Ухвала
від 07.08.2023 по справі 609/620/23
ШУМСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

Справа № 609/620/23

2/609/232/2023

07 серпня 2023 року Шумський районний суд Тернопільської області

в складі: головуючого судді: Ковтуновича О.В.

при секретарі: Сандулович О.М.

розглянувши у підготовчому судовому засіданні в м. Шумськ цивільну справу № 609/620/23 за позовом представника позивача ОСОБА_1 адвоката, ОСОБА_2 до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Агро-Лан», Товариства з обмеженою відповідальністю «Західна Агровиробнича Компанія» про скасування державної реєстрації права оренди за Додатковою угодою від 29.05.2018 р., -

В С Т А Н О В И В :

Шумським районним судом в порядку загальногопозовного провадження розглядається цивільна справа за позовом представника позивача ОСОБА_1 адвоката, ОСОБА_2 до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Агро-Лан», Товариства з обмеженою відповідальністю «Західна Агровиробнича Компанія» про скасування державної реєстрації права оренди за Додатковою угодою від 29.05.2018 р.

Ухвалою Шумського районного суду Тернопільської області від 21 липня 2023 року прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі, підготовче судове засідання призначено на 07 серпня 2023 року на 10 год. 00 хв., постановлено витребувати у Товариства з обмеженою відповідальністю «Західна Агровиробнича компанія», пров. Центральний, 1, м. Дубно, Рівненська область, 35601, код ЄДРПОУ 41099127, оригінал Додаткової угоди від 29.05.2018 р. укладеної між ОСОБА_1 , сільським товариством з обмеженою відповідальністю «Агро-Лан» - орендар та ТОВ «Західна Агровиробнича компанія» - новий орендар.

Учасники справиу підготовчезасідання нез`явилися,однак від представника позивача надійшло до суду клопотання про відкладення підготовчого судового засідання, у зв`язку з неможливістю прибути на розгляд справи на зазначену дату, оскільки буде перебувати у іншому судовому засіданні у м. Тернополі.

Крім того, станом на 07 серпня 2023 року до суду витребувана інформація від Товариства з обмеженою відповідальністю «Західна Агровиробнича компанія» не надходила, що свідчить про невиконня ухвали суду від 21 липня 2023року.

Дослідивши матеріали цивільної справи суд приходить до наступного висновку.

Відповідно до ч. 1 ст. 2 ЦПК України завданням цивільного судочинства є справедливий, неупереджений та своєчасний розгляд і вирішення цивільних справ з метою ефективного захисту порушених, невизнаних або оспорюваних прав, свобод чи інтересів фізичних осіб, прав та інтересів юридичних осіб, інтересів держави.

Згідно з ч. ч. 1, 2 ст. 12 ЦПК України цивільне судочинство здійснюється на засадах змагальності сторін. Учасники справи мають рівні права щодо здійснення всіх процесуальних прав та обов`язків, передбачених законом.

Пункт 4 ч. 5 ст.12ЦПКУкраїни передбачає, що суд, зберігаючи об`єктивність і неупередженість, сприяє учасникам судового процесу в реалізації ними прав, передбачених цим Кодексом.

Відповідно до ст.76ЦПКУкраїни доказами є будь-які фактичні дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин (фактів), що обґрунтовують вимоги і заперечення сторін, та інших обставин, які мають значення для вирішення справи. Ці дані встановлюються такими засобами: письмовими, речовими і електронними доказами; висновками експертів; показаннями свідків.

Положенням ч. 2 ст.223 ЦПК України передбачено, що суд відкладає розгляд справи в судовому засіданні в межах встановленого цим Кодексом строку, зокрема, з підстави неявки в судове засідання учасника справи, якого повідомлено про дату, час і місце судового засідання, якщо він повідомив про причини неявки, які судом визнано поважними.

За результатами судового засідання, з метою забезпечення змагальності сторін, правильного, повного та всебічного встановлення обставин, забезпечення права сторін на справедливий і неупереджений розгляд справи, а також з метою отримання вказаної інформації суд вважає за необхідне відкласти підготовче судове засідання з розгляду зазначеної справи.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст.223,247,260,353 ЦПК України, суд, -

П О С Т А Н О В И В :

Відкласти підготовчезасідання цивільноїсправи запозовом представника позивача ОСОБА_1 адвоката, Никитюка Ростислава Ігоровича до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Агро-Лан», Товариства з обмеженою відповідальністю «Західна Агровиробнича Компанія» про скасування державної реєстрації права оренди за Додатковою угодою від 29.05.2018 р. на 04 вересня 2023 року на 10 год. 00 хв., яка буде розглядатися в приміщенні Шумського районного суду Тернопільської області.

Про день, час та місце розгляду справи повідомити учасників процесу.

Повторно витребувати у Товариства з обмеженою відповідальністю «Західна Агровиробнича компанія», пров. Центральний, 1, м. Дубно, Рівненська область, 35601, код ЄДРПОУ 41099127, оригінал Додаткової угоди від 29.05.2018 р. укладеної між ОСОБА_1 , сільським товариством з обмеженою відповідальністю «Агро-Лан» - орендар та ТОВ «Західна Агровиробнича компанія» - новий орендар.

Витребуваний доказ направити на адресу суду до 04 вересня 2023 року.

Роз`яснити положення частин 6 10 статті 84 ЦПК України, будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин протягом п`яти днів з дня вручення ухвали. У разі неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів з причин, визнаних судом неповажними, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, передбачені цим Кодексом. Притягнення винних осіб до відповідальності не звільняє їх від обов`язку подати витребувані судом докази. У разі неподання учасником справи з неповажних причин або без повідомлення причин доказів, витребуваних судом, суд залежно від того, яка особа ухиляється від їх подання, а також яке значення мають ці докази, може визнати обставину, для з`ясування якої витребовувався доказ, або відмовити у його визнанні, або може здійснити розгляд справи за наявними в ній доказами, або, у разі неподання таких доказів позивачем, - також залишити позовну заяву без розгляду.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя: О. В. Ковтунович

Дата ухвалення рішення07.08.2023
Оприлюднено08.08.2023
Номер документу112649445
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи позовного провадження Справи у спорах, що виникають із земельних відносин, з них: що виникають з договорів оренди

Судовий реєстр по справі —609/620/23

Рішення від 23.05.2024

Цивільне

Шумський районний суд Тернопільської області

Ковтунович О. В.

Ухвала від 30.04.2024

Цивільне

Шумський районний суд Тернопільської області

Ковтунович О. В.

Ухвала від 22.04.2024

Цивільне

Шумський районний суд Тернопільської області

Ковтунович О. В.

Ухвала від 13.03.2024

Цивільне

Шумський районний суд Тернопільської області

Ковтунович О. В.

Ухвала від 23.01.2024

Цивільне

Шумський районний суд Тернопільської області

Ковтунович О. В.

Ухвала від 04.01.2024

Цивільне

Шумський районний суд Тернопільської області

Ковтунович О. В.

Ухвала від 28.09.2023

Цивільне

Шумський районний суд Тернопільської області

Ковтунович О. В.

Ухвала від 04.09.2023

Цивільне

Шумський районний суд Тернопільської області

Ковтунович О. В.

Ухвала від 07.08.2023

Цивільне

Шумський районний суд Тернопільської області

Ковтунович О. В.

Ухвала від 21.07.2023

Цивільне

Шумський районний суд Тернопільської області

Ковтунович О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні