Ухвала
від 23.08.2023 по справі 183/8918/23
НОВОМОСКОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

Справа № 183/8918/23

№ 2/183/3945/23

23 серпня 2023 року м.Новомосковськ

Суддя Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області Оладенко О.С., ознайомившись із позовною заявою ОСОБА_1 до Директора гімназії №14 м.Новомосковська, третя особа Управління освіти Виконавчого комітету Новомосковської міської ради Дніпропетровської області, про відшкодування моральної шкоди,-

В С Т А Н О В И В:

31 липня 2023 року через підсистему «Електронний суд» надійшла вищевказана позовна заява.

Ухвалою судді від 04 серпня 2023 року позовну заяву залишено без руху для усунення недоліків. Судом встановлено строк для усунення недоліків - 10 днів з моменту отримання ухвали суду, шляхом подання позовної заяви в новій редакції із точним зазначеним відомостей про відповідача; доказів надсилання листом з описом вкладення позовної заяви з додатками на адресу відповідача.

Відповідно до п.37 Положення про порядок функціонування окремих підсистем Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи, затвердженої Рішенням Вищої ради правосуддя 17 серпня 2021 року № 1845/0/15-21, підсистема "Електронний суд" забезпечує можливість автоматичного надсилання матеріалів справ в електронному вигляді до Електронних кабінетів учасників справи та їхніх повірених. До Електронних кабінетів користувачів надсилаються у передбачених законодавством випадках документи у справах, які внесені до автоматизованої системи діловодства судів (далі - АСДС) та до автоматизованих систем діловодства, що функціонують в інших органах та установах у системі правосуддя. Документи у справах надсилаються до Електронних кабінетів користувачів у випадку, коли вони внесені до відповідних автоматизованих систем у вигляді електронного документа, підписаного кваліфікованим підписом підписувача (підписувачів), чи у вигляді електронної копії паперового документа, засвідченої кваліфікованим електронним підписом відповідального працівника суду, іншого органу чи установи правосуддя (далі - автоматизована система діловодства).

Оскільки позивачем подано документи через підсистему «Електронний суд», ухвала про залишення позовної заяви без руху від 04 серпня 2023 року була надіслана до Електронного кабінету позивача. За відомостями автоматизованої системи документообігу суду ухвалу про залишення позовної заяви без руху доставлено до Електронного кабінету позивача 04 серпня 2023 року.

До теперішнього часу недоліки позовної заяви не усунуто, вимоги ухвали про залишення позовної заяви без руху не виконані.

Так, 14.08.2022 від позивача надійшло клопотання про витребування доказів, у якому просила витребувати особисті дані особи ОСОБА_2 . Однак, таке клопотання судом не вирішувалося, оскільки провадження у справі не відкрито.

Інших клопотань протягом встановленого судом строку для усунення недоліків до суду не надходило.

Відповідно до ч.ч. 3, 7 ст. 185 ЦПК України якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається позивачеві. Повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для повернення заяви.

Враховуючи, що строк для усунення недоліків заяви сплив та позивачем недоліки не усунені, а тому заява вважається неподаною та підлягає поверненню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.185, 260 ЦПК України,-

У Х В А Л И В:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Директора гімназії №14 м.Новомосковська, третя особа Управління освіти Виконавчого комітету Новомосковської міської ради Дніпропетровської області, про відшкодування моральної шкоди, - вважати неподаною та повернути позивачу.

Роз`яснити позивачу, що повернення заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для її повернення.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена до Дніпровського апеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів.

Ухвала суду складена і підписана 23 серпня 2023 року .

Суддя Оладенко О.С.

Дата ухвалення рішення23.08.2023
Оприлюднено24.08.2023
Номер документу112981606
СудочинствоЦивільне
Сутьвідшкодування моральної шкоди

Судовий реєстр по справі —183/8918/23

Ухвала від 23.08.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Оладенко О. С.

Ухвала від 04.08.2023

Цивільне

Новомосковський міськрайонний суд Дніпропетровської області

Оладенко О. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні