказаний секретар судового засідання знаходиться у одному кабінету з головуючим по справі суддею Кочнєвим О.В. за адресою будівлі суду: м. Первомайський, 3 мікрорайон, буд. 1-А, має доступ до усіх справ судді у паперовій та електронній формі у програмі КП «Д-3», що може бути сприйняте будь-яким учасником справи як можливість впливати на остаточне та попередні судові рішення у даній справі, а відповідно це є безумовною підставою як для самовідводу, так і для відводу складу суду в даній справі.

Таким чином, заявлений головуючим по справі суддею Кочнєвим О.В. самовідвід від розгляду даної справи підлягає задоволенню з підстав наявності інших обставин, які викликають сумнів в неупередженості та об`єктивності судді Кочнєва О.В. при її розгляді.

Згідно з ч.1 ст.40 ЦПК України питання про відвід (самовідвід) судді може бути вирішено як до, так і після відкриття провадження у справі.

Виходячи з вищенаведеного, керуючись п.5 ч.1 ст.36, ч.1 ст.39, ч.1, ч.9 та ч.10 ст.40 ЦПК України, абз. 4 ч.1 ст.1 Закону України «Про запобігання корупції», суд

УХВАЛИВ:

Заяву головуючого по справі судді Первомайського міськрайонного суду Харківської області Кочнєва Олег Володимировича про самовідвід від розгляду цивільної справи задовольнити.

Відвести суддю Первомайського міськрайонного суду Харківської області Кочнєва Олега Володимировича від участі у розгляді цивільної справи №632/1042/23, провадження №2/632/413/23.

Ухвала оскарженню не підлягає та набирає чинності з моменту її проголошення у судовому засіданні.

Суддя - Олег КОЧНЄВ

СудПервомайський міськрайонний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення31.07.2023
Оприлюднено01.08.2023
Номер документу112506874
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із сімейних відносин, з них про позбавлення батьківських прав

Судовий реєстр по справі —632/1042/23

Ухвала від 15.05.2024

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Тичкова О. Ю.

Ухвала від 15.05.2024

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Тичкова О. Ю.

Ухвала від 30.04.2024

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Тичкова О. Ю.

Рішення від 06.03.2024

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Библів С. В.

Рішення від 06.03.2024

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Библів С. В.

Ухвала від 09.01.2024

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Библів С. В.

Ухвала від 13.11.2023

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Библів С. В.

Ухвала від 24.10.2023

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Библів С. В.

Ухвала від 28.09.2023

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Библів С. В.

Ухвала від 18.08.2023

Цивільне

Первомайський міськрайонний суд Харківської області

Библів С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні