Ухвала
від 01.08.2023 по справі 914/2138/23
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

01.08.2023 Справа № 914/2138/23

Суддя Господарського суду Львівської області Петрашко М.М., розглянувши матеріали

зустрічної позовної заяви Приватного підприємства "Барт-Інвест"

до відповідача за зустрічним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Інвест-Юрсервіс"

про визнання права власності на земельну ділянку

у справі №914/2138/23

за первісним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Інвест-Юрсервіс"

до відповідача за первісним позовом Приватного підприємства "Барт-Інвест"

про визнання недійсним акту прийому-передачі майна

ВСТАНОВИВ

У провадженні Господарського суду Львівської області перебуває справа №914/2138/23 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Інвест- Юрсервіс" до відповідача Приватного підприємства "Барт-Інвест" про визнання недійсним акту прийому-передачі майна.

Ухвалою суду від 17.07.2023 справу прийнято до розгляду та відкрито провадження у справі за правилами загального позовного провадження, підготовче засідання призначено на 15.08.2023.

Відповідачем у даній справі Приватним підприємством "Барт-Інвест" у строк встановлений судом для подання відзиву на позовну заяву було подано зустрічну позовну заяву до відповідача за зустрічним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Інвест-Юрсервіс" про визнання права власності на земельну ділянку.

Відповідно до частини 1, частини 2 та частини 3 статті 180 Господарського процесуального кодексу України, відповідач має право пред`явити зустрічний позов у строк для подання відзиву. Зустрічний позов приймається до спільного розгляду з первісним позовом, якщо обидва позови взаємопов`язані і спільний їх розгляд є доцільним, зокрема, коли вони виникають з одних правовідносин або коли задоволення зустрічного позову може виключити повністю або частково задоволення первісного позову. Вимоги за зустрічним позовом ухвалою суду об`єднуються в одне провадження з первісним позовом.

Перевіривши відповідність зустрічної позовної заяви вимогам статей 162, 164, 172, 173 Господарського процесуального кодексу України, враховуючи те, що обидва позови взаємопов`язані і спільний їх розгляд є доцільним, зокрема, оскільки вони стосуються однієї і тієї ж земельної ділянки, суд дійшов висновку прийняти зустрічний позов до розгляду, об`єднавши вимоги за зустрічним позовом в одне провадження з первісним позовом.

Керуючись статтями 12, 20, 162, 164, 178, 180, 234, Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ

1. Прийняти зустрічний позов Приватного підприємства "Барт-Інвест" до спільного розгляду з первісним позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Інвест-Юрсервіс" у справі № 914/2138/23.

2. Вимоги за зустрічним позовом об`єднати в одне провадження з первісним позовом.

3. Підготовче засідання призначити на 15.08.23 на 11:30 год у приміщенні Господарського суду Львівської області за адресою: 79014, місто Львів, вулиця Личаківська, 128 (другий поверх, зал судових засідань №7).

4. Встановити відповідачу за зустрічним позовом строк у 15 календарних днів з дня отримання цієї ухвали для подання відзиву на зустрічний позов. Копія відзиву та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. Роз`яснити, що в разі ненадання відповідачем у встановлений судом строк без поважних причин відзиву, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

5. Встановити позивачу за зустрічним позовом строк у 5 календарних днів з дня отримання відзиву на позов для подання відповіді на відзив за зустрічним позовом. Копія відповіді на відзив та доданих до неї документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відповіді на відзив до суду.

6. Встановити відповідачу за зустрічним позовом строк у 5 календарних днів з дня отримання відповіді на відзив за зустрічним позовом для подання заперечення. Копія заперечення та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) запереченням до суду.

Ухвала набирає законної сили відповідно до статті 235 Господарського процесуального кодексу України.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи на сторінці Господарського суду Львівської області на офіційному вебпорталі судової влади України в мережі інтернет, а саме: https://lv.arbitr.gov.ua/sud5015/ .

При наявності кваліфікованого електронного підпису учасники справи можуть надсилати документи на електронну адресу Господарського суду Львівської області, а саме: inbox@lv.arbitr.gov.ua.

Для зручності учасники справи можуть зареєструватися в підсистемі "Електронний суд", за допомогою якої можна створювати та надсилати в електронному вигляді заяви по суті справи, заяви з процесуальних питань (клопотання) чи інші документи до суду, інших органів та установ у системі правосуддя, а також отримувати інформацію про стан і результати їх розгляду.

Суддя Петрашко М.М.

Дата ухвалення рішення01.08.2023
Оприлюднено04.08.2023
Номер документу112577963
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання недійсним акту прийому-передачі майна

Судовий реєстр по справі —914/2138/23

Рішення від 14.09.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Петрашко М.М.

Ухвала від 18.08.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Петрашко М.М.

Ухвала від 15.08.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Петрашко М.М.

Ухвала від 01.08.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Петрашко М.М.

Ухвала від 17.07.2023

Господарське

Господарський суд Львівської області

Петрашко М.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні