Ухвала
від 03.08.2023 по справі 200/3704/23
ДОНЕЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна

Донецький окружний адміністративний суд

У Х В А Л А

про повернення позовної заяви

03 серпня 2023 року Справа №200/3704/23

Суддя Донецького окружного адміністративного суду Волгіна Н.П., розглянувши матеріали позовної заяви Донецького обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю до Єнакієвського виробничого управління водопровідно-каналізаційного господарства Комунального підприємства «Вода Донбасу» про стягнення адміністративно-господарських санкцій за невиконання нормативу робочих місць та пені, -

В С Т А Н О В И Л А:

Донецьке обласне відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю звернулось до Донецького окружного адміністративного суду із позовом до Єнакієвського виробничого управління водопровідно-каналізаційного господарства Комунального підприємства «Вода Донбасу», в якому просить суд:

- стягнути з відповідача на користь Державного бюджету України адміністративно-господарські санкції за невиконання нормативу робочих місць, призначених для працевлаштування осіб з інвалідністю у 2022 році, у розмірі 1088 495,16 грн та пеню у розмірі 68793,20 грн на р/р НОМЕР_1 Донецьке ГУК/Краматорська МТГ/50070000; ЄДРПОУ ГУ ДКСУ 37967785; МФО 899998; код платежу 50070000.ЄДРПОУ відділення Фонду (стягувача) 13492430.

Ухвалою суду від 24 липня 2023 року вказану позовну заяву залишено без руху з наданням позивачу строку для усунення недоліків позовної заяви протягом 7 календарних днів з дня отримання копії даної ухвали шляхом надання суду:

- належного документа про сплату судового збору за подання даного позову у розмірі 13887,46 грн;

- реєстраційних даних відповідача (виписку з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань щодо відповідача);

- доказів на підтвердження перебування відповідача на обліку в Донецькому обласному відділенні Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю;

- доказів направлення відповідачу розрахунку сум адміністративно-господарських санкцій, що підлягають сплаті у зв`язку з невиконанням нормативу робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю за 2022 рік;

- доказів надіслання Єнакієвському виробничому управлінню водопровідно-каналізаційного господарства Комунального підприємства «Вода Донбасу» листом із описом вкладення копії позову та доданих до нього документів (або електронної квитанції про направлення копії позовної заяви та копій доданих до неї документів в Електронний кабінет відповідача в підсистемі «Електронний суд» ЄСІТС.

Ухвала суду про залишення адміністративного позову без руху набрала законної сили у день її прийняття.

Ухвала суду була надіслана до електронного кабінету позивача в системі «Електронний суд».

Згідно відомостей програмного забезпечення «Діловодство спеціалізованого суду» ухвала суду від 24 липня 2023 року доставлена до електронного кабінету позивача в системі «Електронний суд» 24 липня 2023 року об 11-47 год.

Виходячи з приписів ст. 120 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) семиденний строк для усунення позивачем/його представником недоліків позовної заяви розпочався 25 липня 2023 року і тривав 31 липня 2023 року (включно).

Станом на 3 серпня 2023 року зазначені в ухвалі про залишення позовної заяви без руху вимоги позивачем не виконані.

Таким чином, суддя приходить до висновку, що станом на 3 серпня 2023 року недоліки позовної заяви позивачем не усунуті.

Згідно п. 1 ч. 4 ст. 169 КАС України позовна заява повертається позивачеві, якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви, яку залишено без руху.

Відповідно до ч. 5 та ч. 6 ст. 169 КАС України суддя повертає позовну заяву і додані до неї документи без розгляду не пізніше п`яти днів з дня її надходження або з дня закінчення строку на усунення недоліків.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 169, 256, 370 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя

У Х В А Л И Л А:

Позовну заяву Донецького обласного відділення Фонду соціального захисту осіб з інвалідністю до Єнакієвського виробничого управління водопровідно-каналізаційного господарства Комунального підприємства «Вода Донбасу» про стягнення адміністративно-господарських санкцій за невиконання нормативу робочих місць та пені, - повернути позивачу.

Роз`яснити позивачу, що повернення позовної заяви не позбавляє права повторного звернення до адміністративного суду в порядку, встановленому законом.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Першого апеляційного адміністративного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Текст ухвали розміщений в Єдиному державному реєстрі судових рішень (веб-адреса сторінки: http://www.reyestr.court.gov.ua/).

Суддя Н.П. Волгіна

СудДонецький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення03.08.2023
Оприлюднено07.08.2023
Номер документу112611191
СудочинствоАдміністративне
КатегоріяСправи зі спорів з приводу реалізації публічної політики у сферах праці, зайнятості населення та соціального захисту громадян та публічної житлової політики, зокрема зі спорів щодо соціального захисту (крім соціального страхування), з них осіб з інвалідністю

Судовий реєстр по справі —200/3704/23

Ухвала від 03.08.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Волгіна Н.П.

Ухвала від 24.07.2023

Адміністративне

Донецький окружний адміністративний суд

Волгіна Н.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні