Ухвала
від 03.08.2023 по справі 612/398/23
БЛИЗНЮКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

612/398/23

2-в/612/1/23

УХВАЛА

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

03 серпня 2023 року смт Близнюки

Близнюківський районний суд Харківської області у складі:

головуючого судді Лобановської С.М.

за участю секретаря судового засідання Шевченко О.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт Близнюки матеріали, які надійшли з Харківського апеляційного суду з ухвалою щодо відновлення втраченого провадження по справі за апеляційною скаргою ОСОБА_1 на рішення Близнюківського районного суду Харківської області по справі № 2-о-13/08 від 10.06.2008 за заявою Надеждинської сільської ради Близнюківського району Харківської області, правонаступник: Близнюківська селищна рада Лозівського району Харківської області, про визнання відумерлою спадщини після померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 , заінтересовані особи: Близнюківська районна державна адміністрація Харківської області, правонаступник: Лозівська районна військова адміністрація Харківської області, Державний нотаріус Близнюківської державної нотаріальної контори Харківської області,

в с т а н о в и в:

До Близнюківського районного суду Харківської області з Харківського апеляційного суду надійшли матеріали апеляційного провадження ОСОБА_1 на рішення Близнюківського районного суду Харківської області від 10.06.2008 по справі № 2-о-13/08 за заявою Надеждинської сільської ради Близнюківського району Харківської області, правонаступник: Близнюківська селищна рада Лозівського району Харківської області, про визнання відумерлою спадщини після померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 , заінтересовані особи: Близнюківська районна державна адміністрація Харківської області, правонаступник: Лозівська районна військова адміністрація Харківської області, Державний нотаріус Близнюківської державної нотаріальної контори Харківської області, для виконання вимог ухвали від 21.06.2023 щодо відновлення втраченого провадження у цивільній справі за заявою Надеждинської сільської ради Близнюківського району Харківської області, правонаступник: Близнюківська селищна рада Лозівського району Харківської області, про визнання спадщини відумерлою, заінтересовані особи: Близнюківська районна державна адміністрація Харківської області, правонаступник: Лозівська районна військова адміністрація Харківської області, Державний нотаріус Близнюківської державної нотаріальної контори Харківської області.

Ухвалою суду від 05.07.2022 відкрито провадження щодо вирішення питання відновлення провадження та призначено судовий розгляд на 03.08.2023.

Згідно листа в.о. керівника апарату Близнюківського районного суду Харківської області Білоус А.О. від 14.06.2023 № 6/147/2023, який міститься в матеріалах справи, цивільна справа № 2-о-13/2008 за заявою Надеждинської сільської ради Близнюківського району Харківської області про визнання спадщини відумерлою знищена у 2022 році за закінченням терміну зберігання (Відповідно до Переліку судових справ і документів, що утворюються в діяльності суду, із зазначенням строків зберігання, затверджених наказом Державної судової адміністрації України від 07 грудня 2017 року №1087 (зі змінами), строк зберігання даної справи складає 5 років, ст. 55), оригінал судового рішення зберігається в архіві Близнюківського районного суду Харківської області. Копія зазначеного рішення була направлено до Харківського апеляційного суду 14.06.2023 (а.с. 20, 21).

13.07.2023 до суду від завідувача Близнюківської державної нотаріальної контори Харківської області Щербини В.В. надійшла заява про розгляд справи за її відсутністю, прийняття рішення по справі залишила на розсуд суду.

На електронну адресу суду 19.07.2023 представник районної військової адміністрації Попудренко Є.О. надіслав заяву про розгляд справи за його відсутністю. Крім того повідомив, що будь-яких документів по справі № 2-о-13/08, які збереглися в Близнюківській райдержадміністрації Харківської області до втрати провадження у цивільній справі та які стосуються цивільної справи, не виявлено.

03.08.2023 на електронну адресу суду від представника Близнюківської селищної ради Лозівського району Харківської області Павлюченко О.В. надійшла заява про розгляд справи за її відсутністю. Крім того в заяві повідомлено, що будь-яких документів по справі № 2-о-13/08, які збереглися в Близнюківській селищній раді до втрати провадження у цивільній справі та які стосуються цивільної справи, не виявлено.

Розгляд питання про відновлення втраченого судового провадження проведено з повідомленням учасників справи.

Враховуючи встановлені ч. 3 ст. 493 ЦПК України обмежені терміни розгляду питання про відновлення втраченого судового провадження, суд має констатувати вжиття всіх можливих заходів, направлених на відновлення втраченого судового провадження.

При вирішенні питання щодо можливості відновлення втраченого провадження судом врахована наявність судового рішення, яка міститься в матеріалах справи, та той факт, що провадження не втрачено, а знищено, в зв`язку з закінченням строку зберігання, що тягне за собою збереження процесуальних документів.

Згідно ст. 488 ЦПК України, відновлення втраченого повністю або частково судового провадження в цивільній справі, закінченій ухваленням рішення, або у якій провадження закрито, проводиться у порядку, встановленому ЦПК України.

Відповідно ст. 489 ЦПК України, втрачене судове провадження у цивільній справі може бути відновлене за заявою учасника справи або за ініціативою суду.

З огляду на викладене, та те, що жодних інших документів по даній справі надано сторонами не було, та той факт, що цивільна справа була знищена у зв`язку зі спливом терміну зберігання, а не втрачена, суд приходить до висновку про відмову у відновленні втраченого провадження у цивільній справі щодо відновлення втраченого провадження по справі № 2-о-13/08 за заявою Надеждинської сільської ради Близнюківського району Харківської області, правонаступник: Близнюківська селищна рада Лозівського району Харківської області, про визнання відумерлою спадщини після померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 , заінтересовані особи: Близнюківська районна державна адміністрація Харківської області, правонаступник: Лозівська районна військова адміністрація Харківської області, Державний нотаріус Близнюківської державної нотаріальної контори Харківської області.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 488, 493, 494 ЦПК України,

у х в а л и в:

Відмовити увідновленні втраченогопровадження у цивільній справі щодо відновлення втраченого провадження по справі № 2-о-13/08 за заявою Надеждинської сільської ради Близнюківського району Харківської області, правонаступник: Близнюківська селищна рада Лозівського району Харківської області, про визнання відумерлою спадщини після померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 , заінтересовані особи: Близнюківська районна державна адміністрація Харківської області, правонаступник: Лозівська державна районна адміністрація Харківської області, Державний нотаріус Близнюківської державної нотаріальної контори Харківської області.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Харківського апеляційного суду протягом 15 днів з дня її проголошення.

Суддя С.М. Лобановська

СудБлизнюківський районний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення03.08.2023
Оприлюднено04.08.2023
Номер документу112600050
СудочинствоЦивільне
КатегоріяЗаява про відновлення втраченого провадження

Судовий реєстр по справі —612/398/23

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Близнюківський районний суд Харківської області

Лобановська С. М.

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Близнюківський районний суд Харківської області

Лобановська С. М.

Постанова від 07.12.2023

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Тичкова О. Ю.

Постанова від 07.12.2023

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Тичкова О. Ю.

Ухвала від 23.10.2023

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Тичкова О. Ю.

Ухвала від 23.10.2023

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Тичкова О. Ю.

Ухвала від 21.08.2023

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Тичкова О. Ю.

Ухвала від 03.08.2023

Цивільне

Близнюківський районний суд Харківської області

Лобановська С. М.

Ухвала від 05.07.2023

Цивільне

Близнюківський районний суд Харківської області

Лобановська С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні