Ухвала
від 02.08.2023 по справі 290/908/23
РОМАНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

290/908/23

УХ ВА ЛА

смт. Романів 02 серпня2023 року

Романівський районний суд Житомирської області в складі судді Ковальчука М.В., вирішуючи питання про прийняття до розгляду позовної заяви ОСОБА_1 ,-

В С Т А Н О В И В :

В липні 2023 року ОСОБА_1 звернувся до суду з позовом, в якому просить визнати незаконним та скасувати рішення 14 сесії VIII скликання Миропільської селищної ради Житомирського району Житомирської області «Про затвердження технічної документації із землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості), проектів із землеустрою щодо відведення земельних ділянок та передачу у приватну власність» № 27 від 23 грудня 2021 року та скасувати державну реєстрацію земельної ділянки кадастровий номер 1821455600:12:000:0370 площею 1,0000 га з цільовим призначенням для ведення особистого селянського господарства, яка передана згідно оспорюваного рішення у власність ОСОБА_2 , з припиненням речового права на вказану земельну ділянку, посилаючись на те, що зазначена площа земельної ділянки знаходиться у її приватній власності.

Окрім цього, ОСОБА_1 заявила клопотання про витребування від Головного управління Держгеокадастру в Житомирській області копію технічної документації (проект землеустрою) на земельну ділянку кадастровий номер 1821455600:12:000:0370 площею 1,0000 га, яка передана у власність ОСОБА_2 .

Позовна заява щодо форми і змісту відповідає вимогам Цивільного процесуального законодавства та позивачем виконані вимоги закону щодо надання копій позовної заяви та копій документів, що додаються до неї. Підстав для повернення заяви, залишення її без руху, відмови у відкритті провадження не вбачається.

Враховуючи категорію справи, обраний позивачем спосіб захисту, обсяг та характер доказів у справі, даний спір, згідно статті 274 Цивільного процесуального кодексу України (далі ЦПК України), підлягає розгляду за правилами загального позовного провадження.

Статтею 84ЦПК Українипередбачено правоучасника справи,у разінеможливості самостійнонадати докази,подати клопотанняпро витребуваннядоказів судом,в якомуповинно бутизазначено: якийдоказ витребовується; обставини,які можепідтвердити цейдоказ,або аргументи,які вінможе спростувати; підстави,з якихвипливає,що цейдоказ маєвідповідна особа; вжиті особою, яка подає клопотання, заходи для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу.

Враховуючи, що клопотання позивача відповідає вимогам статті 84 ЦПК України, суд приходить до переконання про необхідність його задоволення.

Керуючись статтями 84, 187, 190, 191,197 ЦПК України, суд, -

В И Р І Ш И В :

Відкрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 (адреса місця проживання: АДРЕСА_1 ) до Миропільської селищної ради Житомирського району Житомирської області (адреса місцязнаходження: вул. Центральна, 38 смт. Миропіль Житомирський район Житомирська область) про визнання незаконним рішення та скасування державної реєстрації земельної ділянки, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору ОСОБА_2 (адреса місця проживання: АДРЕСА_2 ), Головне управління Держгеокадастру в Житомирській області (адреса місцязнаходження: вул. Довженка, 45 м. Житомир).

Розглядати справу за правилами загального позовного провадження.

Почати підготовче провадження та призначити підготовче засідання на 23жовтня 2023року на14годину в залі судових засідань № 1 в приміщенні Романівського районного суду Житомирської області, про що повідомити учасників справи (вул. Небесної Сотні, 86/10 смт. Романів Житомирська область).

Запропонувати:

- відповідачу, протягом 15 днів із дня вручення даної ухвали, подати відзив, в якому, з дотриманням вимог статті 178 ЦПК України, викласти свої заперечення проти позову та надати всі письмові, електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову;

- третім особам, які незаявляють самостійних вимог щодо предмету спору, подати, з дотриманням вимог частин 3-6 статті 178 ЦПК України, пояснення щодо позову, протягом 15 днів з дня отримання даної ухвали, а щодо відзиву - протягом 10 днів з дня його отримання.

- позивачу та відповідачу надати відповідь на пояснення третіх осіб щодо позову або відзиву до закінчення підготовчого провадження.

Клопотання ОСОБА_1 про витребування доказів задовольнити.

Витребувати відГоловного управлінняДержгеокадастру вЖитомирській області(адресамісцязнаходження:вул.Довженка,45м.Житомир) копію технічної документації (проект землеустрою) на земельну ділянку кадастровий номер 1821455600:12:000:0370 площею 1,0000 га, яка передана у власність ОСОБА_2 .

Встановити строк для подачі до суду доказів - до 22 жовтня 2023 року.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі одночасно з копією позовної заяви та копіями доданих до неї документів направити учасникам справи.

Інформацію щодо даної справи в мережі інтернет можна отримати на офіційному веб-порталі судової влади України за посиланням: http://ro.zt.court.gov.ua/sud0621/

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя М.В. Ковальчук

Відповідно до частин 7-9 статті 84 ЦПК України особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази.

СудРоманівський районний суд Житомирської області
Дата ухвалення рішення02.08.2023
Оприлюднено04.08.2023
Номер документу112577176
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: визнання незаконним акта, що порушує право власності на земельну ділянку

Судовий реєстр по справі —290/908/23

Ухвала від 23.10.2023

Цивільне

Романівський районний суд Житомирської області

Ковальчук М. В.

Ухвала від 02.08.2023

Цивільне

Романівський районний суд Житомирської області

Ковальчук М. В.

Ухвала від 18.07.2023

Цивільне

Романівський районний суд Житомирської області

Ковальчук М. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні