Ухвала
від 02.08.2023 по справі 391/587/23
КОМПАНІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

КОМПАНІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 391/587/23

Провадження № 2-а/391/5/23

У Х В А Л А

про відкриття провадження

02.08.2023 селище Компаніївка

Суддя Компаніївського районного суду Кіровоградської області Ревякіна О.В., розглянувши адміністративний позов ОСОБА_1 до Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області про скасування постанови у справі про адміністративне правопорушення,

ВСТАНОВИВ:

Позивач ОСОБА_1 звернувся до суду з адміністративним позовом, в якому просить суд скасувати постанову від 15.07.2023 серії БАД № 167050 про накладення адміністративного стягнення по справі про адміністративне правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксоване не в автоматичному режимі.

Ухвалою суду від 27.07.2023 позов залишено без руху з наданням строку на усунення недоліків. 02.08.2023 позивач усунув недоліки надавши уточнену позовну заяву та квитанцію про сплату судового збору.

Спір виник із публічно-правових відносин та відповідно до статті 19 Кодексу адміністративного судочинства України належить до юрисдикції адміністративних судів і підлягає розгляду у порядку адміністративного судочинства.

Позовна заява відповідає вимогам, встановленим статтями 160, 161 та 172 Кодексу адміністративного судочинства України, та подана з дотриманням правил підсудності особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність.

Підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви або відмови у відкритті провадження в адміністративній справі, встановлених Кодексом адміністративного судочинства України, немає.

Відповідно до положень статті 12 Кодексу адміністративного судочинства України справа підлягає розгляду за правилами спрощеного позовного провадження.

Відповідно до ч. 5 ст. 262 КАС України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої зі сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

У відповідності до ч. 1 ст. 286 КАС України адміністративна справа з приводу рішень, дій чи бездіяльності суб`єктів владних повноважень у справах про притягнення до адміністративної відповідальності вирішується місцевими загальними судами як адміністративними судами протягом десяти днів з дня відкриття провадження у справі.

Враховуючи скорочені строки розгляду справ зазначеної категорії, відсутність клопотання про розгляд справи в спрощеному провадженні з викликом сторін, суд вважає, що є підстави для розгляду справи в спрощеному провадженні без виклику сторін.

З метою повного, всебічного та об`єктивного розгляду справи, реалізуючи принцип офіційного з`ясування всіх обставин у справі суд вважає за необхідне витребувати у Кропивницького районного управління поліції Головного управління національної поліції в Кіровоградській області оригінал постанови про накладення адміністративного стягнення по справі про адміністративне правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксованого не в автоматичному режимі серії БАД № 167050, складеної 15.07.2023 інспектором з РПП СПД № 1 (смт.Компаніївка) ВП № 2 (м. Кропивницький) Кропивницького РУП ГУНП в Кіровоградській області Мельником Максимом Миколайовичем відносно ОСОБА_1 та запис з відеореєстратора службового автомобіля та нагрудної камери поліцейського з фіксацією подій вчинення ОСОБА_1 адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1, 4 ст. 126, ч.5 ст. 121, ст. 125 КУпАП та розгляду справи про вказане адміністративне правопорушення.

Керуючись статями 12, 72, 80, 171, 248, 261-263, 286 КАС України, суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Головного управління Національної поліції в Кіровоградській області про скасування постанови у справі про адміністративне правопорушення прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі.

Призначити розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін суддею одноособово.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі надіслати учасникам справи.

Одночасно з копією ухвали про відкриття провадження у справі відповідачу надіслати копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позов за нормами ст.ст. 162,175КАС України до 25.08.2023 року.

Роз`яснити відповідачу, що копія відзиву та доданих до нього документів повинна бути надіслана (надана) іншим учасникам справи одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду. До відзиву додаються: 1) докази, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються заперечення відповідача, якщо такі докази не надані позивачем; 2) документи, що підтверджують надіслання (надання) відзиву і доданих до нього доказів іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Витребувати у Кропивницького районного управління поліції Головного управління національної поліції в Кіровоградській області оригінал постанови про накладення адміністративного стягнення по справі про адміністративне правопорушення у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху, зафіксованого не в автоматичному режимі серії БАД № 167050, складеної 15.07.2023 інспектором з РПП СПД № 1 (смт.Компаніївка) ВП № 2 (м. Кропивницький) Кропивницького РУП ГУНП в Кіровоградській області Мельником Максимом Миколайовичем відносно ОСОБА_1 та запис з відеореєстратора службового автомобіля та нагрудної камери поліцейського з фіксацією подій вчинення ОСОБА_1 адміністративного правопорушення, передбаченого ч.1, 4 ст. 126, ч.5 ст. 121, ст. 125 КУпАП та розгляду справи про вказане адміністративне правопорушення.

Роз`яснити працівникам Кропивницького районного управління поліції Головного управління національної поліції в Кіровоградській області, що будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені КАС України.

Витребувані докази надати суду до 25.08.2023 року.

Учасники справи можуть отримати інформацію по справі на офіційному веб-порталі судової влади України за веб-адресою: http://km.kr.court.gov.ua/sud1110/.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя О.В. Ревякіна

Дата ухвалення рішення02.08.2023
Оприлюднено04.08.2023
Номер документу112589695
СудочинствоАдміністративне
Сутьадміністративне правопорушення

Судовий реєстр по справі —391/587/23

Рішення від 09.10.2023

Адміністративне

Компаніївський районний суд Кіровоградської області

Ревякіна О. В.

Ухвала від 11.09.2023

Адміністративне

Компаніївський районний суд Кіровоградської області

Ревякіна О. В.

Ухвала від 02.08.2023

Адміністративне

Компаніївський районний суд Кіровоградської області

Ревякіна О. В.

Ухвала від 27.07.2023

Адміністративне

Компаніївський районний суд Кіровоградської області

Ревякіна О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні