Ухвала
від 01.04.2024 по справі 612/398/23
БЛИЗНЮКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

612/398/23

2-в/612/1/24

УХВАЛА

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

01 квітня 2024 року смт Близнюки

Близнюківський районний суд Харківської області у складі:

головуючого судді Лобановської С.М.

за участю секретаря судового засідання Шевченко О.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в смт Близнюки матеріали, які надійшли з Харківського апеляційного суду з ухвалою щодо відновлення втраченого провадження по справі за апеляційною скаргою ОСОБА_1 на рішення Близнюківського районного суду Харківської області по справі № 2-о-13/08 від 10.06.2008 за заявою Надеждинської сільської ради Близнюківського району Харківської області, правонаступник: Близнюківська селищна рада Лозівського району Харківської області, про визнання відумерлою спадщини після померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 , заінтересовані особи: Близнюківська районна державна адміністрація Харківської області, правонаступник: Лозівська державна районна адміністрація Харківської області, Державний нотаріус Близнюківської державної нотаріальної контори Харківської області,

в с т а н о в и в:

До Близнюківського районного суду Харківської області після скасування ухвали Близнюківського районного суду Харківської області від 03.08.2023 про відмову у відновлення втраченого провадження у цивільній справі щодо відновлення втраченого провадження по справі № 2-о-13/08, з Харківського апеляційного суду для продовження розгляду надійшли матеріали апеляційного провадження ОСОБА_1 на рішення Близнюківського районного суду Харківської області від 10.06.2008 по справі № 2-о-13/08 за заявою Надеждинської сільської ради Близнюківського району Харківської області, правонаступник: Близнюківська селищна рада Лозівського району Харківської області, про визнання відумерлою спадщини після померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 , заінтересовані особи: Близнюківська районна державна адміністрація Харківської області, правонаступник: Лозівська державна районна адміністрація Харківської області, Державний нотаріус Близнюківської державної нотаріальної контори Харківської області, для виконання вимог ухвали від 21.06.2023 щодо відновлення втраченого провадження у цивільній справі за заявою Надеждинської сільської ради Близнюківського району Харківської області, правонаступник: Близнюківська селищна рада Лозівського району Харківської області, про визнання спадщини відумерлою, заінтересовані особи: Близнюківська районна державна адміністрація Харківської області, правонаступник: Лозівська державна районна адміністрація Харківської області, Державний нотаріус Близнюківської державної нотаріальної контори Харківської області.

Ухвалою суду від 28.02.2024 відкрито провадження щодо вирішення питання відновлення провадження та призначено судовий розгляд на 01.04.2024.

В судове засідання сторони по справі не з`явилися, надали заяви про розгляд справи без їх участі.

Заявниця ОСОБА_1 в судове засідання, крім того, надала заяву про залишення заяви про відновлення втраченого провадження без розгляду, оскільки відпала потреба, спір вирішено в добровільному порядку.

Згідно ч. 3 ст. 211 ЦПК України, учасник справи має право заявити клопотання про розгляд справи за його відсутності.

У зв`язку із неявкою в судове засідання всіх учасників справи, відповідно до положень ч. 2 ст. 247 ЦПК України, суд розглянув цивільну справу без здійснення фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного запису.

Судом встановлено, що відповідно до ухвали Харківського апеляційного суду від 21 червня 2023 року, матеріали апеляційної скарги ОСОБА_1 на рішення Близнюківського районного суду Харківської області від 10 червня 2008 року по справі за заявою Надеждинської сільської ради Близнюківського району Харківської області про визнання спадщини відумерлою направлено до Близнюківського районного суду Харківської області для вирішення питання про відновлення втраченого провадження.

Ухвалою Близнюківського районного суду Харківської області від 03 серпня 2023 року відмовлено у відновленні втраченого провадження у цивільній справі щодо відновлення втраченого провадження по справі № 2-о-13/08 за заявою Надеждинської сільської ради Близнюківського району Харківської області, правонаступник: Близнюківська селищна рада Лозівського району Харківської області, про визнання відумерлою спадщини після померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 , заінтересовані особи: Близнюківська районна державна адміністрація Харківської області, правонаступник: Лозівська державна районна адміністрація Харківської області, Державний нотаріус Близнюківської державної нотаріальної контори Харківської області.

В подальшому ухвалою Харківського апеляційного суду від 11 жовтня 2023 року апеляційну скаргу ОСОБА_1 на рішення Близнюківського районного суду Харківської області від 10.06.2008 по справі № 2-о-13/08 задоволено частково. Рішення Близнюківського районного суду Харківської області від 10.06.2008 скасовано. Заяву Надеждинської сільської ради Близнюківського району Харківської області про визнання спадщини відумерлою залишено без розгляду.

Після цього, ухвалою Харківського апеляційного суду від 07 грудня 2023 року апеляційну скаргу ОСОБА_1 на ухвалу Близнюківського районного суду Харківської області від 03.08.2023 по справі 612/398/23 (2-о-13/2008) про відмову у відновленні втраченого провадження по цивільній справі задоволено. Ухвалу Близнюківського районного суду Харківської області від 03.08.2023 скасовано. Справу направлено для продовження розгляду до суду першої інстанції.

01.04.2024 заявниця ОСОБА_1 в судове засідання надала заяву про залишення заяви про відновлення втраченого провадження без розгляду, оскільки відпала потреба, спір вирішено в добровільному порядку.

Враховуючи вищевказане, у розгляді питання про відновлення втраченого судового провадження у цивільній справі № 2-о-13/2008 за заявою Надеждинської сільської ради Близнюківського району Харківської області про визнання спадщини відумерлою немає необхідності, в зв`язку із скасуванням рішення Близнюківського районного суду Харківської області від 10.06.2008.

Відповідно до ч. 2 ст. 492 ЦПК України, якщо мета звернення до суду, зазначена заявником, не пов`язана із захистом його прав та інтересів або заявник відкликав заяву про відновлення втраченого судового провадження - суд своєю ухвалою повертає заяву або залишає її без розгляду, якщо провадження було відкрито.

Зважаючи на той факт, що провадження у даній справі про відновлення втраченого судового провадження відкрито, суд вбачає наявність правових підстав для залишення заяви без розгляду.

Керуючись ст. 492 ЦПК України, суд,

у х в а л и в:

Заяву ОСОБА_1 про залишення заяви про відновлення втраченого провадждення без розгляду задовольнити.

Матеріали, які надійшли з Харківського апеляційного суду з ухвалою щодо відновлення втраченого провадження по справі за апеляційною скаргою ОСОБА_1 на рішення Близнюківського районного суду Харківської області по справі № 2-о-13/08 від 10.06.2008 за заявою Надеждинської сільської ради Близнюківського району Харківської області, правонаступник: Близнюківська селищна рада Лозівського району Харківської області, про визнання відумерлою спадщини після померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 , заінтересовані особи: Близнюківська районна державна адміністрація Харківської області, правонаступник: Лозівська державна районна адміністрація Харківської області, Державний нотаріус Близнюківської державної нотаріальної контори Харківської області залишити без розгляду.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Харківського апеляційного суду протягом 15 днів з дня її проголошення.

СуддяС.М. Лобановська

Дата ухвалення рішення01.04.2024
Оприлюднено02.04.2024
Номер документу118027021
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання відумерлою спадщини після померлого ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 , заінтересовані особи: Близнюківська районна державна адміністрація Харківської області, правонаступник: Лозівська державна районна адміністрація Харківської області, Державний нотаріус Близнюківської державної нотаріальної контори Харківської області

Судовий реєстр по справі —612/398/23

Ухвала від 01.04.2024

Цивільне

Близнюківський районний суд Харківської області

Лобановська С. М.

Ухвала від 28.02.2024

Цивільне

Близнюківський районний суд Харківської області

Лобановська С. М.

Постанова від 07.12.2023

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Тичкова О. Ю.

Постанова від 07.12.2023

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Тичкова О. Ю.

Ухвала від 23.10.2023

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Тичкова О. Ю.

Ухвала від 23.10.2023

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Тичкова О. Ю.

Ухвала від 21.08.2023

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Тичкова О. Ю.

Ухвала від 03.08.2023

Цивільне

Близнюківський районний суд Харківської області

Лобановська С. М.

Ухвала від 05.07.2023

Цивільне

Близнюківський районний суд Харківської області

Лобановська С. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні