Ухвала
від 07.08.2023 по справі 347/2306/22
КОСІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 347/2306/22

УХВАЛА

Іменем України

07.08.2023 м.Косів

Косівський районний суд Івано-Франківської області в складі

головуючого судді Гордія В.І.,

з секретарем Корбутяк Н.М.,

розглянувши у відкритому судовому засідання в залі суду в м. Косові справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про виключення відомостей з актового запису про народження дитини,

в с т а н о в и в:

Представник ОСОБА_1 , адвокат Сікора Валентина Євгенівна подала до суду позов до ОСОБА_2 про виключення відомостей з актового запису про народження дитини.

Одночасно із поданням позовної заяви, представник позивача адвокат Сікора В.Є. подала клопотання про призначення молекулярно-генетичної експертизи у справі за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про виключення відомостей з актового запису про народження дитини. 21.12.2022 року представник позивача електронною поштою подала до суду клопотання про виправлення та уточнення позовних вимог та вимог клопотання про призначення експертизи, і на вирішення експертам просила поставити питання чи є ОСОБА_1 батьком дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

В судове засідання сторони не з?явилися, від представника позивача електронною поштою поступила заява про розгляд справи без участі позивача та його представника, клопотання про призначення молекулярно-генетичної експертизи просить задовольнити.

У разі неявки в судове засідання всіх учасників справи чи в разі якщо відповідно до положень цього Кодексу розгляд справи здійснюється судом за відсутності учасників справи, фіксування судового процесу за допомогою звукозаписувального технічного засобу не здійснюється, що не суперечить та відповідає вимогам ч.2 ст.247 ЦПК України.

Вивчивши матеріали справи, суд прийшов до висновку, що клопотання слід задоволити з наступних підстав.

Відповідно до ч.1 ст.103 ЦПК України, суд призначає експертизу у справі за сукупності таких умов: 1) для з`ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо; 2) сторонами (стороною) не надані відповідні висновки експертів із цих самих питань або висновки експертів викликають сумніви щодо їх правильності.

Згідно вимог п.5 ч.1 ст. 252 ЦПК України, суд може за заявою учасника справи, а також з власної ініціативи зупинити провадження у справі у випадку призначення судом експертизи.

З огляду на уточнені позовні вимоги та мотиви наведені представником позивача в клопотанні про призначення по справі молекулярно-генетичної експертизи, а також зважаючи на те, що для об`єктивного розгляду справи необхідно вирішити питання, що маютьзначення длясправи іпотребують спеціальнихзнань,суд вважає за доцільне призначити молекулярно-генетичну експертизу, а провадження у справі на час її проведення зупинити.

Керуючись ст.ст. 103, 252, 260 ЦПК України , суд

у х в а л и в :

Призначити по даній справі молекулярно-генетичної експертизу на вирішення якої поставити наступне питання:

1.Чи є ОСОБА_1 батьком дитини ОСОБА_3 , ІНФОРМАЦІЯ_1 ?

Проведення даної експертизи доручити експертам Івано-Франківського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України (код ЄДРПОУ 25574765, місце знаходження: м. Івано-Франківськ, вул. Національної Гвардії 14).

На час проведення експертизи провадження у справі зупинити.

Витрати пов`язані з проведенням експертизи покласти на позивача ОСОБА_1 .

Попередити експерта про кримінальну відповідальність за ст.ст. 384, 385 КК України за завідомо неправдивий висновок експерта та за відмову експерта без поважних причин від виконання покладених на нього обов`язків.

Ухвалу про призначення експертизи направити експертній установі, якій доручено проведення експертизи.

Апеляційна скарга на ухвалу суду може бути подана до Івано-Франківськогоапеляційного суду протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя: В.І. ГОРДІЙ

Дата ухвалення рішення07.08.2023
Оприлюднено08.08.2023
Номер документу112652944
СудочинствоЦивільне
Сутьнародження дитини

Судовий реєстр по справі —347/2306/22

Ухвала від 14.03.2024

Цивільне

Косівський районний суд Івано-Франківської області

КРИЛЮК М. І.

Ухвала від 16.11.2023

Цивільне

Косівський районний суд Івано-Франківської області

ГОРДІЙ В. І.

Ухвала від 07.08.2023

Цивільне

Косівський районний суд Івано-Франківської області

ГОРДІЙ В. І.

Ухвала від 24.01.2023

Цивільне

Косівський районний суд Івано-Франківської області

ГОРДІЙ В. І.

Ухвала від 26.12.2022

Цивільне

Косівський районний суд Івано-Франківської області

ГОРДІЙ В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні