Рішення
від 28.07.2023 по справі 927/1048/22
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРНІГІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ДОДАТКОВЕ РІШЕННЯ

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

28 липня 2023 року м. Чернігів справа № 927/1048/22

Господарський суд Чернігівської області у складі судді А.С. Сидоренка, розглянувши матеріали заяви Товариства з обмеженою відповідальністю «КРОП-ІНКРІС» про відшкодування витрат на професійну правничу допомогу по справіза позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «КРОП-ІНКРІС» 42000, м. Ромни Сумської області, вул. 1-й провулок Свободи, 8 40009, м. Суми, вул. Путивльська, 3 (адреса для листування) (vligtes@gmail.com) 40014, м. Суми, вул. Зої Космодем`янської, 7, кв. 3 (адреса для листування, адреса представника - адвоката Шевцова Павла Володимировича) (ІНФОРМАЦІЯ_1 )Відповідачі: 1. Товариство з обмеженою відповідальністю «ЗЕРНОПРАЙМ» 14038 м. Чернігів, вул. Любомира Боднарука, 43/1 2. Товариство з обмеженою відповідальністю «ЦЕНЗУР» 14038, м. Чернігів, вул. Савчука, 7-а, кв. 99 (censuragro@gmail.com) Третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, на стороні відповідачів: Корюківський відділ державної виконавчої служби у Корюківському районі Чернігівської області Східного міжрегіонального управління Міністерства 15300, м. Корюківка Чернігівської області, вул. Зарічна, 10 (info@kr.cn.dvs.gov.ua)про визнання договору недійсним

за участі представників сторін:

від позивача: Шевцов П.В. - адвокат (ордер серії ВІ № 1113520 від 21.11.2022)

від відповідача-1: не з`явився

від відповідача-2: не з`явився

від третьої особи: не з`явився

В судовому засіданні 28.07.2023, на підставі ст. 240 Господарського процесуального кодексу України, було оголошено вступну та резолютивну частину додаткового рішення.

СУТЬ СПОРУ:

28 листопада 2022 року до Господарського суду Чернігівської області надійшла позовна заява Товариства з обмеженою відповідальністю «КРОП-ІНКРІС» до Товариства з обмеженою відповідальністю «ЗЕРНОПРАЙМ» та Товариства з обмеженою відповідальністю «ЦЕНЗУР» про визнання договору недійсним в якій позивач просить визнати недійсним договір № 03/02 купівлі-продажу сільськогосподарської продукції від 03.02.2022, укладений між відповідачами.

Звертаючись з даним позовом, позивач повідомив про те, що попередній (орієнтовний) розрахунок суми судових витрат, які понесені та можуть бути понесені ним у зв`язку з розглядом даної справи, становить 42 481,00 грн, у т.ч. 2 481,00 грн судового збору та 40 000,00 грн витрат на правову допомогу.

Одночасно позивач зазначив, що докази витрат на правову допомогу будуть надані ним у відповідності до абз. 2 ч. 8 ст. 129 Господарського процесуального кодексу України: до закінчення судових дебатів або протягом п`яти днів після ухвалення рішення суду; у разі понесення додаткових витрат на правову допомогу відповідні докази будуть подані до закінчення судових дебатів або протягом п`яти днів після ухвалення рішення суду.

Рішенням Господарського суду Чернігівської області від 06.07.2023 позов Товариства з обмеженою відповідальністю «КРОП-ІНКРІС» задоволено повністю; ухвалено:

визнати недійсним договір купівлі-продажу сільськогосподарської продукції від 03.02.2022 № 03/02, укладений між Товариством з обмеженою відповідальністю «ЗЕРНОПРАЙМ» та Товариством з обмеженою відповідальністю «ЦЕНЗУР»,

стягнути з відповідачів на користь позивача 2 481,00 грн судового збору.

Повний текст рішення складено та підписано 17.07.2023.

Ухвалюючи дане рішення, суд зазначив, що оскільки станом на 06.07.2023 доказів витрат на правову допомогу у відповідності до ч. 8 ст. 129 Господарського процесуального кодексу України позивачем надано не було, тому питання про судові витрати (в частині витрат на професійну правничу допомогу) в даному випадку господарським судом не вирішувалось.

18.07.2023 до Господарського суду Чернігівської області надійшла заява від 11.07.2023 позивача про відшкодування витрат на професійну правничу допомогу, якою він просить стягнути з відповідачів понесені товариством витрати на професійну правничу допомогу в сумі 20 000,00 грн (надалі - Заява).

Ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 19.07.2023:

Заяву прийнято та приєднано до матеріалів справи;

призначено судове засідання для розгляду заяви Товариства з обмеженою відповідальністю «КРОП-ІНКРІС» про відшкодування витрат на професійну правничу допомогу на 28 липня 2023 року;

встановлено процесуальний строк для подання відповідачами заперечення на заяву - до 26.07.2023 включно.

Відповідачі та третя особа належним чином були повідомлені про дату, час та місце проведення судового засідання по розгляду Заяви, однак процесуальним правом на участь у ньому не скористались.

Зважаючи на скорочені строки, встановлені ст. 244 Господарського процесуального кодексу України для розгляду заяви про ухвалення додаткового рішення, а також необов`язковість явки в судове засідання представників відповідачів та третьої особи, суд вважає за можливе розглянути Заяву.

У встановлений процесуальний строк заперечення відповідачами до Господарського суду Чернігівської області подані не були.

За клопотанням позивача, задоволеним ухвалою Господарського суду Чернігівської області від 26.07.2023, призначене на 28.07.2023 судове засідання проведено в режимі відеоконференції.

Розглянувши подані документи і матеріали, вислухавши пояснення повноважного представника позивача, з`ясувавши фактичні обставини справи, дослідивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення Заяви по суті, господарський суд ВСТАНОВИВ:

однією з основних засад (принципів) господарського судочинства є відшкодування судових витрат сторони, на користь якої ухвалене судове рішення (п. 12 ч. 3 ст. 2 Господарського процесуального кодексу України (далі - ГПК України).

Практична реалізація цього принципу в частині відшкодування витрат на професійну правничу допомогу відбувається в такі етапи: 1) попереднє визначення суми судових витрат на професійну правничу допомогу (ст. 124 ГПК України); 2) визначення розміру судових витрат на професійну правничу допомогу, що підлягають розподілу між сторонами (ст. 126 ГПК України): - подання (1) заяви (клопотання) про відшкодування судових витрат на професійну правничу допомогу разом з (2) детальним описом робіт (наданих послуг), виконаних адвокатом, і здійснених ним витрат, необхідних для надання правничої допомоги, та (3) доказами, що підтверджують здійснення робіт (наданих послуг) і розмір судових витрат, які сторона сплатила або має сплатити у зв`язку з розглядом справи; - зменшення суми судових витрат на професійну правничу допомогу, що підлягають розподілу; 3) розподіл судових витрат (ст. 129 ГПК України).

Статтею 126 ГПК України визначено, що витрати, пов`язані з правничою допомогою адвоката, несуть сторони, крім випадків надання правничої допомоги за рахунок держави.

За результатами розгляду справи витрати на професійну правничу допомогу адвоката підлягають розподілу між сторонами разом із іншими судовими витратами.

Для цілей розподілу судових витрат:

1) розмір витрат на професійну правничу допомогу адвоката, в тому числі гонорару адвоката за представництво в суді та іншу професійну правничу допомогу, пов`язану зі справою, включаючи підготовку до її розгляду, збір доказів тощо, а також вартість послуг помічника адвоката, визначається згідно з умовами договору про надання правничої допомоги та на підставі відповідних доказів щодо обсягу наданих послуг і виконаних робіт та їх вартості, що сплачена або підлягає сплаті відповідною стороною або третьою особою;

2) розмір суми, що підлягає сплаті в порядку компенсації витрат адвоката, необхідних для надання правничої допомоги, встановлюється згідно з умовами договору про надання правничої допомоги на підставі відповідних доказів, які підтверджують здійснення відповідних витрат.

Для визначення розміру витрат на професійну правничу допомогу з метою розподілу судових витрат учасник справи подає детальний опис робіт (наданих послуг), виконаних адвокатом, та здійснених ним витрат, необхідних для надання правничої допомоги.

Розмір витрат на оплату послуг адвоката має бути співмірним із: 1) складністю справи та виконаних адвокатом робіт (наданих послуг); 2) часом, витраченим адвокатом на виконання відповідних робіт (надання послуг); 3) обсягом наданих адвокатом послуг та виконаних робіт; 4) ціною позову та (або) значенням справи для сторони, в тому числі впливом вирішення справи на репутацію сторони або публічним інтересом до справи.

Відповідно до частин 5, 6 статті 126 ГПК України у разі недотримання вимог частини 4 цієї статті суд може, за клопотанням іншої сторони, зменшити розмір витрат на професійну правничу допомогу адвоката, які підлягають розподілу між сторонами. Обов`язок доведення неспівмірності витрат покладається на сторону, яка заявляє клопотання про зменшення витрат на оплату правничої допомоги адвоката, які підлягають розподілу між сторонами.

Виходячи зі змісту положень частин 5, 6 статті 126 ГПК України обов`язок доведення неспівмірності витрат покладається на сторону, яка заявляє клопотання про зменшення витрат на оплату правничої допомоги адвоката, які підлягають розподілу між сторонами, що узгоджується з принципом змагальності сторін.

Тобто у розумінні цих норм процесуального права зменшення суми судових витрат на професійну правничу допомогу, що підлягають розподілу, можливе виключно на підставі клопотання іншої сторони у разі, на її думку, недотримання вимог стосовно співмірності витрат зі складністю відповідної роботи, її обсягом та часом, витраченим ним на виконання робіт. Суд, ураховуючи принципи диспозитивності та змагальності, не має права вирішувати питання про зменшення суми судових витрат на професійну правничу допомогу, що підлягають розподілу, з власної ініціативи.

Такий висновок викладений у постанові об`єднаної палати Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду від 03.10.2019 у справі № 922/445/19.

Відповідна правова позиція викладена в додатковій постанові Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду від 26.07.2022 у справі № 910/1209/21.

За змістом ч. 4 ст. 236 Господарського процесуального кодексу України, при виборі і застосуванні норми права до спірних правовідносин суд враховує висновки щодо застосування норм права, викладені в постановах Верховного Суду.

Правові засади організації і діяльності адвокатури та здійснення адвокатської діяльності в Україні визначені Законом України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність».

За змістом ст. 1, 19, 20, 26, 30 Закону України «Про адвокатуру та адвокатську діяльність», адвокатська діяльність - незалежна професійна діяльність адвоката щодо здійснення захисту, представництва та надання інших видів правової допомоги клієнту;

договір про надання правової допомоги - домовленість, за якою одна сторона (адвокат, адвокатське бюро, адвокатське об`єднання) зобов`язується здійснити захист, представництво або надати інші види правової допомоги другій стороні (клієнту) на умовах і в порядку, що визначені договором, а клієнт зобов`язується оплатити надання правової допомоги та фактичні витрати, необхідні для виконання договору;

інші види правової допомоги - види адвокатської діяльності з надання правової інформації, консультацій і роз`яснень з правових питань, правового супроводу діяльності клієнта, складення заяв, скарг, процесуальних та інших документів правового характеру, спрямованих на забезпечення реалізації прав, свобод і законних інтересів клієнта, недопущення їх порушень, а також на сприяння їх відновленню в разі порушення;

представництво - вид адвокатської діяльності, що полягає в забезпеченні реалізації прав і обов`язків клієнта в цивільному, господарському, адміністративному та конституційному судочинстві, в інших державних органах, перед фізичними та юридичними особами, прав і обов`язків потерпілого під час розгляду справ про адміністративні правопорушення, а також прав і обов`язків потерпілого, цивільного позивача, цивільного відповідача у кримінальному провадженні.

Видами адвокатської діяльності, зокрема є:

надання правової інформації, консультацій і роз`яснень з правових питань, правовий супровід діяльності юридичних і фізичних осіб, органів державної влади, органів місцевого самоврядування, держави;

складення заяв, скарг, процесуальних та інших документів правового характеру;

представництво інтересів фізичних і юридичних осіб у судах під час здійснення цивільного, господарського, адміністративного та конституційного судочинства, а також в інших державних органах, перед фізичними та юридичними особами.

Під час здійснення адвокатської діяльності адвокат має право вчиняти будь-які дії, не заборонені законом, правилами адвокатської етики та договором про надання правової допомоги, необхідні для належного виконання договору про надання правової допомоги, зокрема:

представляти і захищати права, свободи та інтереси фізичних осіб, права та інтереси юридичних осіб у суді, органах державної влади та органах місцевого самоврядування, на підприємствах, в установах, організаціях незалежно від форми власності, громадських об`єднаннях, перед громадянами, посадовими і службовими особами, до повноважень яких належить вирішення відповідних питань в Україні та за її межами;

складати заяви, скарги, клопотання, інші правові документи та подавати їх у встановленому законом порядку;

посвідчувати копії документів у справах, які він веде, крім випадків, якщо законом установлено інший обов`язковий спосіб посвідчення копій документів;

користуватися іншими правами, передбаченими цим Законом та іншими законами.

Адвокатська діяльність здійснюється на підставі договору про надання правової допомоги. Документами, що посвідчують повноваження адвоката на надання правової допомоги, можуть бути: 1) договір про надання правової допомоги; 2) довіреність; 3) ордер; 4) доручення органу (установи), уповноваженого законом на надання безоплатної правової допомоги.

Гонорар є формою винагороди адвоката за здійснення захисту, представництва та надання інших видів правової допомоги клієнту. Порядок обчислення гонорару (фіксований розмір, погодинна оплата), підстави для зміни розміру гонорару, порядок його сплати, умови повернення тощо визначаються в договорі про надання правової допомоги. При встановленні розміру гонорару враховуються складність справи, кваліфікація і досвід адвоката, фінансовий стан клієнта та інші істотні обставини. Гонорар має бути розумним та враховувати витрачений адвокатом час.

Як вбачається з матеріалів справи, 17.05.2022 адвокатом Шевцовим Павлом Володимировичем (Адвокат) (свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю серії ПТ № 2987 від 25.07.2019, видане на підставі рішення Ради адвокатів Полтавської області) та Товариством з обмеженою відповідальністю «КРОП-ІНКРІС» в особі директора Теслюка Владислава Анатолійовича (Клієнт) був укладений Договір про надання професійної правничої допомоги № 01 (надалі - Договір), за умовами якого Адвокат зобов`язався за завданням Клієнта надавати юридичні послуги, здійснювати захист, представництво або надавати інші види правової допомоги на умовах, що визначені Договором (надалі - юридичні послуги та/або правова допомога), а Клієнт зобов`язався прийняти та оплатити належним чином надані послуги.

Адвокат взяв на себе зобов`язання щодо надання Клієнту усіх видів правової допомоги, незаборонених діючим законодавством України та правилами адвокатської етики, що може включати, але не обмежуватись:

надання усних та письмових консультацій і роз`яснень із юридичних (правових) питань;

надання послуг щодо захисту інтересів Клієнта та супроводження від імені Клієнта справ у будь-яких судах під час здійснення цивільного, господарського, адміністративного та кримінального судочинства;

знайомитися з матеріалами справи, робити з них виписки, знімати копії, брати участь у засіданнях, представляти докази, брати участь у дослідженні доказів, заявляти клопотання, давати письмові й усні пояснення судові, приводити свої доводи, міркування та заперечення з усіх питань, що виникають під час судового процесу, заперечувати проти клопотань і доводів інших учасників процесу, брати участь в ухваленні рішення, підписувати і подавати, зокрема позовні заяви, заяви і скарги, передбачені процесуальним законодавством України, пред`являти виконавчі документи до стягнення;

підписувати та направляти адвокатські запити, вимоги, листи, претензії, звернення, що направляються до підприємств, установ, організацій всіх форм власності.

Факт надання Виконавцем Замовнику юридичних послуг відповідно до умов цього Договору підтверджується Актом приймання-передачі наданих юридичних послуг, який підписується Сторонами.

Адвокат має право, зокрема отримувати плату за надані юридичні послуги у розміри та строки, передбачені цим Договором.

Адвокат зобов`язався, зокрема надати якісно, своєчасно та в повному обсязі юридичні послуги у відповідності з побажаннями та рекомендаціями Клієнта згідно з цим Договором; після надання юридичних послуг за цим Договором надати Клієнту Акт приймання-передачі наданих юридичних послуг з їх деталізацією.

Клієнт має право, зокрема отримувати інформацію про хід виконання зобов`язань, передбачених цим Договором.

Клієнт зобов`язався, зокрема здійснювати оплату в порядку та на умовах, визначених цим Договором.

Вартість (гонорар) наданих послуг за цим Договором складає 1 250,00 грн за годину наданих послуг. Загальна вартість (гонорар) наданих послуг визначається на підставі Актів приймання-передачі наданих юридичних послуг по даному Договору.

Вартість представництва інтересів Клієнта в суді (одне судове засідання) становить 1 250,00 грн.

Підставами для оплати наданих послуг є підписаний Клієнтом та Адвокатом Акт приймання-передачі наданих юридичних послуг, визначається Сторонами у Додатковій угоді до цього Договору, у разі, якщо Сторони не узгодили строк оплати у відповідній Додатковій угоді, даний строк визначається у відповідності до вимоги ст. 530 Цивільного кодексу України.

Акт приймання-передачі наданих юридичних послуг складається Адвокатом та надсилається (надається) Клієнту.

Факт надання юридичних послуг підтверджується Актом приймання-передачі наданих юридичних послуг, який надається Клієнту, підписаний Адвокатом у двох автентичних примірниках. В Акті приймання-передачі наданих юридичних послуг наводиться детальний опис наданих Адвокатом юридичних послуг.

Клієнт зобов`язався підписати Акт приймання-передачі наданих юридичних послуг протягом 5 (п`яти) робочих днів із моменту його отримання чи в той самий строк надіслати Адвокату мотивовану відмову у випадку, якщо зазначені Акті послуги не відповідають послугам, фактично наданим Адвокатом згідно з умовами даного Договору, та/або вимогам, зазначеним у завданні Клієнта.

Підписання Акту приймання-передачі наданих юридичних послуг Клієнтом є підтвердженням відсутності претензій з його боку щодо вказаних в Акті приймання-передачі наданих юридичних послуг.

Строк цього договору починає свій перебіг з моменту його підписання та закінчується 31.12.2022 (включно).

Якщо інше прямо не передбачено цим Договором або діючим законодавством України, зміни у цей Договір можуть бути внесені тільки за домовленістю сторін, які оформлюються додатковою угодою до цього Договору.

Зміни у цей Договір набирають чинності з моменту належного оформлення Сторонами відповідної додаткової угоди до цього Договору, якщо інше не встановлено у самій додатковій угоді, цьому Договору або у чинному законодавстві України.

Додаткові угоди та додатки до цього Договору є його невід`ємною частиною і мають юридичну силу у разі, якщо вони викладені у письмовій формі та підписані Сторонами.

Цей Договір складений при повному розумінні Сторонами його умов та термінології українською мовою у двох автентичних примірниках, які мають однакову юридичну силу, - по одному для кожної із Сторін.

30.12.2022 Сторони підписали Додаткову угоду № 5 до Договору про те, що Договір набирає чинності з моменту його підписання і діє до 31.12.2023.

Додаткова угода є невід`ємною частиною Договору, набуває чинності з дати її підписання, складена у двох примірниках, кожний з яких має однакову юридичної сили та набуває чинності з моменту підписання повноважними представниками Сторін.

10.07.2023 Сторони підписали Акт № 10 приймання-передачі наданих юридичних послуг до Договору, яким підтвердили, що Адвокат надав Клієнту наступні послуги:

складання процесуальних документів (позовна заява від 21.11.2022, клопотання про витребування доказів від 21.11.2022 від ТОВ «ЦЕНЗУР», ТОВ «ЗЕРНОПРАЙМ» та Головного управління Державної податкової служби Чернігівської області) (11 годин);

представництво інтересів ТОВ «КРОП-ІНКРІС» у Господарському суді Чернігівської області по справі № 927/1048/22 (судове засідання 27.12.2022, 17.01.2023, 23.01.2023, 19.06.2023, 06.07.2023).

Підписанням цього Акту, Товариство з обмеженою відповідальністю «КРОП-ІНКРІС» підтвердило факт належного отримання послуг відповідно до положень Договору, а також відсутність претензій щодо вказаних в Акті наданих юридичних послуг.

Додатком до даного Акту значиться Розрахунок суми наданих послуг відповідно до Договору.

Акт складено українською мовою в двох автентичних примірниках, що мають однакову юридичну силу, по одному для кожної із Сторін.

Згідно вказаного вище Розрахунку суми наданих послуг, надана правнича допомога мала наступний характер:

складання процесуальних документів (позовна заява від 21.11.2022, клопотання про витребування доказів від 21.11.2022 від ТОВ «ЦЕНЗУР», ТОВ «ЗЕРНОПРАЙМ» та Головного управління Державної податкової служби Чернігівської області), тривалість - 11 годин, вартість 1 год. (грн) - 1 250,00 грн, вартість - 13 750,00 грн,

представництво інтересів ТОВ «КРОП-ІНКРІС» у Господарському суді Чернігівської області по справі № 927/1048/22, 5 судових засідань: 27.12.2022, 17.01.2023, 23.01.2023, 19.06.2023, 06.07.2023; вартість одного судового засідання - 1 250,00 грн, вартість - 6 250,00 грн.

Загальна сума наданих послуг за Договором складає 20 000,00 грн.

Розрахунок складено українською мовою в двох автентичних примірниках, що мають однакову юридичну силу, по одному для кожної із Сторін.

Докази оплати наданої правової допомоги заявником подано не було.

Разом з тим, за змістом пункту 1 частини 2 статті 126, частини 8 статті 129 Господарського процесуального кодексу України розмір витрат на оплату професійної правничої допомоги адвоката встановлюється і розподіляється судом згідно з умовами договору про надання правничої допомоги при наданні відповідних доказів щодо обсягу наданих послуг і виконаних робіт та їх вартості, як уже сплаченої, так і тієї, що лише підлягає сплаті (буде сплачена) відповідною стороною або третьою особою.

Отже, витрати на надану професійну правничу допомогу у разі підтвердження обсягу наданих послуг і виконаних робіт та їх вартості підлягають розподілу за результатами розгляду справи незалежно від того, чи їх уже фактично сплачено стороною/третьою особою чи тільки має бути сплачено (пункт 1 частини 2 статті 126 цього Кодексу).

Дана правова позиція викладена в постанові об`єднаної палати Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду від 03.10.2019 у справі № 922/445/19.

Як свідчать матеріали справи і як вже було вказано вище, відповідачі процесуальним правом на подання заперечень на Заяву та/або клопотання про зменшення витрат на оплату професійної правничої допомоги не скористались.

Натомість дослідивши зміст Заяви та доданих до неї документів, зважаючи на ступінь складності справи, підтверджену документально вартість робіт та детальний опис виконаних робіт, значення справи, зокрема для заявника, з огляду на вищенаведені висновки Верховного Суду, заявлена сума витрат на професійну правничу допомогу у розмірі 20 000 грн є такою, що підтверджена наданими доказами, у зв`язку з чим Заява є обґрунтованою та підлягає задоволенню в повному обсязі.

За змістом ст. 244 Господарського процесуального кодексу України, суд, що ухвалив рішення, може за заявою учасників справи чи з власної ініціативи ухвалити додаткове рішення, якщо, зокрема судом не вирішено питання про судові витрати. Суд, що ухвалив рішення, ухвалює додаткове судове рішення в тому самому складі протягом десяти днів з дня надходження відповідної заяви. Додаткове судове рішення ухвалюється в тому самому порядку, що й судове рішення. У разі необхідності суд може викликати сторони або інших учасників справи в судове засідання. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час та місце судового засідання, не перешкоджає розгляду заяви. Додаткове рішення або ухвала про відмову в прийнятті додаткового рішення можуть бути оскаржені.

Керуючись ст. 123, 126, 129, 221, 233, 240, 244 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

ВИРІШИВ:

Заяву від 11.07.2023 Товариства з обмеженою відповідальністю «КРОП-ІНКРІС» про відшкодування витрат на професійну правничу допомогу задовольнити повністю.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «ЗЕРНОПРАЙМ» (14038 м. Чернігів, вул. Любомира Боднарука, 43/1; код 38509826) на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «КРОП-ІНКРІС» (42000, м. Ромни Сумської області, вул. 1-й провулок Свободи, 8; код 40015185) 10 000 грн. 00 коп. витрат на професійну правничу допомогу.

Стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю «ЦЕНЗУР» (14038, м. Чернігів, вул. Савчука, 7-а, кв. 99; код 39371362) на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «КРОП-ІНКРІС» (42000, м. Ромни Сумської області, вул. 1-й провулок Свободи, 8; код 40015185) 10 000 грн. 00 коп. витрат на професійну правничу допомогу.

Накази видати після набрання рішенням законної сили.

Додаткове рішення набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Додаткове рішення може бути оскаржено до Північного апеляційного господарського суду у строк, встановлений ч. 1 ст. 256 Господарського процесуального кодексу України, шляхом подання апеляційної скарги безпосередньо до суду апеляційної інстанції.

Повний текст додаткового рішення складено та підписано 07.08.2023.

Суддя А.С.Сидоренко

Дата ухвалення рішення28.07.2023
Оприлюднено09.08.2023
Номер документу112664512
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —927/1048/22

Ухвала від 12.03.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Тарасенко К.В.

Ухвала від 19.02.2024

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Тарасенко К.В.

Ухвала від 12.12.2023

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Тарасенко К.В.

Ухвала від 18.10.2023

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Тарасенко К.В.

Ухвала від 26.09.2023

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Тарасенко К.В.

Судовий наказ від 29.08.2023

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Судовий наказ від 29.08.2023

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 07.08.2023

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Тарасенко К.В.

Рішення від 28.07.2023

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

Ухвала від 26.07.2023

Господарське

Господарський суд Чернігівської області

Сидоренко А.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні