Ухвала
від 01.08.2023 по справі 188/465/22
ПЕТРОПАВЛІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 188/465/22

Провадження № 1-в/188/80/2023

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 серпня 2023 року смт. Петропавлівка

Петропавлівський районний суд Дніпропетровської області у складі:

головуючої судді ОСОБА_1

секретар судового засідання ОСОБА_2

кримінальне провадження №12022041530000036

подання начальника Синельниківського районного відділу №1 філії державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області

ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_1 , народився: с.Добринька Петропавлівського району Дніпропетровської області, громадянин України, зареєстрований та проживає за адресою : АДРЕСА_1 , працює трактористом в ТОВ «Авангард»,

засуджений 20.06.2022 року Петропавлівським районним судом Дніпропетровської області за ч. 2 ст. 197-1 КК України до обмеження волі на строк 2 (два) роки, на підставі ст.75 КК України звільнений від відбування покарання з іспитовим строком один рік, з покладенням обов`язків, передбачених ст. 76 КК України

прокурор ОСОБА_4

в судовому засіданні

ВСТАНОВИВ:

До суду надійшло подання начальника Синельниківського районноговідділу №1філії державноїустанови «Центрпробації» уДніпропетровській області про звільнення від покарання по закінченню випробувального терміну ОСОБА_3 , який був засуджений вироком Петропавлівського районного суду Дніпропетровської області від 20.06.2022року за ч. 2 ст. 197-1 КК України до обмеження волі на строк 2 (два) роки, на підставі ст.75 КК України звільнений від відбування покарання з іспитовим строком один рік, з покладенням обов`язків, передбачених ст. 76 КК України.

В поданнівказано,що ОСОБА_3 за часперебування на обліку зарекомендував себе добре, до адміністративної та кримінальної відповідальності не притягувався.

За час перебування на обліку відділу з засудженим постійно проводилися профілактичні бесіди, які спрямовані на його виправлення та не вчинення з його боку нових кримінальних та адміністративних правопорушень. Матеріалів щодо вчинення кримінального правопорушення стосовно ОСОБА_3 з відділу поліції №4 до відділу протягом перебування на обліку не надходили. Під час перебування на обліку не було виявлено жодної криміногенної потреби.

Відповідно до характеристики з Брагинівської сільської ради зазначено, що стосовно ОСОБА_3 за період проживання на території сільської ради зауважень та скарг не надходило. Відповідно до характеристики з місця роботи зазначено, що за час роботи ОСОБА_3 зарекомендував себе з позитивної сторони. З колегами знаходиться в дружніх відносинах, доброзичливий і уважний.

Враховуючи викладене, на підставі ч.1 ст. 78 КК України та ч.2 ст. 165 КВК України, прохають вирішити питання про звільнення від покарання по закінченню випробувального терміну ОСОБА_3 .

В судове засідання представник органу пробації надав заяву про розгляд справи у їх відсутність, подання підтримали та прохають його задовольнити.

Засуджений в судове засідання подав заяву про розгляд справи у його відсутність, з поданням згоден.

Прокурор в судове засідання подав заяву про розгляд справи у його відсутність, подання органу пробації підтримав та прохає його задовольнити.

Суд вивчивши матеріали справи, вважає, що подання необхідно задовольнити з огляду на наступні обставини.

Судом встановлено, що ОСОБА_3 був засуджений вироком Петропавлівського районного суду Дніпропетровської області від 20.06.2022 року за ч. 2 ст. 197-1 КК України до обмеження волі на строк 2 (два) роки, на підставі ст.75 КК України звільнений від відбування покарання з іспитовим строком один рік, з покладенням обов`язків, передбачених ст. 76 КК України.

За часперебування наобліку в Синельниківському районному відділу №1 філії державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області засуджений не притягувався до адміністративної та кримінальної відповідальності.

Враховуючи зазначене суд приходить до висновку, подання начальника Синельниківського районного відділу №1 філії державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області про звільнення від покарання по закінченню випробувального терміну щодо засудженого ОСОБА_3 підлягає задоволенню.

Відповідно до ч. 1 ст. 78 КК України після закінчення іспитового строку засуджений, який виконав покладені на нього обов`язки та не вчинив нового злочину, звільняється судом від призначеного йому покарання.

Пункт 9 частини 1 статті 537 КПК України передбачає, що під час виконання вироків суд, визначений частиною другою статті 539 цього Кодексу, має право вирішувати питання про звільнення від призначеного покарання з випробуванням після закінчення іспитового строку.

Пункт 3 частини 2 статті 539 КПК України передбачає, що клопотання (подання) про вирішення питання, пов`язаного із виконанням вироку подається до місцевого суду, в межах територіальної юрисдикції якого проживає засуджений, у разі необхідності вирішення питань, передбачених пунктом 9 частини першої статті 537 цього Кодексу.

Відповідно до п.2 ч.5 ст.539 КПК України неприбуття в судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про місце та час розгляду клопотання (подання), не перешкоджає проведенню судового розгляду, крім випадків, коли їх участь визнана судом обов`язковою або особа повідомила про поважні причини неприбуття.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.369-372, 537, 539 КПК України, ст. 78 КК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Подання начальника Синельниківського районного відділу №1 філії державної установи «Центр пробації» у Дніпропетровській області про звільнення від покарання по закінченню випробувального терміну щодо засудженого ОСОБА_3 задовольнити.

ОСОБА_3 звільнити від відбування призначеного вироком Петропавлівського районного суду Дніпропетровської області від 20.06.2022 року покарання з випробувальним терміном по закінченню випробувального терміну.

Апеляційна скарга може бути подана на ухвалу суду протягом семи днів з дня її оголошення.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після прийняття рішення судом апеляційної інстанції.

Ухвала може бути оскаржена до Дніпровського апеляційного суду через Петропавлівський районний суд Дніпропетровської області.

Суддя ОСОБА_1

СудПетропавлівський районний суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення01.08.2023
Оприлюднено02.08.2023
Номер документу112541774
СудочинствоКримінальне
КатегоріяСправи в порядку виконання судових рішень у кримінальних провадженнях про звільнення від призначеного покарання з випробовуванням після закінчення іспитового строку

Судовий реєстр по справі —188/465/22

Ухвала від 01.08.2023

Кримінальне

Петропавлівський районний суд Дніпропетровської області

Курочкіна О. М.

Вирок від 20.06.2022

Кримінальне

Петропавлівський районний суд Дніпропетровської області

Місюра К. В.

Ухвала від 01.06.2022

Кримінальне

Петропавлівський районний суд Дніпропетровської області

Місюра К. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні