Ухвала
від 04.08.2023 по справі 183/8918/23
НОВОМОСКОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 183/8918/23

Провадження № 2/183/3945/23

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без руху

04 серпня 2023 року суддя Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області Оладенко О.С., ознайомившись із позовною заявою ОСОБА_1 до Директора гімназії №14 м.Новомосковська, третя особа Управління освіти Виконавчого комітету Новомосковської міської ради Дніпропетровської області, про відшкодування моральної шкоди , -

В С Т А Н О В И В:

До Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області надійшла позовна заява ОСОБА_1 до Директора гімназії №14 м.Новомосковська, третя особа Управління освіти Виконавчого комітету Новомосковської міської ради Дніпропетровської області, про відшкодування моральної шкоди .

Ознайомившись з позовною заявою та доданими до неї документами, приходжу до висновку, що зазначена позовна заява не відповідає вимогам ст.175 ЦПК України з наступних підстав.

Відповідно до п.2 ч.3 ст.175 ЦПК України позовна заява повинна містити повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові - для фізичних осіб) сторін та інших учасників справи, їх місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб) тощо.

В порушення зазначених вимог, позивачем вказано відповідача «Директор гімназії №14 міста Новомосковськ», проте не зазначено прізвище, ім`я та по-батькові цієї посадової особи. Також, у розділі реквізитів відповідача зазначено код ЄДРПОУ відповідача 33125830. Тобто, з позовної заяви неможливо визначити, чи пред`явлено позов до директора гімназії, чи до юридичної особи.

Як встановлено у ч.1 ст.177 ЦПК України, позивач повинен додати до позовної заяви її копії та копії всіх документів, що додаються до неї, відповідно до кількості відповідачів і третіх осіб. У разі подання до суду позовної заяви та документів, що додаються до неї в електронній формі, позивач зобов`язаний додати до позовної заяви доказ надсилання листом з описом вкладення іншим учасникам справи копій поданих до суду документів.

Позивач подав позовну заяву через систему «Електронний суд» в електронній формі, проте до позовної заяви не додав докази надсилання копій поданих до суду документів листом з описом вкладення на адресу відповідача.

Відповідно до ч.1 ст. 185 ЦПК України, суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 175 і 177 цього Кодексу, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Таким чином, вважаю за необхідне залишити позовну заяву без руху та надати позивачу строк для усунення недоліків шляхом подання позовної заяви в новій редакції із точним зазначеним відомостей про відповідача; доказів надсилання листом з описом вкладення позовної заяви з додатками на адресу відповідача.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 175, 185, 260 ЦПК України, -

У Х В А Л И В:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Директора гімназії №14 м.Новомосковська, третя особа Управління освіти Виконавчого комітету Новомосковської міської ради Дніпропетровської області, про відшкодування моральної шкоди - залишити без руху.

Встановити позивачу строк для усунення зазначених в ухвалі недоліків - 10 днів з дня вручення копії ухвали.

Роз`яснити позивачу, що якщо недоліки позовної заяви не буде усунено в строк, встановлений судом, заява вважатиметься неподаною і буде повернута позивачеві.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню в апеляційному порядку не підлягає.

Ухвала судускладена іпідписана 04 серпня 2023 року .

Суддя Оладенко О.С.

Дата ухвалення рішення04.08.2023
Оприлюднено07.08.2023
Номер документу112629721
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —183/8918/23

Ухвала від 23.08.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Оладенко О. С.

Ухвала від 04.08.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Оладенко О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні