Ухвала
від 04.08.2023 по справі 554/1757/23
ОКТЯБРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ПОЛТАВИ

Дата документу 04.08.2023Справа № 554/1757/23 Провадження № 2/554/4195/2023

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

04 серпня 2023 року м. Полтава

Октябрський районний суд м.Полтави у складі:

головуючого -судді Черняєвої Т.М.,

за участі секретаря Янушкевіч А.І.,

позивачки ОСОБА_1 ,

представника відповідача ОСОБА_2 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у порядку загального позовного провадження цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Департаменту охорони здоров?я Полтавської міської ради про відшкодування моральної шкоди, спричиненої діями посадової особи органу місцевого самоврядування при здійсненні своїх повноважень, -

ВСТАНОВИВ :

У провадженні суду перебуває справа за позовом ОСОБА_1 до Департаменту охорони здоров?я Полтавської міської ради про відшкодування моральної шкоди, спричиненої діями посадової особи органу місцевого самоврядування при здійсненні своїх повноважень.

Позивачкою заявлено клопотання про винесення окремої ухвали, яке обгрунтовано тим, що представником відповідача повідомлено суду недостовірну інформацію, введено суд в оману та проявлено таким чином неповагу до суду та до позивачки, яка має інвалідність ІІ групи.

Відповідно доч.1, 2, 5 ст. 262 ЦПК Українисуд, виявивши при вирішенні спору порушення законодавства або недоліки в діяльності юридичної особи, державних чи інших органів, інших осіб, постановляє окрему ухвалу, незалежно від того, чи є вони учасниками судового процесу. Суд може постановити окрему ухвалу у випадку зловживання процесуальними правами, порушення процесуальних обов`язків, неналежного виконання професійних обов`язків (в тому числі, якщо підписана адвокатом чи прокурором позовна заява містить суттєві недоліки) або іншого порушення законодавства адвокатом або прокурором. В окремій ухвалі суд має зазначити закон чи інший нормативно-правовий акт (у тому числі його статтю, пункт тощо), вимоги якого порушено, і в чому саме полягає порушення

Частиною 11 вказаної статті закріплено, що окрема ухвала стосовно порушення законодавства, яке містить ознаки кримінального правопорушення, надсилається прокурору або органу досудового розслідування, які повинні надати суду відповідь про вжиті ними заходи у визначений в окремій ухвалі строк. За відповідним клопотанням прокурора або органу досудового розслідування вказаний строк може бути продовжено.

Окрема ухвала суду є процесуальним засобом судового впливу на виявлені під час судового розгляду порушення законності, а також причини та умови, що цьому сприяли.

Правовими підставами постановлення окремої ухвали є виявлені під час розгляду справи порушення матеріального або процесуального закону; встановлення причин та умов, що сприяли вчиненню таких порушень.

За наявності цих двох правових підстав у сукупності суд має право постановити окрему ухвалу і направити її відповідним особам чи органам для вжиття заходів щодо усунення причин та умов, що сприяли вчиненню виявлених порушень.

Окрема ухвала може бути постановлена лише у разі, якщо під час судового розгляду встановлено склад правопорушення. Водночас, суд може в окремій ухвалі зазначити, елементи якого складу правопорушення слід перевірити. Якщо суд не встановив такого порушення, підстав для постановлення окремої ухвали немає.

Враховуючи на вимогист. 262 ЦПК України, які передбачають виключний перелік питань які процесуально можуть були врегульовані в порядку винесення окремої ухвали, оскільки при розгляді справи не встановлено порушення матеріального або процесуального закону зі сторони представника відповідача, а тому в задоволенні клопотання слід відмовити.

На підставі викладеного, керуючисьст. 262 ЦПК України, суд,

УХВАЛИВ :

У задоволенні клопотання ОСОБА_1 про винесення окремої ухвали - відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Т.М.Черняєва

СудОктябрський районний суд м.Полтави
Дата ухвалення рішення04.08.2023
Оприлюднено09.08.2023
Номер документу112679234
СудочинствоЦивільне
КатегоріяСправи у спорах про недоговірні зобов’язання, з них про відшкодування шкоди

Судовий реєстр по справі —554/1757/23

Ухвала від 29.01.2024

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Луспеник Дмитро Дмитрович

Ухвала від 21.12.2023

Цивільне

Касаційний цивільний суд Верховного Суду

Луспеник Дмитро Дмитрович

Постанова від 20.11.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Бутенко С. Б.

Постанова від 20.11.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Бутенко С. Б.

Ухвала від 25.09.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Бутенко С. Б.

Ухвала від 13.09.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Бутенко С. Б.

Ухвала від 04.09.2023

Цивільне

Полтавський апеляційний суд

Бутенко С. Б.

Рішення від 04.08.2023

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Черняєва Т. М.

Ухвала від 04.08.2023

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Черняєва Т. М.

Рішення від 04.08.2023

Цивільне

Октябрський районний суд м.Полтави

Черняєва Т. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні