Ухвала
від 01.08.2023 по справі 918/1050/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Набережна, 26-А, м. Рівне, 33013, тел. (0362) 62 03 12, код ЄДРПОУ: 03500111,

e-mail: inbox@rv.arbitr.gov.ua, вебсайт: https://rv.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

"01" серпня 2023 р.Справа № 918/1050/22

Господарський суд Рівненської області у складі судді Войтюка В.Р., розглянувши клопотання арбітражного керуючого Чепелюка О.О. про витребування доказів

у справі

за заявою Головного управління ДПС у Рівненській області (33023, м. Рівне, вул. Відінська, 12, код. 43142449)

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Томашгородський кар`єр "Розовий" (34240, смт. Томашгород, вул. Заводська, 1, код. 04991074)

про відкриття провадження у справі про банкрутство.

Без виклику учасників процесу.

ВСТАНОВИВ:

13 грудня 2022 року Головне управління ДПС у Рівненській області звернулося до Господарського суду Рівненської області із заявою про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Томашгородський кар`єр "Розовий".

Ухвалою Господарського суду Рівненської області від 19 грудня 2022 року прийнято заяву Головного управління ДПС у Рівненській області про відкриття провадження у справі про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Томашгородський кар`єр "Розовий" та заяву арбітражного керуючого Чепелюка О.О. про участь у справі про банкрутство до розгляду в підготовчому засіданні на 26 грудня 2022 року.

Ухвалою Господарського суду Рівненської області від 26 грудня 2022 року відкладено підготовче засідання на 10 січня 2023 року.

Ухвалою Господарського суду Рівненської області від 10 січня 2023 року, зокрема: відкрито провадження у справі № 918/1050/22 про визнання банкрутом Товариства з обмеженою відповідальністю "Томашгородський кар`єр "Розовий"; визнано вимоги кредитора Головного управління ДПС у Рівненській області у розмірі 4 359 051 грн. 41 коп., з яких 1 738 322 грн. 80 коп. заборгованості з основного платежу єдиного соціального внеску (вимоги 2 черги), 433 181 грн. 23 коп. заборгованості з основного платежу (вимоги 3 черги), 1 358 442 грн. 84 коп. заборгованості зі штрафних санкцій та 819 104 грн. 54 коп. пені (вимоги 4 черги); включено до 1 черги витрати, пов`язані з провадження у справі про банкрутство, витрати на оплату судового збору в розмірі 24 8100 грн. 00 коп. та витрат на авансування винагороди арбітражного керуючого в розмірі 60 300 грн. 00 коп.; введено мораторій на задоволення вимог кредиторів; введено процедуру розпорядження майном Товариства з обмеженою відповідальністю "Томашгородський кар`єр "Розовий" до 10 липня 2023 року; розпорядником майна призначено Чепелюка Олександра Олександровича; встановлено грошову винагороду розпоряднику майна арбітражному керуючому Чепелюку Олександру Олександровичу у розмірі трьох мінімальних заробітних плат за кожен місяць виконання повноважень розпорядника майна Товариства з обмеженою відповідальністю "Томашгородський кар`єр "Розовий" за рахунок коштів, авансованих на депозитний рахунок Господарського суду Рівненської області; вжито заходи щодо забезпечення вимог кредиторів шляхом заборони боржнику та власнику майна (органу, уповноваженому управляти майном) боржника приймати рішення щодо ліквідації, реорганізації боржника, а також відчужувати основні засоби та предмети застави; проведення попереднього засідання суду призначено на "06" березня 2023 р. об 11:30 год.

Постановою Господарського суду Рівненської області від12 червня 2023 року, зокрема: заяву Відкритого акціонерного товариства "Арма-Лізинг" про визнання грошових вимог до боржника задоволено частково; внесено до реєстру вимог кредиторів вимоги визнані судом, а саме Відкритого акціонерного товариства "Арма-Лізинг" у розмірі 9 272 477 грн. 52 коп., з яких 8 873 404 грн. 96 коп. вимоги четвертої черги; 399 072 грн. 56 коп. вимоги шостої черги; 5 368 грн. 00 коп. вимоги першої черги; у задоволенні заяви Приватного підприємства - фірма "Інтерекопласт" про визнання грошових вимог до боржника відмовлено; зобов`язано розпорядника майна внести до реєстру вимог кредиторів відомості про кожного кредитора, розмір його вимог за грошовими зобов`язаннями, наявність права вирішального голосу в представницьких органах кредиторів, черговість задоволення кожної вимоги; належним чином складений та підписаний реєстр вимог кредиторів надати суду у десятиденний строк з дня постановлення ухвали суду; визнано банкрутом Товариства з обмеженою відповідальністю "Томашгородський кар`єр "Розовий";Відкрити ліквідаційну процедуру строком на 12 місяців до 12 червня 2024 року включно; призначено ліквідатором Товариства з обмеженою відповідальністю "Томашгородський кар`єр "Розовий" арбітражного керуючого арбітражного керуючого Чепелюка Олександра Олександровича; підприємницьку діяльність банкрута завершено.

24 липня 2023 року до відділу канцелярії та документального забезпечення суду від арбітражного керуючого Чепелюка О.О. надійшло клопотання, в якому останній просить суд на підставі ст. 81 ГПК України витребувати необхідні документи.

Суд, розглянувши клопотання арбітражного керуючого Чепелюка О.О. про витребування документів № 02-01/918/1050/22-75 від 18 липня 2023 року прийшов до висновку про задоволення останнього зважаючи на таке.

З огляду на особливості процедури ліквідації законодавець визначив певну сукупність дій на завершальній стадії ліквідації, яку необхідно реалізувати за час здійснення провадження з метою досягнення провідної мети інституту банкрутства.

Зокрема, арбітражний керуючий аналізує фінансовий стан боржника, виявляє ознаки (за наявності) фіктивного, прихованого банкрутства чи доведення до нього, досліджує установчу та іншу документацію боржника, аналізує рішення прийняті керівними органами, які могли вплинути на фінансовий та майновий стан боржника, встановлює можливість заявити вимоги до третіх осіб, які відповідно до законодавства несуть субсидіарну відповідальність за зобов`язаннями боржника у зв`язку з доведенням його до банкрутства.

В ході здійснення процедури банкрутства арбітражним керуючим отримано інформацію про смерть діючих керівних органів та посадових осіб Товариства з обмеженою відповідальністю "Томашгородський кар`єр «Розовий", зокрема керівника, головного бухгалтера та представника, уповноважений вчиняти дії від імені юридичної особи, у тому числі підписувати договори тощо.

У зв`язку із фактом смерті керівних органів Боржника, а також з огляду на відсутність будь-якої документації товариства, ліквідатором вживаються заходи для пошуку та отримання установчої, реєстраційної та іншої документації Товариства з обмеженою відповідальністю "Томашгородський кар`єр "Розовий", в т.ч. від державних органів, організацій та інших установ. Згідно офіційних даних Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб- підприємців та громадських формувань реєстраційна справа Товариства з обмеженою відповідальністю "Томашгородський кар`єр "Розовий" міститься в Рокитнівській районній державній адміністрації Рівненської області.

Згідно Переліку районних державних адміністрацій, що реорганізуються шляхом приєднання до районних державних адміністрацій, розташованих в адміністративних центрах районів, утворених Постановою №807-ІХ (затвердженої розпорядженням Кабінету Міністрів України від 16.12.2020 №1635-р), Рокитнівська райдержадміністрація реорганізується шляхом приєднання до Сарненської райдержадміністрації.

З огляду на ці обставини, арбітражний керуючий звернувся до Сарненської районної державної адміністрації Рівненської області (запит №02-01/918/1050/22-73 від 28 червня 2023 року з метою отримання електронних копій реєстраційної справи Товариства з обмеженою відповідальністю "Томашгородський кар`єр "Розовий".

Сарненська районна державна адміністрація Рівненської області (лист Neeux-01/17-1187/23 від 05.07.2023) відмовила у наданні електронних примірників реєстраційної справи Боржника мотивуючи тим, що ліквідатору слід особисто звернутися до суб`єкта державної реєстрації уповноваженого зберігати реєстраційні справи у паперовій формі із відповідною заявою про надання копій реєстраційної справи, а лише після цього надавач повідомить заявнику повний розмір плати за надання відповідних відомостей, яку необхідно буде сплатити заявнику.

Даним листом райдержадміністрація не зазначає кількість аркушів в реєстраційній справі та не вказує загальний розмір вартості таких послуг, яку необхідно сплатити арбітражному керуючому за виготовлення копії (електронних примірників) реєстраційної справи Товариства з обмеженою відповідальністю "Томашгородський кар`єр "Розовий".

Неможливість самостійного отримання ліквідатором боржника електронних примірників реєстраційної справи, в т.ч. й у зв`язку із відсутністю матеріальної можливості Боржника щодо якого відкрито ліквідаційну процедуру, значно утруднює виконання арбітражним керуючим повноважень ліквідатора, покладених на нього постановою господарського суду та Кодексом України з процедур банкругства.

Частиною 1 ст. 81 ГПК України визначено, що учасник справи у разі неможливості самостійно надати докази вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений в ч. 2,3 ст. 80 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Відповідно до ч. 2 ст. 81 ГПК України у клопотанні повинно бути зазначено: 1) який доказ витребовується; 2) обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; 3) підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; 4) заходи, яких особа, яка подає клопотання, вжила для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу; 5) причини неможливості отримати цей доказ самостійно особою, яка подає клопотання.

Перевіривши матеріали справи, з урахуванням предмету спору і обставин справи, обґрунтувань, наведених арбітражним керуючим, та, враховуючи, що заявником дотримано вимоги ч. 2 ст. 81 ГПК України, суд вирішив задовольнити клопотання про витребування доказів.

Керуючись ст. ст. 12 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. 119, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Задоволити клопотання арбітражного керуючого Чепелюка О.О. про витребування документів № 02-01/918/1050/22-75 від 18 липня 2023 року.

2. Витребувати у Сарненської районної державної адміністрації Рівненської області (код ЄДРПОУ 04057681; вул. Демократична, 51. м. Сарни, 34502) належним чином засвідченні копії (або електронні копії) усіх документів, що містяться у матеріалах реєстраційної справи Товариства з обмеженою відповідальністю «Томашгородський кар`єр «Розовий» (адреса місцезнаходження: 34240, Рівненська обл., Сарненський р-н, емт Томашгород, вул. Заводська, буд. 1; код ЄДРПОУ 04991074).

3. Попередити сторін, що при невиконанні процесуальних обов`язків, зокрема ухиленні від вчинення дій, покладених судом на сторону, до них можуть бути застосовані заходи процесуального примусу у вигляді штрафу відповідно до ст. 135 ГПК України.

Ухвала набирає законної сили 01 серпня 2023 року у відповідності до приписів ст. 235 Господарського процесуального кодексу України та оскарженню не підлягає.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається - http://rv.arbitr.gov.ua .

Суддя Войтюк В.Р.

Дата ухвалення рішення01.08.2023
Оприлюднено07.08.2023
Номер документу112607246
СудочинствоГосподарське
Сутьбанкрутство. Без виклику учасників процесу

Судовий реєстр по справі —918/1050/22

Ухвала від 15.04.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Ухвала від 02.04.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Ухвала від 11.03.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Пашкевич І.О.

Ухвала від 18.01.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Ухвала від 11.01.2024

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Ухвала від 25.09.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Ухвала від 01.08.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Постанова від 12.06.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Ухвала від 12.06.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

Ухвала від 06.06.2023

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Войтюк В.Р.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні