Постанова
від 01.08.2023 по справі 227/1575/23
ДОБРОПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДОНЕЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

01.08.2023 227/1575/23

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

01 серпня 2023 року суддя Добропільського міськрайонного суду Донецької області Притуляк С.А., розглянувши питання про витребування доказів у справі про адміністративне правопорушення, -

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Добропільського міськрайонного суду Донецької області на розгляді перебуває адміністративний матеріал відносно ОСОБА_1 про притягнення його до адміністративної відповідальності за ст. 124 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Досліджуючи матеріали справи, судом встановлено, що одним із учасників ДТП, яка трапилася 17.05.2023 року о 08.00 годині на автодорозі м. Білицьке-м. Добропілля, був о/у СКП ВП №1 Покровського РУП ГУНП в Донецькій області ОСОБА_2 на службовому автомобілі марки Renfult Logan д/н НОМЕР_1 , в якому був розташований вимірювальний прилад для визначення швидкості.

Розділом ІІІ Інструкції із застосування органами та підрозділами поліції технічних приладів і технічних засобів, що мають функції фото- і кінозйомки, відеозапису, засобів фото- і кінозйомки, відеозапису встановлений порядок застосування відеореєстраторів, встановлених на службових транспортних засобах.

Відповідно доцього розділувідеореєстратор можебути встановленийусередині салонуслужбового транспортногозасобу та/абозовні длямаксимальної фіксаціїнавколишньої обстановкита/абовнутрішньої частинисалону вспосіб,що незаважає оглядуводія. Включення відеореєстратора здійснюється з моменту початку виконання службових обов`язків або спеціальної поліцейської операції, а відеозапис ведеться безперервно до її завершення, при цьому в процесі включення відеореєстратора поліцейський переконується в точності встановлених на пристрої дати та часу. Залежно від наявних режимів відеореєстратора та освітлення відеозапис здійснюється у відповідному режимі денної або нічної зйомки.

З огляду на викладене, з метою повного та всебічного з`ясування обставин справи, суд вважає за необхідне витребувати з ВП №1 Покровського РУП ГУНП в Донецькій області відомості про наявність або відсутність в службовому автомобілі марки Renfult Logan д/н НОМЕР_1 відеореєстратора усередині салону службового транспортного засобу.

Крім того, до матеріалів протоколу на окремих 2х аркушах була долучена копія Схеми місця ДТП, яка сталася 17.05.2023 року о 08.00 годині на а/д Олександрівка-Покровськ Т05-15, яка складена працівником СРПП ВП №1 Покровського РУП ГУНП в Донецькій області.

Оскільки у суду виникли питання щодо її складання, суд вважає необхідним викликати поліцейського СРПП ВП №1 Покровського РУП ГУНП в Донецькій області старшого сержанта поліції ОСОБА_3 , для дачі особистих пояснень.

Враховуючи викладене та керуючись ст. ст. 245, 251, 278, 280 КУпАП,

ПОСТАНОВИВ:

Викликати поліцейського СРПП ВП №1 Покровського РУП ГУНП в Донецькій області старшого сержанта поліції Гурко Андрія Олександровича в судове засідання, яке відбудеться 29 серпня 2023 року о 15:00 годині в приміщенні Добропільського міськрайонного суду Донецької області, щодо розгляду справи про притягнення до адміністративної відповідальності ОСОБА_1 за вчинення адміністративного правопорушення, передбаченого ст. 124 КУпАП.

Витребувати з ВП №1 Покровського РУП ГУНП в Донецькій області письмову інформацію з доказами про те, чи наявний або відсутній в службовому автомобілі марки Renfult Logan д/н НОМЕР_1 відеореєстратор усередині салону службового транспортного засобу.

Витребувані докази надати суду у строк до 29.08.2023 року.

Постанова оскарженню не підлягає.

Суддя С.А. Притуляк

Дата ухвалення рішення01.08.2023
Оприлюднено03.08.2023
Номер документу112573828
СудочинствоАдмінправопорушення
КатегоріяАдміністративні правопорушення на транспорті, в галузі шляхового господарства і зв’язку Порушення правил дорожнього руху, що спричинило пошкодження транспортних засобів, вантажу, автомобільних доріг, вулиць, залізничних переїздів, дорожніх споруд чи іншого майна

Судовий реєстр по справі —227/1575/23

Постанова від 17.10.2023

Адмінправопорушення

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Притуляк С. А.

Постанова від 29.08.2023

Адмінправопорушення

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Притуляк С. А.

Постанова від 01.08.2023

Адмінправопорушення

Добропільський міськрайонний суд Донецької області

Притуляк С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні