Ухвала
від 02.08.2023 по справі 752/20759/21
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 752/20759/21

Провадження № 2/752/1483/23

У Х В А Л А

02 серпня 2023 року суддя Голосіївського районного суду м. Києва Хоменко В.С., при секретарі Павлюх П.В., розглянувши у підготовчому засіданні в приміщенні Голосіївського районного суду м. Києва клопотання представника позивача - ОСОБА_1 про витребування доказів по цивільній справі за позовом Київської міської ради до товариства з обмеженою відповідальністю «Стройтайм 2020», державного реєстратора комунального підприємства «Реєстраційне бюро» Пономаренко Оксани Вікторівни, приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Малахова Максима Сергійовича, товариства з обмеженою відповідальністю «Алі Ріелті» про визнання протиправними та скасування рішень про державну реєстрацію права приватної власності, -

встановив:

в провадженні Голосіївського районного суду перебуває вищезазначена цивільна справа.

20.06.2023 року на адресу суду від представника позивача - Гончарова О.В. надійшло клопотання про витребування доказів у державного реєстратора комунального підприємства «Реєстраційне бюро» Пономаренко О.В. та у приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Малахова М.С.

В обгрунтування клопотання представник посилається на те, що в обґрунтування позовних вимог Київська міська рада посилається на те, що не було дотримано визначеного чинним законодавством порядку проведення державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень - проведено державну реєстрацію за відсутності документів, необхідних для відповідної реєстрації, а саме підтвердження правомірного набуття особою права власності на об`єкт нерухомого майна, передбаченого законодавством. Таким чином, засвідчені у встановленому порядку копії документів, на підставі яких вчинено державну реєстрацію, мають важливе значення для об`єктивного та повного розгляду справи.

Представник позивача - Глущенко А.В. у підготовчому засіданні підтримав клопотання про витребування доказів.

Відповідачі у підготовче засідання не з`явились.

Перевіривши матеріали справи та клопотання представника позивача про витребування доказів, суд приходить до наступних висновків.

Згідно з вимогами ч. 1 ст. 76 ЦПК України, доказами є будь-які дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення учасників справи, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи.

Як зазначено у ст. 77 ЦПК України, належними є докази, які містять інформацію щодо предмета доказування.

Предметом доказування є обставини, що підтверджують заявлені вимоги чи заперечення або мають інше значення для розгляду справи і підлягають встановленню при ухваленні судового рішення.

Сторони мають право обґрунтовувати належність конкретного доказу для підтвердження їхніх вимог або заперечень.

Відповідно до ч.1 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом. Таке клопотання повинно бути подане в строк, зазначений у частинах другій та третій статті 83 цього Кодексу. Якщо таке клопотання заявлено з пропуском встановленого строку, суд залишає його без задоволення, крім випадку, коли особа, яка його подає, обґрунтує неможливість його подання у встановлений строк з причин, що не залежали від неї.

Враховуючи викладене, оскільки докази мають значення для вирішення справи по суті, суд вважає за необхідне задовольнити клопотання представника позивача.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 76,77, 84 ЦПК України, -

постановив:

клопотання представника позивача - ОСОБА_1 про витребування доказів по цивільній справі за позовом Київської міської ради до товариства з обмеженою відповідальністю «Стройтайм 2020», державного реєстратора комунального підприємства «Реєстраційне бюро» Пономаренко Оксани Вікторівни, приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Малахова Максима Сергійовича, товариства з обмеженою відповідальністю «Алі Ріелті» про визнання протиправними та скасування рішень про державну реєстрацію права приватної власності - задовольнити.

Витребувати у державного реєстратора комунального підприємства «Реєстраційне бюро» Пономаренко Оксани Вікторівни засвідчену у встановленому законодавством порядку копію реєстраційної справи, яка включає документи, на підставі яких прийнято рішення від 01.11.2019 № 49484172 та проведено державну реєстрацію права власності на об`єкт нерухомого майна, що розташований на земельній ділянці з кадастровим номером 8000000000:79:425:0010 за адресою: АДРЕСА_1 , за ОСОБА_2 , а також документи, сформовані за допомогою програмних засобів ведення Державного реєстру прав у процесі проведення реєстраційних дій.

Витребувати у приватного нотаріуса Київського міського нотаріального округу Малахова Максима Сергійовича засвідчену у встановленому законодавством порядку копію реєстраційної справи, яка включає документи, на підставі яких прийнято рішення від 17.07.2020 № 53189209 та проведено державну реєстрацію права власності на об`єкт нерухомого майна, що розташований на земельній ділянці з кадастровим номером 8000000000:79:425:0010 за адресою: АДРЕСА_1 , а також документи, сформовані за допомогою програмних засобів ведення Державного реєстру прав у процесі проведення реєстраційних дій.

За неповідомлення суду про неможливість подати докази, а також за неподання доказів, у тому числі і з причин, визнаних судом неповажними, винні особи несуть відповідальність, встановлену законом.

Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначення причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали.

Копію ухвали направити для виконання.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя В.С. Хоменко

Дата ухвалення рішення02.08.2023
Оприлюднено07.08.2023
Номер документу112608845
СудочинствоЦивільне
Сутьдержавну реєстрацію права приватної власності

Судовий реєстр по справі —752/20759/21

Ухвала від 07.02.2024

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

Ухвала від 16.10.2023

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

Ухвала від 02.08.2023

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

Ухвала від 04.10.2021

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

Ухвала від 04.10.2021

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Хоменко В. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні